This is Mika

11.10.2012 03:59 2min luku 19

Tulinen bolognesekastike - Nappaa resepti ja kokeile!

Huomenta!

Eilen äidyin kokkaamaan pitkästä aikaa lemppariani, eli habanerolla tulistettua jauhelihatomaattikastiketta, bolognese ála habanero! Ai ai jai! Vamos vamos!!

Kastike valmistuu tosi helposti. Ota kattila ja kaada pohjalle 1,5d öljyä. Purista pari tuubia tomaattipyrettä, lisää karkeasti pilkotut sipulit, valkosipulit ja habanerot. Levy päälle ja paista sörsseliä kunnes sipuli on pehmeää. Voit lisätä desin pari vettä kypsentämisen aikana niin sörsseli ei pala pohjaan. Siplan pehmennyttyä ota kattila levyltä ja soseuta sauvasekoittimella koko höskä. Lisää paseeratut tomaatit ja jätä kastike miedolle lämmölle vetäytymään.

Bologneseen kuuluu myös jauheliha, joten ei muuta kuin paistamaan jauhelihaa ja kun valmis, kaada kastikkeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile spagetin kanssa. Juustoraastetta voit halutessasi ripotella komeuden päälle.

Ainekset 4 henkilölle:

  • 1600g jauheliha
  • pasta 500-600g
  • 2kpl tomaattipyretuubia
  • 1,5dl öljyä
  • 3 sipulia
  • runsaasti valkosipulin kynsiä
  • habaneroja niin, että potkua löytyy
  • 4 kpl 500g paseerattu tomaatti.

Itse väsään yleensä tuon ison satsin ja jaan sen sitten usealle eri päivälle lounaaksi. Hemmetin hyvänmakuista, makrot kohdillaan ja habanerot antavat kyllä riittävästi potkua, että hikikarpaloilta ei voi välttyä. Jotkut sanovat, että syödessäsi tulista ruokaa joutuu elimistö tietynlaiseen rasitustilaan ja erittää esim endorfiineja ja mikä parasta hikoillessasi aineenvaihdunta käy täysillä ja lepoaineenvaihdunta kasvaa. Kulutat siis kaloreita enemmän syödessäsi tulista ruokaa. Muista, vesi vain lisää tulisuuden tunnetta… 😉

Ei muuta kuin kokkaamaan sombrero päässä tulista mehikoruokaa!! Vamanos!!!

T. Mika

Kommentit (19)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.