This is Mika

18.08.2009 11:42 3min luku 1

Yates

 Dorian Yates on mielestäni yksi kehonrakennushistorian hienompia kilpailijoita. Yatesin kunto lavalla oli aina upeata katseltavaa. Kivistä lihasta ja säikeitä joka paikassa. Miehellä oli rautainen kondis eikä kokoa puuttunut.

dorian-yates-3.jpg

Varsinkin miehen selkä ja jalat olivat täynnä niin paksua lihasta, että edes entinen 8-kertainen mestari Lee Haney ei olisi pystynyt moiseen. Yatesin pohkeet olivat yhdet isoimmista, luokkaa Mike Matarazzo.

dy10.jpg

Huolimatta isoista massoista, oli Dorianilla silti lihaserottuvuus huippuluokkaa. Selkä väreili säikeitä, kun hän veti kädet taakse.

dorian-yates-1993-olympia-back.jpg

Nykypäivän promiehillä on massaa varmasti enemmän kuin Yatesin kaltaisella aikalaisella, mutta lihakset  monella kilpailijalla ovat omituista suurta massaa. On aivan sama jännittävätkö he lihaksia vai eivät, mitään muutosta ei tunnu tapahtuvan lihaksille (syntholin yleistynyt käyttö ?).

Yatesilla todellakin erottuivat lihakset joka paikassa.

yates02.jpg

Kokonaisuutena Dorian Yates on kautta aikain ehkä jopa paras kehonrakentaja. Jos katsotaan rakennetta, kireyttä, lihasmassaa ja kylmänviileää esiintymistä, ei ole ihme, että mies voitti Mr. Olympian 6 kertaa peräkkäin. Hän lopetti huipulla ja oli valtakaudellaan voittanut todella kovia miehiä, mainittakoon vaikka Flex Wheeler ja Kevin Levrone.

yates07.jpg

Nettiä selaillessani törmäsin vanhaan dokumentaatioon vuoden 1992 Mr. Olympialaisista, jotka pidettiin Helsingissä. Tässä dokkarissa käsittääkseni seurataan Dorianin valmistautumista kisoihin. Dorianin Valtakausi alkoi siis silloin ja jatkui kuusi vuotta putkeen.

Nämä kisat muuten toi Suomeen Virtamon Jouni, ProBodyn päätoimittaja. Olen Jounin kanssa keskustellut monesti näistä kisoista, jotka eivät muuten olleet mitenkään helppo toteuttaa. Käsittämätöntä ajatella, että Suomessa on edes käynyt tuon luokan kehonrakennusikoneita. Jounilla on muuten vaikka mitä tarinoita kyseisistä kilpailuista, mitä hassua tapahtui kenenkin kanssa ja kuinka hotellihuoneet olivat kovilla isojen miesten käsissä… Kuinka Jouni sai kuskata Yatesia ja kumppaneita pitkin Helsinkiä ja samalla valmistella kisoja tiukan deadlinen painaessa päälle.

Usein nähdessäni Virtamon Jounin, saattaa meillä mennä tunti poikineen, kun äidytään keskustelemaan bodauksesta. Ja Jounilla on paljon muitakin juttuja vuosien varrelta. Odotan innolla koska mies kirjoittaa kirjan ja paljastaa kaiken bodauksesta!! 😀 Muutenkin toivoisin saavani lukea vaikka ProBodystä juuri näitä vanhoja tarinoita legendoista. Vinkki, vinkki! 😉

mrolympia-hki1992.jpg

Kommentit (1)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.