This is Mika

05.11.2017 08:46 3min luku 8

Top 3 lisäravinteet By Mika Nyyssölä

Huomenta päivää!

Minulta kysytään useasti, mitkä ovat ne parhaat ja toimivimmat lisäravinteet. Ajattelin listata tähän nyt kolme toimivinta lisäravinnetta plus yhden extra maininnan näiden lisäksi. Kerron myös miksi näen nämä parhaimmiksi. Lähdetään liikkeelle.

Top 3 lisäravinteet

  1. Kreatiini monohydraatti
  2. EAA/BCAA -Aminohapot
  3. Palautusjuomat

Lisämaininta


Kreatiini monohydraatti

Kreatiini on kiistatta yksi tehokkaimpia lisäravinteita, ellei tehokkain. Tutkimuksia tehty paljon kreatiini osalta ja hyödyt ovat hyvin selvät. Kreatiini lisää suorituskykyä, sarjakestävyyttä ja maksimivoimaa. Kehonrakennuksen kannalta yksi hyvä tekijä kreatiinissa on sen vaikutus lisätä nestettä lihassoluihin, jolloin lihaspaine kasvaa ja saat pumpin helpommin. Näin myös lihastuntuma paranee ja luonnollisesti treeneissä tuo tuntuma on hyvin tärkeä.

Annostus:

Itse käytän kreatiinia treenin ympärillä. Ennen treeniä, treenin aikana intrassa sekä treenin jälkeen palautusjuomassa. 3-5g /annos.


EAA/BCAA -Aminohapot

Aminohapot stimuloivat proteiinisynteesia ja nämä myös estävät kataboliaa. Itse olen huomannut omissa treeneissäni sekä palautumisprosessin tehokkuudessa erittäin positiivisia vaikutuksia käyttäessäni aminohappoja. En oikeastaan enää voisi ajatellakaan treenaamista ilman intra-juomaa.

Näen aminohappojen hyödyn myös aterioiden välillä ja siksi nautinkin aminohappoja kapseleiden muodossa, kun olen liikenteessä. Proteiinisynteesipiikit aterioiden välillä ovat hyödyllisiä kehityksen kannalta.

Annostus:

Aterioiden välillä EAA:ta tai BCAA:ta 6-10g/annos. Ennen treeniä EAA:ta 6-10g. Treenien aikana yleensä Introissa on joko EAA:ta tai BCAA:ta valmiiksi lisättynä. Palautusjuoman jos rakentaa itse, lisäisin sinne mukaan EAA:ta noin 10g. Usein valmiissa palkkareissa on aminohapot mukana.


Palautusjuomat

Palautusjuomissa on luonnollisesti paljon eri lisäravinteita. En lähtenytnäitä erikseen listaamaan TOP-listalle vaan päätin ottaa palautusjuoman omana kokonaisuutena sinne, koska palautumisen kannalta palkkari on äärimmäisen tärkeä elementti. Kovaa treenaaminen on pitkälti kiinni myös siitä, miten hyvin ja kuinka nopeasti palaudutaan treeneistä ja kuinka pian päästään treenaamaan uudestaan.

Mitä hyvä palkkari sitten sisältää ja miksi?

On olemassa valmiita palautusjuomasekoituksia mutta palkkarin voi toki rakentaa ihan itsekin. Sekoituksessa mukana olevien proteiinien ja aminohappojen on tarkoitus luoda välitön lihasanabolia. Hiilihydraatti taasen täyttää glykogeenivarastoja ja samalla syntyy insulinogeeninen tila, jolloin mukana oleva tai lisätty kreatiini imeytyy tehokkaimmin lihassoluihin.

Itse olen aikoinaan rakennellut omia palkkarisekoituksia, mutta olen huomannut valmiiden palautusjuomien olevan helppo ja tehokas vaihtoehto eikä pidä unohtaa eri raaka-aineiden synerengistä vaikutusta ja sitä, että vastaavat raaka-aineet erikseen omaan sekoitukseen ostettuna voi tulla yllättävänkin kalliiksi. Yleensä siis ostan valmiin sekoituksen ja saatan lisäillä siihen sitten jotain mukaan.

Annostus:

Menisin pitkälti ihan ohjeiden mukaan, mitä palautusjuomissa on.

Bolt palkkarina

Oma suosikkini palkkareissa on pitkään ollut Chained Nutrtionin Bolt.

  • Ainoastaan 149 kcal annosta kohden.
  • 36 % hydrolysoitua heraproteiinia.
  • Korkea peptidipitoisuus (Optipep™).
  • Luonnollisen korkea määrä BCAA:ta.
  • 2500 mg Creapure™:a annosta kohden.
  • 45 % hiilihydraatteja Vitargo™:sta ja Palatinos™:sta.

 


PWO:t / Boosterit

PWO:t eli Pre Workoutit ovat nimensä mukaisesti treenien tehonlisääjiä. Noin 30 minuuttia ennen treenejä nautittuna ne lisäävät suoritustehoa, vireystilaa, fokusta ja pumppia. Itse käytän näitä täsmäiskuina väsymykselle. Toleranssi kasvaa näitä jatkuvasti käyttämällä hyvin helposti. Tilanteen mukaan siis nautittuna erittäin tehokkaita väsymyksen poistajia ja luovat  fokusta tekemiseen.

Annostus:

30 minsaa ennen treeniä ohjeiden mukaan.

Oma suosikkini

Markkinoilla on paljon hyviä ja tehokkaita boostereita. Oma suosikkini juuri tällä hetkellä on Off the Hook.

Tsekkaile tuotteita klikkailemalla noita kuvia ja linkkejä. Tässä siis olivat minun TOP kolmoset lisäravinteissa. Toivottavasti irtosi jotain infoa noista ja miksi käyttää niitä.


Koko Disturb on nyt -25% alennuksessa! Vikaa päivää viedään!

Klikkaa yllä olevaa banneria ja pääset sivuille suoraan shoppailemaan! Siistiä!

Kommentit (8)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.