This is Mika

05.12.2017 10:19 3min luku 11

Veronpalautukset!

Moikka!

Jaahas, se on veronpalautuspäivä tänään. Toiset saavat mätkyjä ja toiset vähän joulurahaa. Itse onneksi sain vähän takaisin, joten tällaiset päivät ovat toki kivoja. Mätkyjä saaneet tuskin juhlivat tänään. Toisaalta, jos tuli fyrkkaa takaisin päin, ne olivat muutenkin sun omia rahojas, jotka olivat valtiolla lainassa hemmetin huonolla korolla.

Eläkeikä ja verotus

Itse olen sitä mieltä, että esim eläkeläisten eläkkeiden verottaminen on melko brutaalia. Mietitään pienipalkkaista ihmistä, joka on koko ikänsä tehnyt töitä ja maksanut veroja. Eläkkeelle päästyään siitä minimaalisesta eläkkeestä (sanotaan vaikka 22k/vuodessa) lähtee vielä yli 20 pinnaa veroja. Miksei nämä ihmiset voisi saada eläkettään ilman verottajan siihen puuttumista? Yhteiskunnalle tehty työ tulisi palkita. Tai annettaisiin nyt edes vähän helpotuksia verotuksen osalta eläkeläisille. Nyt tuo verotus on todella rankkaa ja siitä kärsivät eniten juuri pienempituloiset ihmiset.

Muistan hyvin ärräajoiltani, kun yksi rouva oli Rautakirjalta jäämässä eläkkeelle. Hän harmitteli kovasti sitä, että eläke, jonka hän oli saamassa, ei riittäisi vuokran maksamiseen ja elämiseen. Rouva asui yksin ja eläke verojen jälkeen jäisi niin pieneksi, että hänen oli pakko ryhtyä etsimään joku edullisempi vuokra-asunto.

Eläkkeelle jäämisen pitäisi olla hieno asia, mutta monille voi tulla ongelmia juuri verotuksen ja pienen eläkkeen kanssa. Itse jos olisin päättäjä, pyrkisin kyllä suomaan ihmisille, jotka ovat velvollisuutensa yhteiskuntaa kohtaan tehneet, helpotuksia ainakin verojen osalta. Eläkeläiset voisivat saada muutenkin vaikka ruokakuponkeja ruokakauppoihin, joilla maksaa ostoksensa tai jotain sen tyylistä.

Entä jos eläkkeellä haluaisit vielä tehdä vähän töitä? Verotus senkin osalta on ihan kipeen brutaalia. Ikään kuin rangaistaan ihmistä siitä, että olisi valmis eläkkeellä ollessaan tekemään pikkasen duunia. Suomi on ihmeiden maa.

Entä perintövero? Okei, en viitsi edes lähteä siihen sen enempää, mutta on se kumma, kun jo kaikesta omaisuudesta, josta on jo verot moneen kertaan maksettu, pitää vielä lisää maksaa veroja, kun lain puitteissa perintö siirtyy toiselle omaiselle. Hui.

Mitä muuten itse ajattelit tehdä omilla veronpalautusrahoillasi?

Meikäläinen ainakin pistää rahaa vähän säästöön ja pikkasen shoppailua ajattelin harrastaa… 🙂


Disturbilla on tänään ja huomenna Veropäivät ja kaikki tuotteet ovat heillä -24% alennuksessa!

Kipin kapin shoppailemaan uudet kledjut itsellesi! Klikkaa kuvaa alla.


Vinkkivitonen!

Oikein mainio lahjavinkki isälle, poikakaverille tai vaikka hyvälle ystävällesi on Giant Killerin tarina ja treeniopas. Paljon informaatiota ja varsinkin treeniopas on innovatiivinen sekä täynnä hullun kovia treenihaasteita!

Fitnesstukulta saat tuon kirjan edulliseen 24,90€ hintaan! Klikkaa kuvaa alla.


Käy poimimassa Pukin Vinkit -tarjoukset tukulta!

Muun muassa:

  • Herkulliset Milky protskupatukat puoleen hintaan!
  • Olimpin BCAA 20:1:1 2 yhden hinnalla
  • MuscleTechin Aminobuild next gen-40%
  • Beurerin henkilövaaka -30%
  • Monsterin kuulokkeet puoleen hintaan!!
  • ja paljon muuta kivaa!

Kommentit (11)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.