This is Mika

06.11.2012 06:21 3min luku 37

Time is the factor!

How you doing?

Tässä pari päivää ihmetelly, että miksiköhän maha on niin perkeleen kipeä? No tajusin vasta eilen, että hetkinen johtuisikohan se siitä, että olen viikon päivät syönyt super tulista chilijauhelihamättöä? Kiitti Naga! 😉

Tossa edellisen postauksen yhteydessä tuli runsaasti kysymyksiä treenaamiseen liittyen. Vastaillaan muutamaan (eli yhteen kollektiivisesti).

Joukkis kysyy:

Mikä mahtaisi olla järkevä tai toimiva tapa saada lagaavat ojentajat kehittymään? Treeniä takana noin vuosi ja alusta asti ojentajat olleet aivan järkyttävän heikot. Dippejä/kapeaa penkkiä/kaikkea kokeiltu, mutta ei vaan kehity. Hävettää kun hauiskäännössä on kovemmat painot kuin ojentajaliikkeissä.

Multa useasti kysytään, että miten mä olen kehittänyt noin komeet ja paksut ojentajat? Ja että onko mulla aina ollut paksut kädet. No ei ole!! 

Missä ne kädet ovat tossa kuvassa?

Moni ei ihan tajua, kun olen niin nuoren näköinen 😉 että olen kuitenkin ehtinyt tässä jo treenata salilla kohta 21 vuotta!

Parikyt vuotta myöhemmin:

Ehkä tärkein tekijä lihasten kehityksessä, pätee siis myös ojentajiin, on aika. Jaksetaan käyttää aikaa salilla ja treenata kärsivällisesti vuodesta toiseen niitä lihaksia. Lihasten kasvattaminen on helkutin pitkä prosessi ja laadukas liha kehittyy hitaasti mutta varmasti. Lagaaviin lihaksiin voidaan keskittyä enemmän kuin dominoiviin lihaksiin. Tällöin saadaan kroppa balanssiin, joka on tietysti edukseen, jos halutaan kilpailla kehonrakennuksessa. Ojentajille voit esim tehdä kaksi, jopa kolmekin treeniä/viikko, kunhan et aja niitä ihan loppuun.

Yksi treeni voisi hyvin olla esim rinnan jälkeen pari liikettä: Ranskis ja pushdown. Toinen voisi olla käsi treeni, jossa keskityt ohentajiin huolella: dippejä, vastaotepenkkiä ja apuliikkeinä ranskis, pushdown, diamond pushup yms. Kolmas treeni voisi olla 15 minuutin ojentajat. Tällainen spesialisointi jollekin lihakselle on oivallinen tapa lisätä rasitusta lagaaville lihasryhmille. Tämmöistä settiä voisi tehdä vaikka joka toinen viikko tai pari , kolme viikkoa putkeen, jonka jälkeen pari viikkoa lepoa eli normi rytmillä (yksi ojentajatreeni/vko) ja taas kierto alusta.

 ***

Asiasta miljoonaan, viikon diilinä tukulla Anabolic Halo!

Tätä Pro sarjan Anaboliccia olen käyttänyt paljon kehittääkseni laatupihviä! Normisti kohtalaisen hinnakas tuote on nyt siedettävissä hinnoissa. Mä todella suosittelen tätä koska esim palkkarissa tää toimii aivan törkeen hyvin ja palautuminen on huomattavasti tehokkaampaa. Banskun kautta mene ja tilaa! To it NAU! 😉

Kommentit (37)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.