This is Mika

30.03.2007 11:19 7min luku 0

Viikot 14 ja 15

Road to GP -vko14-

Nyt sitten alkoi revitys. Tähän asti ollaan päästy korkeammilla kaloreilla kuin koskaan aiemmin. 14 viikkoa tehty työtä reilusti yli kolmen tuhannen kaloreilla, mutta nyt sitten repesi.

vko14 01.jpg

Menimme Miken kanssa käymään Akin kotona, jossa oli tarkoitus katsastaa kuntoa ja viilata ruokavaliota. Sitä sitten viilattiinkin toden teolla. Nyt mennään viiden päivän sykleillä niin, että neljä niistä on 2000 kalorin proteiinipainotteisia ja yksi 2400 kalorin hiilaripainotteinen päivä.

vko14 02.jpg

vko14 03.jpg

Kun on tottunut syömään 3200 kaloria keskimäärin päivässä kokien silti nälkää, voi siis vain kuvitella kuinka tyhjä olo on näillä madalletuilla kaloreilla. Nälän tunne ei kuitenkaan ole äärimmäisen paha, kun korkeat proteiinit pitävät sen loitolla, mutta se tyhjä olo päässä ja kehossa ilman hiilihydraattia on kuvottava. Saan siis syödä riisiä jopa 100 grammaa näinä matalina päivinä!

vko14 04.jpg

Mutta kuten sanontakin menee: “when the going gets tough, the tough get going” eli kun meno menee kovaksi, kovat pane menoksi. Nyt sitten vain asennetta tähän dieettiin ja pannaan menoksi. Kyllähän ne miehet siellä talvisodassakin jaksoivat… Noh, nyt ei olla sodassa ja miehet on paljon pehmeämpiä tänä päivänä.

vko14 05.jpg

vko14 06.jpg

vko14 07.jpg

Aamulla, kun kuljin neljän maissa räntäsohjossa tavanomaista lenkkiäni ja onnistuin ensimmäisillä askeleillani upottamaan jalkani jääkylmään lammikkoon, ajattelin, että on se perkele kun ei edes säät suosi yksinäistä kulkijaa. Kenkä veti vettä kuin pesusieni ja sai varpaisiin taas kerran kirvelevät rakkulat aikaiseksi. En ole mikään sissi, myönnän sen. Inisen heti, kun kenkä kastuu ja ketutus sen kuin kasvaa. Lenkillä sitten satuin vielä kuulemaan Lamb of God:in kappaleen Omerta. Siinä alussa on kunnian sääntö, joka juontaa kai Italiaan ja mafiaan. Se menee siis näin: Whoever appeals to the law against his fellow man is either a fool or a coward. Whoever cannot take care of himself without that law is both. For a wounded man shall say to his assailant, ”If I live, I WILL KILL YOU, if I Die, you are forgiven.” Such is the Rule of Honor.

Siitä sain kukaties potkua lenkille ja läiskin menemään tunnin aerobiset tossut märkinä. Such is the rule of märät lenkkarit!

-MN

Road to GP -vko15-

Ruuvia kiristettiin. Kulutusta lisättiin ja kaloreita leikattiin. Ontto, hontelo olo on koko ajan. Ruokaa saa syödä niin naurettavan vähän. Se käy psyykeen päälle. Ei tahdo uskoa, että sillä määrällä pystyy toimimaan. Eikä sillä juuri pystykään. Jokainen treeni on saavutus ja suuri suoritus. Aamulla lenkin jälkeen vatsa on niin totaalisen tyhjä, että sattuu ja joka kerta tekee mieli oksentaa sisuskalut ulos huonon olon takia.

vko15 01.jpg

Treeneissä keho on kovilla. Enää ei ole nesteitä suojaamassa vammoilta, kun hiilarit leikattiin pois lähes kokonaan. Oikea puoli niskasta on ollut jumissa jo pitkän aikaa ja esimerkiksi olkapäätreenit usein jumittaa selän niin, etten välillä pysty päätäni kääntää. Kipu säteilee takaraivoon saakka ja hankaloittaa niin työn kuin treenien tekemistä.

vko15 02.jpg

Ikosen Jonille siis on mentävä. Mies murjoo selkää armottomasti, mutta ammattitaidolla. Hyvä urheiluhieroja ei aina ole itsestäänselvyys. Niitäkin on moneen lähtöön. Ensi otteista kuitenkin huomaa, että Joni osaa asiansa. Olen hyvissä käsissä.

vko15 03.jpg

vko15 04.jpg

Tällä kertaa Joni keskittyy oikean puolen pehmittämiseen, ensi kerralla sitten avataan koko selkä, jotta saadaan se leviämään entistä enemmän. Kipu on sokaiseva joka kerta, kun Joni kulkee kipeän spasmirykelmän yli ja epätoivoisesti yrittää avata kovettuneita kohtia.

vko15 05.jpg

Selkä on kohtalaisen jumissa. Vaikka olenkin suhteellisen elastinen, pitäisi silti lihashuoltoa harjoittaa paljon enemmän mitä olen tehnyt. Olen suhteellisen laiska venyttelemään ja se kostautuu juuri tällä tavalla.

vko15 06.jpg

vko15 07.jpg

vko15 08.jpg

vko15 09.jpg

Olo hieronnan jälkeen on euforinen. Tosin toispuoleinen, sillä vain oikeaa puolta rassattiin tällä kertaa. Kunnon hieronta vastaa kovaa treeniä, joten hieman hassu tunne on, kun oikea latsi on turvoksissa ja vasen normaali.

vko15 10.jpg

Käyn kevyesti tekemässä reiden takaosat ja hakkaamassa parikymmentä minuuttia juoksumattoa, sillä hieronta kuitenkin vei hieman voimia pois.

vko15 11.jpg

Treenin jälkeen väsynyt mies vääntäytyy vielä kahvikupilliselle ja turistaan Miken kanssa viime kuulumiset. Ei muuta kuin kotiin syömään loput pienet ateriat ja sitten unten maille. Askeettista touhua. Lopussa kuitenkin kiitos seisoo, toivottavasti…

vko15 12.jpg

vko15 13.jpg

vko15 14.jpg

-MN

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.