This is Mika

28.04.2012 17:14 1min luku 11

Vapaaohjelma suunnitellaan ajoissa

Moi!

Suunnitelmia yhä rakennetaan syksyä silmällä pitäen. Kunnon on oltava hyvä, kun kesäkuun lopulla otetaan isompi vaihde silmään ja kiristetään homma kertaheitolla superkovaksi.

Huomasin tossa, että poseerauskuntoa ei voi millään muulla keinolla kehittää, kuin poseeraamalla. Vaparimusa on alustavasti päätetty, mutta lukkoon en ole mitään lyönyt. Esiintymisen on oltava kellon tarkkaa ja asentojen on loksahdettava paikoilleen kuin mekaaninen koneisto.

Usein rakennan musiikin pohjalta vapaaohjelman. Ensin kuuntelen musiikkia ja annan mielikuvien siitä tulla ajatuksiini. Aluksi improvisoin, liikun musiikin tahdissa ja haen tunnetiloja. Poseeraukset tulevat kuin itsestään. Jokaisen asennon on siirryttävä saumattomasti seuraavaan. Siirtymät ovat siis äärimmäisen tärkeitä vapareissa. Liikkeiden on oltava dynaamisia ja näyttäviä, sillä takarivinkin on pystyttävä näkemään mitä lavalla tapahtuu.

Ainoa rajoittava tekijä on SM-kisoissa 60 sekuntiin rajoitettu vapaaohjelman kesto. Se vaatii tällöin tiivistä, lyhyttä ja ytimekästä kokonaisuutta, jossa on selkeästi kuitenkin alku keskikohta ja lopetus.

Vuoden 2006 vapaaohjelmani sai GP-säännöillä olla noin 3 minuuttia pitkä ja antoi minulle luovan vapauden tehdä taiteellinen esitys.

Kommentit (11)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.