This is Mika

17.09.2012 07:13 4min luku 26

Turku Fight Night! - Reportaasi

Morjensta. 

Rankka viikonloppu takana ja eilen (su) illalla olivat vielä Bodylehden kuvauksetkin. Lauantaina käväistiin katsomassa kun läski tummui Turun yössä. Hyvä ystäväni Uolevi Ojala oli kaiketi tilapäisessä mielenhäiriössä mennyt lupautumaan ootelemaan Pekka Kytösahoa vastaan HETI VIIKKO KEHONRAKENNUKSEN SM-KISOJEN JÄLKEEN!!?? Hitto soikoon, viikossa ei puolen vuoden näivetysdieettiä saada  poispyyhittyä ja pitäisiköhän tuollaiseen K-1 säännöillä käytyyn otteluun vähän harjoitellakin? No, yllytyshulluna Unski piti lupauksensa ja nousi kehään, mihin väitän, ei moni jätkä varmasti uskaltaisi. Ja vastustaja Kytösaho ei ole mikään pieni kaveri, melkein 90 kiloisena nytkin otteli ja meriittilista on vakuuttava. Pankration:in MM viides 2011 ja MMA:ssa EM kolmonen 2012.

Käväistiin Uolevin luona päivällä ennen matseja. Unskilla jäi selvästi vähän hampaankoloon tämän vuoden epäonninen kisadieetti, joten nyt on suunnitteilla kovaa treenausta ja lihasmassan rakentamista. Uolevi on yksi niistä massiivisimmista raskaansarjan miehistä, joten kunhan kireys saadaan kohdilleen ja tehtyä eheä sairasteluvapaa dieetti niin Unski on äärimmäisen potentiaalinen Suomenmestari raskaassa sarjassa!

Lievä kokoero… 😀

Ei muuta kuin mestoille siinä klo 18 maissa. Jengiä pyöri ja tupa oli täynnä. Ihan selkeästi illan pääottelut kiinnostivat katsojia eniten. Jerry Kvarnström (10-2-0) vastaan ranskalainen Johnny Frachey (15-9-0). Päästiin Uolevin ihastuttavan vaimon, Riikan, avulla vielä ringside paikoille, joten ilta oli täydellinen.

Pose!

Tässä minä ja mun oma beibi!

Ottelut olivat kauttaaltaan suhteellisen värittömiä, itseäni toki kiinnosti eniten Uolevin koettelemukset, koska kyseessä oli tuttu tyyppi. En niin kauheasti seuraa tätä skeneä Suomessa, joten Jerryä lukuunottamatta tyypit olivat mulle tuntemattomia.

Miten siellä sitten kävikään?

Tässä tulokset ensinnäkin:

Turku Fight Night I -tulokset

K-1 superfight:

 • Pekka Kytösaho vs. Uolevi Ojala, TKO 1. erä

Ammattilaisottelut:

 • Johnny Frachey vs. Jerry Kvarnström, kaikin tuomariäänin
 • Pierre Chretien vs. Olli Santalahti, kaikin tuomariäänin
 • Eemeli Sainio vs. Reda Sidhoum, pistevoitto hajaäänin

Amatööriottelut:

 • Vjatseslav Andrejev vs. Mika Kuronen, kuristus 2. erä
 • Samuli Huhtaniska vs. Jarno Vuorisalo, kimura 3. erä
 • Jukka Mustikkamaa vs. Tuure Kulju, ratkaisematon
 • Matias Tontti vs. Riku Kallioniemi, kaikin tuomariäänin
 • Zanko Eliassi vs. Arttu Harmainen, TKO 1. erä
 • Ville Mankinen vs. Janne Halme, TKO lääkärin keskeytyksellä 1. erä
 • Eeva Siiskonen vs. Sanna Laitinen, kaikin tuomariäänin
 • Hannan Housmand vs. Jesse Saarinen, triangeli-kuristus 2. erä

Kvarnström hävisi pisteillä, mutta mies oli tyytyväinen että pärjäsi noinkin hyvin. Tankkaus oli mennyt pieleen ja kunto ylipäänsä ei ollut parhaassa terässä.

Illan Superraskassarja ja toinen pääottelu oli suhteellisen hurja jo paperilla. Vakuuttavan meriittilistan omaava Pekka Kytösaho, mutta ilman ottelukokemusta oleva Uolevi Ojala kompensoi massalla ja koolla kokemuksen puutettaan. Yi 40 kiloa painoeroa  oli ottelijoilla.

Uolevi saapuu kehään!

Ottelua ei käyty perinteisillä MMA säännöillä vaan tässä sovellettiin K-1 sääntöjä. Olenkin sitä mieltä, että kokemuksen puute ja K-1 säännöt (joka estää siis maihin menemisen ja painimisen) olivat murhaa Uoleville. Voimalla olisi voinut kaiketi kompensoida tekniikan puutetta, mutta nyt ei siihen annettu mahdollisuutta, koska ottelu oli käytävä pystyssä. Pekan terävät ja voimakkaat potkut tekivät jo ensimmäisessä erässä tuhojaan. Jalkoihin kohdistuneet potkut lopulta sai tuomarin keskeyttämään ottelun vaikka Uolevi olisi todennäköisesti noussut ylös niin kauan kuin jalat olisivat kantaneet.

Tässä ottelu meikäläisen kuvaamana:

Ilta jatkui sitten ravintolan syöminkien jälkeen vielä meidän hotellihuoneessa, jonne Uolevikin vaimonsa ja autokuskin kanssa tulivat summaamaan illan tapahtumia.

Meikä ripittää ja Unski kuuntelee… Mitähän toi kääpiö nyt selittää?

Matsin jälkeen hotellilla. Jalat hellänä, mutta kokemusta rikkaampana!

Nyt Uolevi keskittyy bodaukseen. Kokemusta tuli kehästä, mutta laji ei ole aivan Unskin forté, joten jätetään tappelut ja kehät muille ja keskitytään rakentamaan sellainen supermegabody jolla voitetaan se Suomenmestaruus tulevaisuudessa.

Kiitos vielä Riikalle ja Unskille upeasta illasta. Myös Tuomas ja Marika, kiitos, että tajusitte hakea jäitä hotellin respasta, voin kuvitella sitä helpotuksen tunnetta, kun Uolevi sai ne jääpussit hakattujen jalkojen päälle! Kiitos myös Hotelli Radisson Blu, Marina Palacelle upeasta palvelusta!

Kommentit (26)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.