This is Mika

27.07.2014 15:18 4min luku 29

Alieneita ja muita

Helou kaikille kesälomalaisille sekä niille huono-onnisille, jotka joutuvat raatamaan duunissa!
Upeat on kelit konsanaan. Siltikin, vaikka aurinko porottaa, biitsit sekä grilliruuat kutsuvat, on salin uumeniin kömmittävä rääkkäämään lihasta ojennukseen. Lihas on sellainen epeli, että se helposti löysistyy ja antaa periksi, jos sille liikaa lepoa ja vapauksia myöntää. Hyvä renki mutta huono isäntä, kuten tuli.
Kurissa ja nuhteessa lihas pysyy ruodussa ja vahvistuu. Kauhean pitkään ei siis kannata antaa muskeleille ”lomaa”. Pistä siis lomillakin ollessasi lihakset töihin. Kurita niitä tasaisesti salilla, ruoki niitä hyvällä ja lihaisalla sapuskalla, anna riittävästi lisäravinteita ja pistä lihakset tarpeeksi pitkäksi aikaa lepoon unten maille, niin kasvavat ryökäleet varmasti! 😀
closeup
Mites jengi muuten jaksaa tällaisilla superhelteillä jumppailla? Onko omalla salillasi ilmastointia? Heitähän kommenttia omista metodeistasi, miten saat itsesi motivoitua kesähelteillä jumpille. 🙂

***

movies
LEFFACORNER!
Kyllä sitä odottelee innoissaan joitain tiettyjä leffoja, vaikka tietääkin, että odottelu voi olla pitkä ja tuskainen. Esim ihan kiki pystyssä sitä oottelee, kun joskus pääsee sitten katselemaan Prometheus II – Paradise -elokuvaa. Ridley Scottihan ei sitä vissiin ohjaile? Leffa ulkona 2016(?) ensi-iltaan on siis pitkä aika. Guy Pierce tullaan näkemään flashbackeissa leffassa ja muuten ainakin Noomi Rapace on kiinnitetty leffaan onneksi, koska jatkuuhan tuo jatko-osa todennäköisesti juuri siitä mihin edellinen jäi. 🙂
Jatketaan sci-fi linjalla.
Sigourney Weaver on ilmaissut halunsa näytellä ”vielä viimeisen kerran” Ripleytä. Alien -elokuvien sarjassa se olisi jo viides laatuaan. Itse kyllä toivon, että vielä yksi Alien -leffa, jossa vanha kunnon Ripley esiintyisi, tulisi vielä toteutumaan. Kyllähän noita kaikkia Alieneita on tullut katottua ja tulen varmasti vielä katsomaan uudestaan ja uudestaan.
Oma Alien-sarjan ranking olisi tällainen:

 1. Aliens (2)
 2. Alien Resurrection (4)
 3. Alien 3
 4. Alien

Ymmärrän kyllä, että tän listan moni laittaisi eri järjestykseen, mutta itelläni tää menis nyt näin. 😀 Miten SINÄ rankkaisit originaalit Alien -leffat? Heitähän kommenttia!
Itse tykkään näistä crossovereista kovasti, missä Alienit ja Predatorit ovat saatettu jännästi yhteen. Tykkään niin Predator-leffoista ja Alien-leffoista kuin niiden crossovereista. Jos pitäisi rankata kaikki alienit, predator-elokuvat ja crossoverit niin mun lista olis tällainen!
Alien franchise, Predator franchise and crossover ranking-list:

 1. Aliens (2)
 2. Prometheus
 3. Predator
 4. Aliens vs. Predators
 5. Predators
 6. Alien Resurrection (4)
 7. Alien 3
 8. Alien vs Predators (2): Requiem
 9. Predator 2
 10. Alien

Se miksi itse klassikko Alien on mun listoilla noin alhaalla, on vissiin vaan sen takia, kun leffa (vaikka sinänsä onkin aivan loistava) jollain tapaa ei ole IMO sci-fi -leffa. Alien on mun silmissä ennemminkin vain sci-fi -ympäristöön sijoitettu psykologinen trilleri. Alien-örkki on ”sarjamurhaaja” suljetussa tilassa, josta ei pääse pois. Okei, okei, ehkä olen liian julma kun arvostelen tätä kulttiklassikkoa näin, mutta mä en voi sille mitään.
Alien on mun mielestäni tylsä. Siinä ei tapahdu mitään. Matkustajat vaan pikku hiljaa kuolee toinen toisensa jälkeen. Jännähän se on kun sitä ekaa kertaa katsoi ja ikääkin tais meikäläisellä olla se 12 vuotta. Mutta ajan hammas on syönyt ison osan uskottavuudesta. Avaruusalus on kaikkine vilkkuvine led-valoineen ja 14-tuuman b&w -monitoreineen huvittava näky, just sellaista 70-luvun tyypillistä rekvisiittaa. Itse alien on toki upean näköinen, suunnittelihan sen Herra H.R. Giger (rip), jonka taidetta olen pikku kundista asti jumaloinut.
Aliens eli Alienin kakkososa taasen on jotain niin nannaa, että sen olen katsonut varmaan 50 kertaa elämäni aikana. Cameron naulasi leffan niin täydellisesti ja efektit toimivat tänäkin päivänä. Prometheus lunastaa jatkumollaan kakkospaikan, koska elokuvan idea ja toteutus oli juuri sitä mitä itse olen aina mielessäni ajatellutkin, kun mennään Alienin alkulähteille. Jatko-osa Prometheuskesta voi kiilata hyvinkin ykköseksi, jos juoni kantaa loppuun asti ja vältytään pahimmilta hollywood-kliseiltä.
Orkkis Predator on tänäkin päivänä niin loistava. Toki Ahnuldin tähditys leffassa nostaa arvoa, mutta itse leffan rakenne ja yllätyksellisyys kantaa yhä tänäkin päivänä. Predator pysyy niin taidokkaasti piilossa lähes koko leffan ajan ja kun se lopulta paljastetaan katsojalle, piirtyy Predatorin olemus ja visuaalisuus kaikessa kauheudessaan katsojan verkkokalvoille. Predatorin ällöttävä naama yhä puistattaa meikäläistä. Todella upeasti luotu hahmo kaiken kaikkiaan.
Itse odotin koko nuoruuteni näiden kahden örkin kohtaamista. Ja saatiinhan me esimakua sekä vihjailuja Predator kakkosessa, kun leffan lopussa Predator -aluksen seinällä vilahtaa Alienin pääkallo. Ui ui, kuinka me poijjaat spekuloitiin pihalla mitä sekin saattoi tarkoittaa! Tästäpä syystä jotenkin pidin aivan kamalasti Aliens vs. Predator leffasta. Juuri se fiilis nähdä miten kumpikin muiluttaa toista keskinäisissä taisteluissa oli kutkuttava.
Pakko mainita vielä Predators -elokuva missä Adrien Brody näytteli pääosaa. Leffa nimittäin oli oikeasti tosi hyvä. Mä diggasin siitä ideasta jälleen. Oli siistiä päästä ehkä toiselta kantilta näkemään noita Predatoreita. Sitä Predatoreiden maailmaa ja kulttuuria ei olla loppujen lopuksi valotettu juuri lainkaan. Olis mageeta nähdä vielä jotain sellaisia leffoja missä tulis esille Predatoreiden hierarkiaa, kulttuuria ja muuta siistiä ympäristöä, missä nuo metsästäjät alunperin ovat asustelleet. Predators -leffalle käsittääkseni on jonkin asteista jatko-osaakin suunniteltu? Adrien Brody on ilmaissut ainakin mielenkiintoa moiselle.
Pistähän sinäkin ranking listaa koko Alien/predator franchiselle ja crossovereille. 😀

***

Dillon, you son of a bitch!! Get some Creatine!! Do it nau!
creakongia tarjouksessa

Kommentit (29)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.