This is Mika

08.11.2011 07:46 2min luku 41

Treenijaoista

Hoimenta kaikille!

Uusi päivä ja uudet kujeet. Tänään taas hyökätään salille ja tiedossa on oikein tykkiä treenausta!

Tuossa tuli yksi päivä vastaan mielenkiintoinen kysymys, että kun treenataan pienijakoisella ohjelmalla, tuleeko lihaksia tällöin treenata monella eri liikkeellä?

Vastaus on tietysti että ei pidä. Syykin on ihan ilmiselvä. Jos treenataan pienijakoisella jaolla esim vaikka 1- tai 2-jakoisella ja jokaisessa treenissä tehdään useita eri liikkeitä lihaksille, venyy treenit suhteettoman pitkiksi. Eli pitäkää liikkeet mahdollisimman vähäisinä. Täytyy muistaa, että kun tekee pienijakoisella ohjelmalla treenejä, tulee sama lihas tehtyä pari kolmekin kertaa viikkoon. Jos liikkeitä olisi useita per treeni on riski tukkoon menemisestä liian suuri. Itse kun treenaan pienijakoisella ohjelmalla, teen vain yhden liikkeen per lihasryhmä. Siinä täytyy vain muistaa, että tällöin sen yhden liikkeen on oltava todella kova ja tiukka. Sulla pitää olla sellainen fiilis, että et edes jaksaisikaan tehdä siihen päälle muita liikkeitä.

Kun lihakset jaetaan useampaan ryhmään voi tietysti liikkeitä olla tällöin enemmänkin. esim 4-6-jakoisella ohjelmalla saman lihasryhmän treenien välit kasvavat kuitenkin sen verran pitkiksi, että sitä voi huoletta tehdä esim 2-4 eri liikettä yhdelle lihasryhmälle. Moni kehonrakentaja ja fitnessurheilija treenaa dieetillä suurempijakoisella ohjelmalla ja offikaudella taas sitten pienijakoisella. On myös kehonrakentajia, jotka panostavat niin paljon lajiin, että käyvät jopa kaksi kertaa päivässä salilla tekemässä treenit. Se tietysti mahdollistaa sen, että yhden treenin aikana voi treenata esim vain yhden lihasryhmän, mutta samalla panostaa siihen täysillä energiatasojen ollessa huipussaan ja eri liikevariaatioilla.

Perushuomio on että treenien ei tulisi kestää yli 1,5 tuntia. Lihaskatabolia iskee yllättävänkin nopeasti ja teet vain hallaa itsellesi pitkittäessäsi treenejä! Keep it simple. Treenaa tehokkaasti ja nopeasti, pumppia ei tarvitse ylläpitää tuntikausia, koska lihas rupeaa jo pidemmässä treenissä syömään itseään.

KEEP IT SIMPLE AND TRAIN HARD!

Kommentit (41)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.