This is Mika

02.08.2019 21:31 4min luku 13

Aika luovuttaa? - Höpö höpö!!

Hello!

Täytän tässä kuussa 43 vuotta. Tuosta 43 vuodesta 29 vuotta olen harrastanut lihasten treenaamista ja kehon rääkkäämistä äärimmilleen. 14 vuoden ikäisenä tein kotona punnerruksia joka päivä. Tein vatsoja, leukoja, tein hauiskääntöjä vesiämpäreillä ja kannoin kiviä pihalla. 15 vuotiaana painelin salille ja homma jatkui siellä oikeiden laitteiden ja liikkeiden kera.

***

***

Treenasin 5 päivää viikossa ja viikonloput pidin vapaata. Monta vuotta meni tuolla systeemillä, eikä vuosien vieriessä koskaan tullut fiilis, että tätä hommaa tekisin ihan turhaan. En koskaan kokenut kyllästymisen tunnetta. Halusin nimittäin aina vain vahvemmaksi ja isommaksi!

Vuonna 2003 siirryin kehonrakennukseen kilpailumielessä. Aki Mähönen otti minut suojiinsa, opetti lajin salat ja kasvatti minut ajattelemaan kuten kehonrakentajan tulisi ajatella, kun prioriteetti oli kasvattaa puhdasta lihasmassaa. Voima oli siinä vaiheessa täysin irrelevantti asia, toissijainen juttu, jota tuli lihasten kasvatuksen sivutuotteena. En enää ajatellut treenaamista voimantuotollisena toimintana. Luonnollisesti voima oli koko ajan mukana, koska ei lihakset pelkää ilmaa ole, mutta treeneissä treenattiin aina lihasta, ei liikettä.

Pian 43 vuotias Nyyssis, jonka rosoinen taistelutanner heijastuu pukuhuoneen peilistä

Välillä sitä pysähtyy miettimään koko tätä touhua, että miksi sitä tekee tällaista yhä? Miksi tässä päivästä toiseen on tuottamassa kipua itselleen? Kuinka perustelen salille menemisen ja sen kärsimyksen, jota siellä keholleni aiheutan? Onko tässä mitään järkeä?

Ei kai tässä järkeä ole. Pitää nimittäin olla vähän hullu, että tuonne metallin hajuiseen kellariin vääntäytyy kerta toisensa jälkeen. Se halu tehdä itselleen asioita ja haastaa oma kehonsa ilmeisesti antaa kuitenkin niin paljon takaisin, että sitä haluaa tehdä vuodesta toiseen. Ja kun miettii, kuinka moni muu saman henkinen ihminen tekee tätä ja saa siitä itselleen hyvää oloa ja nautintoa, ei se lopulta tunnukaan niin hullulta.

Näillä kilometreillä mitä itsellänikin on mittarissa, on suuri ilo huomata, että kaikelle tälle vuosien työlle, osaamiselle ja tietotaidolle on vielä kysyntää valmennuspuolella. Etenkin, kun olen etuoikeutettu ja olen saanut hurjan motivoituneita valmennettavia itselleni, motivoi tuo itseänikin. Myös tuo hurjan suuri kiinnostus minun ravinto-ohjelmapaketteihin ja treeniohjelmiin on jopa yllättänyt minut. Palaute on ollut 100 prosenttisesti positiivista. En voi muuta sanoa, kuin kiittää teitä kaikkia, jotka luotatte minuun ja minun näkemyksiini.

Tämän aamun posettelua

Niin, että pitäisikö tässä nyt sitten luovuttaa ja heittää hanskat tiskiin, kun ikääkin tulee koko ajan lisää? Paikkoja kuitenkin kolottaa jatkuvasti. Vanhat vammat muistuttelee, niveliä särkee, lihaksia pakottaa. Aamulla herätessä sattuu joka paikkaan niin paljon, että on pakko ensin kierähtää kyljelleen, ennen kuin pääsee nousemaan ylös. Silloinkin pitää ihan varovaisesti ja tunnustellen  kammeta keho pystyasentoon ja istua vielä hetki sängyn reunalla, ennen kuin uskaltautuu jalkojen varaan.

Kaikki tämä kipu tietysti johtuu vuosien treenaamisesta ja kulumista, vammoista sekä viimeaikaisista kovista harjoituksista. Eihän se kivaa ole ja se muistuttaa joka kerta niistä tilanteista, kun on joko hölmöillyt nuorena painojen kanssa tai että jotain odottamatonta on treeneissä tapahtunut.

Mutta tiedättekö mitä? Joka kerta kun herään ja tunnen sen kivun ja säryn kropassani, tiedän olevani hengissä. Hymyilen, kerään itseni, vähän manaan ja kiroan tätä kuolevaista kroppaani, mutta silti tiedän, että itse olen tämän itselleni suonut. Itse kannan kivut ja itse kannan valintani. Itse myös poimin ne hedelmät mitä tämä antaa takaisin. Nämä hedelmät ovat niitä ihania ihmisiä, joita olen saanut oppia tuntemaan niin valmennuspuolella kuin kilpailuvuosiltani, hauskoja hetkiä treeneissä, mahtavia yhteistyökumppaneita ja muita hulvattomia projekteja vuosien varrella. Kuinka mahtavaa on olla mukana tässä lajissa ja tuntea suurimman osan lajin kisaajia, antaa oma osaaminen käyttöön ja olla mukana riennoissa.

Blogeista

Olen hurjan kauan tätä blogianikin kirjoittanut. Nyt on jo yli 13 vuotta siitä, kun ensimmäisen blogikirjoitukseni julkaisin. Aika rientää ja niin moni on tullut ja mennyt tässä matkan varrella. Harva nykyään enää bloggaa tai kirjoittaa niin sanottua julkista päiväkirjaa, kuten itse olen tehnyt ja yhä teen.  Blogit ovat pois muodista. Harva enää jaksaa kommentoida blogeihin saatikka lukea niitä. Minunkin huippuvuodet bloggauksessa ovat kaukana ja kadonneet. Oli käsittämätöntä, että joka päivä täälläkin kävi esim vuosina 2012 -2015 yli 12 tuhatta uniikkia lukijaa. Nykyään puhutaan enää sadoista, maksimissaan muutamista tuhansista lukijoista.

Nykyisin on muotia livestriimit. Reaaliajassa halutaan kuulla omille kysymyksille vastaus. Halutaan nähdä oma idoli livenä kännykästä tai läppärin ruudulta. Nykyään halutaan mieluummin nähdä ja kuulla kuin lukea kirjoitettua tekstiä. Lukeminen on tylsää ja hidasta. Nyt pitää olla kaikki audiovisuaalista ärsykettä ja se pitää saada suorana lähetyksenä.

Itse kuitenkin uskon yhä artikkeleihin ja kirjoitettuihin teksteihin. Blogit ehkä tulevat vielä takaisin, ken tietää? Ehkä jossain vaiheessa ihmiset haluavat hiljentää hektistä menoa ja jarruttaa kaasuttamisen sijaan? Ehkä joku haluaa jopa pysähtyäkin hetkeksi ja lukea?

Itse tykkään toki tehdä livelähetyksiä ja vastailla reaaliajassa ihmisille. Se on ihan kivaa ja virkistävää. En silti haluaisi luopua kirjoittamisesta. Ajatuksia ja asioita on kertomisen sijaan toisinaan kiva ihan jäsentää tekstin muotoon ja jakaa se blogikirjoituksessa, kuten tässä juuri teen. On myös kiva palata omien tekstien pariin ja lukea niitä uudelleen. Blogissani on 2468 minun kirjoittamaa artikkelia. Täällä on 45 004 kommenttia, joten informaatiota mahtuu tänne melkoisen paljon. Tämä on kiva tietopankki, josta löytää jos jonkinmoista niksiä ja knoppia niin treenin kuin ravitsemuksen saralta.

Taidan jatkaa vielä hetken. Luovuttaminen ei kuulu tällä hetkellä sanavarastooni. 🙂 Mukavaa viikonloppua kaikille. Nauttikaa ja tulkaa silloin tällöin tännekin lukaisemaan kuulumisiani! 😀

PS.

Tällä hetkellä on todella herkulliset alekoodit tukulla. Klikkaa kuvaa alla ja ota koodi talteen!

Kommentit (13)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.