This is Mika

14.01.2014 11:05 2min luku 56

Zennnnnn

Ihme ilmiö, kun jokapuolella tutut eroavat ja kaikki ettii kämppää itelleen. Just ku itsekin tässä kattellut melko tiiviisti asuntojen hintoja sekä minkälaisia kämppiä nyt ylipäätään on tarjolla.  Ostaako oma vai mennäkö vuokralle. Se on varmaan monilla ensimmäisenä kysymyslistalla.

Tuossa männä vuosinahan muistaakseni puhuttiin kuinka pankeista sai vaikka minkäkokoisia lainoja. Tästä siis varmaan se kymmenen vuotta takaperin. Ei taida tällä hetkellä ihan sellaiset villit lainanjakoviikot olla pankeilla vai onko kellään tietoa?

Tullut sivusta seurattua noita vuokrakämppien hintoja, kun kaverit manailevat miten hinnakasta sitä on asua esim pääkaupunkiseudulla. 20 neliön yksiöstä on ihan normaalia pulittaa 600 euroa tai enemmän. Siis oikeesti, mitä *ittua?! 20 neliön putkasta yli 600 euroa? Ihmisillä on monilla iso hätä saada koti  itselleen eikä kaupunki aina edes pysty sellaista tarjoamaan. Yksityisillä markkinoilla on hinnat ryöstäytyneet aivan käsistä. Tähän pitäisi saada ehdottomasti jonkinlainen hintakatto. Esim 20 neliön yksiöistä ei saisi kuin erityisperustein pyytää vuokraa maksimissaan joku 20e/neliö.

Itse esim asun 60 neliön vuokrakämpässä jonka vuokra on 630e/kk. Se tekee neliövuokrahinnaksi 10,5e/neliö. Jos 20 neliön yksiön vuokra on esim 600e se tekee 30e/neliö. Neliöihin nähden siis kolminkertainen hinta! Ihan hullua sanon minä!

Tänään vika työpäivä ja sit alkaa parin viikon talviloma! Tosin melkoisen kiireisissä merkeissä mennään tää viikko vielä ja suhataan kahden asunnon väliä. Ens viikko pinei hengähdystauko ja saan kasteltua varpaat. Sitten ruljanssi jatkuu koko helmikuun. Helmikuun lopulla helpottaa onneksi ja pääsen täysillä taas keskittymään bodaukseen.

Elämän pitää olla mulla sellaista tasaisen tylsää ilman mitään muutoksia ja stressiä niin pystyn täysillä keskittymään reenaamiseen ja itse ollennaiseen. Elämän pitää olla rauhallista ja täynnä nautintoa. Elämän pitää synnyttää hyvää oloa. Eikös stressi juuri ole se joka vanhentaa ja tappaa ihmisen ennenaikaisesti? Täytyy vaan hymistä zeeeennnnnnnn ja mennä tuolla liikenteessä onnellinen hymy huulilla. -_-

Kommentit (56)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.