This is Mika

08.06.2016 09:42 4min luku 22

Ultimaalinen metodi lihaskasvuun?

Moi!

Pohditaan pitkästä aikaa itse aiheeseen (bodaus) liittyvää. Onhan tämä kuitenkin bodarin (amatööri) blogi, jossa tietty pitää itse treenaamisesta ja lihaskasvustakin puhua.

Sitä kun on mittariin tullut aika monta kilsaa ja painojen kanssa aloitettu touhuilemaan jo 15-vuotaana, on jotain tullut havaittuakin matkan varrella.

Nuoruusvuodet004.2blog13217550_10207684925455597_7553789335459764096_o

Puhutaan metodeista joilla saataisiin optimaalisin lihaskasvu aikaseksi. Puhutaan parhaista liikkeistä, tehokkaimmista erikoistekniikoista jne. Oikeastaan mitään sellaista ei ole olemassa. Ultimaalisin metodi on yksinkertaisesti siinä, että teit mitä tahansa salilla, se asia pitää tehdä niin, että kohdelihas todella saadaan väsymään.

Ajatellaanpa nyt ihan perusteellisesti sitä, kun on ihmisiä, jotka valittavat, että tulosta ei synny. Tehdään valtava kirjo eri liikkeitä, mutta siltikään ei mitään tapahdu. Myös käytetään runsaasti painoja ja kauhea tohina tuntuu olevan siellä tekemisessä. Loppupeleissä sarjat jätetään aina kesken, se on valitettavan yleistä.

Kun tuollaisen tapauksen sitten ottaa syyniin, puretaan kaikki se tekeminen ja katsotaan läpi mitä siellä oikeastaan tehdään, huomataankin, että sitä lihasta ei oikeasti edes olla kunnolla väsytetty. Mennään vauhdilla liikkeestä toiseen, tehdään 5 sarjaa, 12 toistoa, boom, seuraavaan liikkeeseen ja sama homma, jne. Ei tuollaisella oikeasti viedä sitä lihasta loppuun asti.

Myöskään se valtava kirjo eri liikkeitä ei ole oikotie onneen. Mä olen saanut jalat kasvamaan varioiden kahta (2) liikettä. Ojennus ja prässi. Takareisille koukistus ja prässi. Ei tarvita viittä eri liikettä saadakseen lihas kasvamaan. Toki jos tämän ymmärtää, mitä ajan takaa, voidaan rakentaa esim hurja eristävien liikkeiden sarja takareisille joka ikään kuin vastaa pääliikettä ja siihen lisätään pääliikkeet kevyemmillä, kuten Fitnessmyytinmurtajien pilottijaksossa tehdään.

Pointti kuitenkin on, että liikkeillä ei ole merkitystä vaan sillä kuinka loppuun asti saat treenit vietyä. Tämä itselläni tarkoittaa usein simppeliä treeniä. Hauiksille voi olla tämän kaltaisia treenejä pelkästään:

  • Scotthauispenkki: 10 sarjaa 15 toistoa 40kg

Tai

  • Ristikkäistaljassa hauiskääntö seisten mutkatangolla: pyramidina 10 sarjaa 30 toistoa

Ojentajille saatan tehdä 3 liikkeen sarjan ilman taukoja, joissa progressiivisesti nostan painoa: Pushdown, dippikone, ”scott-penkki”-ojentajakone. Toistomäärät menevät suurin piirtein näin: PD: 30, D: 20, Oj-kone: 30. Näitä kierrän noin puolisen tuntia kunnes ojentajat sanoo itsensä irti. Taukoja ei suoranaisesti ole.

Jälleen, pointtina tuhota kohdelihas kunnolla. Liikkeet valitaan sen mukaan mistä tykätään. Millään muulla ei suoranaisesti ole väliä.

Ajan kanssa treenit ovat yksinkertaistuneet.

Vuosi sitten kirjoitin näin: 

Myös tuo ajatus, että jos yksinkertaisen riisuu, jäljelle jää vain tärkein, on jotenkin niin totta. Tuota voisi ajatella niin moneen asiaan. Treenaaminen esimerkiksi. Jos miettii liikaa liikkeitä, sarjoja, erikoistekniikoita ja hukkuu syklittelyihin ja frekvensseihin, treeni jakojen vaihteluihin ynnä muihin monimutkaisuuksiin, menetetään se olennainen.

Yksinkertaistaessa useimmiten saavutetaan se tärkein. Itse olen huomannut vuosien varrella ajautuneeni yhä yksinkertaisempiin ratkaisuihin treeneissä. Liikkeiden määrät ovat vähentyneet, olen siirtynyt pitkälti niihin liikkeisiin, joilla saan parhaimman tuntuman, parhaimmat domsit ja sen fiiliksen. Näillä ollaan vielä saatu tulosta aikaan, joten se tärkein on lopulta jäänyt jäljelle, kun homma on purettu palasiksi.

Ultimaalisin metodi on noudattaa yksinkertaista sääntöä treenaamisessa: Vie lihas aina niin loppuun asti kuin mahdollista. Se miten sinne päästään, on irrelevanttia. Pääasia on, että lihas saadaan tuhottua, keinolla millä hyvänsä. What ever it takes. Itselläni se tarkoittaa valtavaa määrää toistoja ja sarjoja. Vaikkei liikkeitä ole paljoa, toistomäärällisesti mennään kuitenkin paljon pidemmälle kuin perus 5×10-12 ideologialla. Tämä on siis minun tapana viedä se lihas loppuun asti. Ja tietysti sanomattakin selvää, että variaatiota syntyy joka treenissä, välillä on mukana isotkin painot, mutta silti mukaan tulee paljon toistoja.

  • Varioi
  • Käytä kohdelihasta
  • Haasta itsesi
  • Haasta treenikaverisi toistoskabaan
  • Käytä niitä liikkeitä joissa pystyt viemään sarjat äärimmäiseen loppuun

Tee mitä ikinä keksitkään, kunhan se treeni vie sinne tavoitteeseen eli lihakseen!

Kuten mainitsin, pääasia on, että treenin agenda on hajottaa kohdelihas. Mitään ei saa jättää kesken tai loppupeleissä sitä parasta mahdollista tulosta ei saada aikaseksi.

Pre-workoutit on tukulla pirun hyvässä alennuksessa! Käykää tsekkaamassa, klikkaa kuvaa alla.

preeeeeee

Suurin osa on 30% alennuksessa, joka on hyvä homma, koska noilla buustereilla saattaa välillä olla korkeakin hinta. Nyt siis kannattaa tilata! 😀

Ootko vielä ehtinyt tilata Giant Killer hupparia tai muita samaan sarjaan liittyviä kuteita? Klikkaa kuvaa alla, josta pääsee tilamaan. Virallinen hashtag #BOOM löytyy myös painatettuna! Kaikki muut on feikkejä! 😉

nyyssolaltdCLICK

Kommentit (22)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.