This is Mika

23.11.2012 11:15 2min luku 16

Gymlogin kuvaukset tänään!

MOI!

Uuden Gymlog-jakson kuvaukset starttaavat tänään klo 13 maissa. Vuorossa on jakso, jossa tehdään jälleen kerran uusi lihasryhmä 15 minuuttiin. Sen verran voin paljastaa teille blogilaiset, että yläkertaan sijoittuu tämä jakso.

***

Takaolkapäät tuovat selkään kokoa ja näyttävyyttä lisää. Monessa posessa takaolat tukevat muita lihaksia ja antavat balanssia kropalle. Huonot takaolkapäät vähentävät paksua vaikutelmaa selästä.

Takaolkapäät ovat useimmiten se laiminlyödyin olkapään lihas. Etuolkapää saa osumaa penkissä ja muissa punnerrrusliikkeissä ja useimmiten on se dominoivin lihas olkapääsektorilla. Sivuolkapäät jäävät siihen väliin, kirjaimellisesti. Miten sitten saadaan takaolkapäille lisää puhtia? Project 89:ssä teimme yhden jakson, jossa Heinosen Tommi kävi vetämässä tiukat olkapäätreenit meikäläiselle ja siinä pointtina oli aloittaa olkapäätreenit juuri tekemällä ensin takaolat.

Tässä jakso:

Hyviä liikkeitä takaolille on juuri noissa takaolkapääkoneissa pitkät sarjat maltillisilla painoilla. Ristikkäistaljassa voi tehdä myös esim videossa esiintyvän yhden käden vipariliikkeen tai esim tangolla vetäen liike kohti leukaa, kädet ylhäällä kaapelin suuntaisesti. Veto tulee ylhäältä kohti leukaa. Myös esim maaten vinopenkkiä vasten ja tekemällä hallittuja vipareita toimii myös hyvänä takaolkapääliikkeenä.

Kun takaolat ovat tehty, voit siirtyä tekemään sivuolkapäille liikkeitä. Esim perusliikkeissä tässä vaiheessa voi jo huoletta unohtaa isot painot ja tämä tietysti on oivallista jos kiertäjäkalvosimet eivät tykkää isoista painoista. Pystypunnerrus on hyvä perusliike ja siinä hieman jo väsyneenä riittää huomattavasti pienemmät painot kuin jos tekisi ekana liikkeenä. Loukkaantumisriski pienenee. Itse käytän usein perus pystäriä tangolla, arnoldpressiä, tai perus pystäriä kässäreillä ja istuen.

Ei muuta ku treenaamaan! KOVAA! 😀

Kommentit (16)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.