This is Mika

21.10.2013 10:22 3min luku 33

Uusia tuulia? - Tommi Heinonen

Moi

Törmäsin viikonloppuna Heinosen Tommiin, joka on viime kuukausina ollut paljon Espanjassa treenailemassa ammattilaiskehonrakentajien kanssa.

tommi heinonen

Tommillakin on treenikokemusta ja kilpakehonrakennusta takanaan yli 20 vuotta, joten voisi olettaa, että kaikki on tehty ja nähty. Tommi kuitenkin kertoi, että Espanjassa ollessaan oppi taas jotain uutta. Ammattilaiset siellä treenaa nimittäin melkoisen eri tavalla kuin esim täällä Suomessa.

Suomessahan pitkälti moni bodari treenaa hyvin voimapainotteisesti ja käyttää isoja romuja liikkeissään. Espanjan meininki poikkesi aika lailla tästä. Jopa pääliikkeissä painot olivat naurettavan pienet. Jalkakyykyissä ei noustu 70 kiloa korkeammalle, prässissä tehtiin vain yhdet 25kg limput päissä sarjoja.

Usein treeneissä oli käytössä liikepareja, joita sitten kierrätettiin. Merkille pantavaa oli, että liikesuoritukset tehtiin niin, että missään vaiheessa liikerataa ei levätty. Eli alhaalla ei pysähdytty eikä ylhäällä huilittu. Non-stop liikettä siis pienellä painolla ja intensiteetti oli helvetillinen.

Välillä tehtiin giant-settejä kuudella tai seitsemällä eri liikkeellä. Tommi kertoi, että ensimmäistä kertaa kyykätessään hän sarjan jälkeen oli katunut selälleen lopen uupuneena. Painoa tangossa oli 50 kiloa! Voi vain kuvitella sitä intensiteetin tasoa ja liikeradan helvetillistä poltetta, kun pysähtyminen ja huiliminen oli kiellettyä. Tommi on vielä kuuluisa uskomattoman kovista treeneistään ja kivunsietokyvystään.

Kasvaako lihas tällä? Kyllä! Nämä pro-ukot Espanjassa ovat eläviä esimerkkejä siitä. Pyöreätä ja paksua lihasta siis syntyy ilman heavy-ass-weightsejä!

Tommi treenasi Espanjassa ja treenaa yhä 2 kertaa päivässä 3 päivää putkeen, jonka jälkeen 1 huilipäivä välissä ja sama alusta!

Tommi

Metkaa ajatella, että moinen treenityyli toisaalta romuttaa perusideologian siitä, että isoilla romuilla kasvaa lihas, jos jopa pääliikkeissäkin työstetään lihasta pienellä painolla. Tietysti se lihaksella työn tekeminen ja eristäminen on tässä se pääjuttu. Sä voit treenata esim hauista levytangolla, isoilla painoilla ja käyttää koko kroppaa siinä mukana tai sitten voit tehdä liikkeeen itse lihaksella, eristämällä sen muista lihaksista, mutta tällöin painot putoaa puoleen.

Itselläni on ristiriitaisia fiiliksiä koko asian suhteen. Olen esim selkääni pakannut massaa treenaamalla sitä hyvinkin epäpuhtaasti ja todella isoilla romuilla. Mutta esim juuri jalkoihin olen viimeaikoina saanut pyöreyttä lisää tekemällä esiväsytyksillä ja eristämällä tiettyjä lihaksen osia. Olisiko tässä kuitenkin ehkä ideana löytää juuri kukin itselleen paras mahdollinen metodi, joka toimii lihaskavun kannalta parhaiten?

Sen olen huomannut, että tietyt tavat treenata eivät suinkaan toimi kaikilla. Kullekin tosin varmasti löytyy se oma tyyli ja optimaalisin tapa, se on varmaa.

Tommi oli kuitenkin saanut runsasti massaa lisää ja painoakin oli sellaiset reilut 100 kiloa yllään. Toivotetaan Tommille ja hänen perheelleen kovasti tsemmppiä uusiin tavoitteisiin! Miehestä kuullaan vielä!

***

Viikon diilinä on erittäin herkullinen proteiinipatukka, Go Pro Bar. 12 kappaleen boksi lähtee nyt vain 22,90 hintaan (norm. 35,88e). Käy ihmeessä tilaamassa tämä tarjous, nää on herkullisia ja saat pattia lisää!

patukkaa tarjouksessa

Sitten toinen erittäin kova tarjous löytyy tukulta, nimittäin IFBB Nordic Championship Stack. Eksklusiivinen mestaruuspaketti! Tässä on erittäin hyviä tuotteita joita itsekin käytän jatkuvasti.

Paketti sisältää:

  • 1 x Whey-100, 1 kg – Korkealaatuista heraproteiini-isolaattia erinomaisella aminohappoprofiililla!
  • 1 x Octane, 750 g – Intra Workout, joka antaa kestävän energiavirran raskaisiin treeneihin!
  • 15 x Fibre Pro, 60 g (BOX) – Urheilijan välipalapatukka, jossa on runsaasti proteiinia ja ravintokuitua!
  • 1 x CLA Advanced, 90 caps – Luonnollinen painonpudotusvalmiste, joka auttaa ylläpitämään lihasmassaa!

ifbb-stack

Hinta tälle vain 75 EUROA!! (normisti 101,05e)

Käy pikapikaa tilaamassa itsellesi tämäKIN tarjous! Käytäthän banneria mennessäsi tukun sivuille? Samalla tuet omakustanneurheilijaa! Kiitos!

Kommentit (33)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.