This is Mika

14.02.2016 12:02 4min luku 2

Bannerikisan palkinnot ja kuolettavat jalkatreenit!

Moro!

Näin siis tuli päivä, kun saatiin Banneriskaban voittaja, Antti, Vaskiosta saakka lunastamaan palkintonsa. Huikeet olivatkin palkinnot, sillä jättimäinen fitnesstukun kassi oli pelkkää proteiinia täynnä melkein 10 kilon verran. Messissä oli kreatiinia, parit sheikkerit (Tottakai myös Giant Killer -sheikkeri), Octanea, Ripped Pro:ta ja tietysti Sol Republicin Tracks Air langattomat kuulokkeet.

Alkuun lempeät kuristukset Mayor’s Gymin respassa!

12711076_10206980500405411_642645504611263134_o

Materiaalin lisäksi Antti toki pääsi siis legendaariselle Meijerille treenaamaan minun kanssani hänen toivomansa lihasryhmän eli etureidet. Treenien jälkeen kutsui Grilli Toro, jonne mentiin porisemaan elämästä ja syömään tuhdit pihvit!

Treeneistä

Mun ideana oli konkreettisesti näyttää, miten voidaan tuhota etureidet ilman, että treeneissä pettäisi joku muu ”heikko lenkki”, jonka myötä leikki jäisi kesken ennen kuin edes itse kohdelihas olisi riittävästi saanut rasitusta. Halusin näyttää, että volyymipainotteisella treenillä voidaan saada jopa rajumpaa efektiä aikaseksi kuin super isoilla painoilla ryskäämisellä. Pointtina oli siis käyttää valtavan pitkiä toistomääriä hyväksi, mutta silti pyrkiä hyödyntämään mahdollisimman isot painot. Progressiivinen painojen käyttö on luonnollisesti sallittua.

Aloitettiin esiväsytyksellä

Reiden ojennuksia 10 sarjaa 30 toistoa per sarja. Progressiivisesti lisäsimme painoa 5 kilon korotuksilla sinne 55 kiloon, joka oli selkeästi riittävä. Tulimme kolmen sarja turvin sieltä alas vähentäen sarja kerrallaan 5 kiloa pois. Rest-pausea hyödynnettiin tehokkaasti, sillä tekniikan osalta emme pitäneet laitteesta kiinni, vaan kädet ottivat tukea vain reisistä. Tämä eristää etureittä huomattavasti ja tehostaa lihakseen kohdistuvaa rasitusta. Liike selvästi vaikeutuu näin toimiessa. 15-20 toiston kohdalla tosiaan otimme noin 5-7 sekunnin paussin, annoimme maitohappojen hieman poistua lihaksista ja takaisin sarjan pariin, kunnes 30 toistoa tuli täyteen. Erittäin tehokasta ja pumppi oli järkyttävä.

300 toistoa saimme täyteen ja siirryimme jalkaprässiin. Tässä liikkeessä teimme 30+30 toistoa per sarja. Liike oli lyhyt, eli liikuimme kolmannesalueella liikkeen yläpäässä ja pyrimme liikkumaan täysin lihaksen työalueella ilman, että takareisi ja pakarat olisivat liikaa tulleet mukaan.

50 kiloa plus kelkka oli aloituspaino. 50 kilon korotuksilla mentiin. Ensin 30 toistoa, 30 sekuntia taukoa ja toiset 30 toistoa päälle. 150 kilon kohdalla Antilta loppui virta etureisistä. Pitää nyt kuitenkin huomioida, että Antti on 17 vuotias ja salitaustaa vasta noin 2 vuotta takana. Mies on myös treenannut hyvin eritavalla kuin minä, eli tämän tyyppinen volyymipainotteinen runttaus on aina shokki lihaksille eikä sitä pysty viemään loppuun asti samalla tyylillä kuin esim henkilö joka on totuttanut kroppansa tuon tyyliseen treenaamiseen.

Antin osalta pudotimme hieman painoja ja teimme tehokkaan pudotussetin 30+30 toistoilla viimeisen sarjan osalta. Sen jälkeen oli vielä vuorossa yhden jalan prässikone jossa pumppasimme vielä 5 sarjaa 30 toistoa per sarja. Aivan viimeiseksi teimme vielä sissy-kyykkyä kolmen sarjan ja 10 toiston voimin. Jalat olivat kieltämättä melkoisen uupuneet. Tauot siis olivat kutakuinkin sitä luokkaa, kun toinen teki, toinen huilasi. Tais mennä alle tuntiin koko treenit, mutta tehot olivat korkealla. Reidet tapettiin kiittetävän arvosanan turvin.

Itsellänikin on tällä hetkellä kohtalaisen vaikea liikkua, sillä etureidet ovat melko soseena. Osui ja upposi näemmä todella hyvin tuo jumppa. Ja mikä tärkeintä ja huomionarvoista, takareidet eivät ole laisinkaan rasittuneet tai väsyneet eilisestä. Eli etureisien eristäminen onnistui täydellisesti. Sitä voisi vaikka saman tien mennä treenaamaan takareisiä, sillä ne ovat aivan freeshit.

Treenit ohi ja poppoo on tyytyväinen

12696973_10206980467804596_194257938194973838_o

Vielä oli syömingit edessä ja siitä sitten paineltiinkin Grilli Toroon syömään Pohjois Tapiolaan. Sapuska oli oikein mainiota ja liha mehukasta. Siellä turistiin ihan ilman mitään kiirettä ja pohdittiin syntyjä syviä. Päivä alkoi jo kääntymään iltaan ja pojat suuntasivat juuri ennen auringonlaskua kohti Saloa ja Vaskiota ilmeisen tyytyväisinä päivään. Onnea vielä Antille voitosta ja onnistuneesta päivästä. Kiitos Mayor’s Gym treeneistä ja kiitos Antin tukijoukoille, mukana olemisesta. Treenit myös kuvattiin, joten katsotaan josko sieltä saataisiin vielä videomatskua nähtäväksi.

***

Tänään on vielä voimassa nuo Pre- Intra- ja Post-Workout tuotteet. Klikkaa blogin banneria ja mene etusivun ykkösmainoksen kautta tsiigaamaan mitä kaikkea siellä on.

Näyttökuva 2016-02-09 kello 16.11.10

Minun omat suosikit löydät tästä videosta:

HUOMENNA SITTEN ON TULOSSA JOTAIN MIELETÖNTÄ!! BOOM BOOM BOOM!!!

EDIT.

Oikein hyvää Ystävänpäivää kaikille teille rakkaat lukijat!!

12717900_1111838225507703_2089232198240644329_n

Kommentit (2)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.