This is Mika

10.06.2019 10:19 3min luku 0

Versoilla vai ilman?

Moi!

Tuli tuossa taannoin käytyä mielenkiintoinen keskustelu muutaman tyypin kanssa. Kaverit valittelivat, ettei selkätreenit tahtoneet mennä perille ja samaan hengen vetoon pohtivat miten heikko puristusvoima kummallakin oli, johon heillä oli kyllä ratkaisu olemassa. Nimittäin molemmat tekivät selkää ilman vetoremmejä, jonka oli tarkoitus vahvistaa puristusvoimaa. Saman aikaisesti kuitenkin valitettiin, ettei selkään saatu riittävän kovaa treeniä aikaiseksi, eikä jumpat osuneet sinne minne piti.

***

***

Totesin molemmille, että käyttämällä vetoremmejä, saadaan eliminoitua heikoin lenkki, joka luonnollisesti on aina puristusvoima. Selkä pystyy tekemään paljon pidempää sarjaa isommalla painolla, mutta heikko grippi käytännössä estää sen. Toinen ongelma ilman vetoremmejä treenaamisessa on tuntuma ja fokus. Jos osa keskittymisestä menee kahvan puristamiseen, ei huomio voi olla sataprosenttisesti selän puolella. Jotta liike saadaan osumaan oikeaan paikkaan ja kyetään pitämään tekniikka kohdillaan koko sarjan ajan, on vetoremmejä pakko käyttää.

Salilla testasin, onko Versoista oikeasti hyötyä?

Entäs se puristusvoima? 

Jos halutaan puristusvoimaa kehittää, niin eikös silloin juuri olisi hyvä jättää vetoremmit pois ja antaa puristusvoiman kasvaa treeneissä? Ei. Jos treenataan selkää, silloin ei treenata puristusvoimaa. On hölmöä puristusvoiman takia laiminlyödä isoa lihasryhmää, kuten selkää. Jos tarkoitus on tehdä tehokas selkätreeni, miksi jätettäisiin täysi potentiaali käyttämättä treeneistä ja annettaisiin osa tehoista puristusvoimaan?

Kyllä, puristusvoima saa epäsuoraa rasitusta ja varmastikin vahvistuu, jos ei käytetä vetoremmejä, mutta onko selkätreenin päätarkoitus kuitenkaan vahvistaa grippiä, jos grippiä voidaan treenata aivan erikseen? Itse en missään nimessä tuhlaisi selkätreenieni tehoja vahvistaakseni puristusvoimaa, vaan vahvistaisin grippereillä ja muilla liikkeillä tätä täysin erikseen, jos kokisin sen tarpeelliseksi.

Selkätreenit Versoilla vai ilman?

Päätin mennä salille treenaamaan selkää ja puolessa välissä, kun virtaa vielä oli jäljellä, testaamaan salin suurinta käsipainoa (70kg), miten hyvin Versa Grippsit antoivat jeesiä kulmasoutuun käsipainoilla.

Video tästä testistä on tässä:


Versa Gripps -tarjous!

Nyt Versa Grippsit + T-paita jo alennetusta -10% hinnasta extra -30%!! Vain tämän viikon ajan!

Tilausohjeet:

  • Klikkaa alla olevaa kuvaa!
  • Tilaa Versa Gripps + T-paita -paketti
  • Kassalla käytä koodia: NYYSSISVG

Normaalisti siis tuo vetoremmi/t-paita -setti kustantaa 109,80 €, mutta minun alekoodilla saat koko paketin 69,23 € alehintaan! Suosittelen siis hyödyntämään tuon tarjouksen!! Viikko aikaa.


Goodlifet jopa puoleen hintaan!

Äläkä muuten unohda, nyt on maan maukkaimmat proteiinipatukat myös tarjouksessa!

JOPA PUOLEEN HINTAAN!! Klikkaa kuvaa ja herkuttele!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.