This is Mika

20.03.2014 19:34 3min luku 31

Tekijät

Moi!
Tässä jälleen pohdiskelen asioita, jotka merkitsee (treenaamisen kannalta). Systemaattisuus elämässä on ensimmäinen tekijä. Kuvion pitää olla simppeli mutta tehokas. Heräät, syöt, meet joko salille tai meet töihin ja sieltä salille. Takas himaan, syöt ja nukut. Syödä, treenata ja nukkua. Siinä välissä sit jotain muuta kivaa, mutta perussetti on systemaattista tekemistä josta kroppa ilmiselvästi tykkää.
Energian purkaminen treeneissä on toinen tekijä. Ylimääräisen energian voi tietty käyttää ihan mihin kukin haluaa ja kokee mielekkääksi. Itse koen sen energian purkamisen tärkeäksi juuri salilla. Se muokkaa samalla kroppaani haluamaani suuntaan. Tavoitteet konkretisoi tekemisen mielekkääksi ja tietynlainen kuri tekemisessä antaa mielihyvää ja se pitää koko homman kasassa.
Itsensä ylittäminen treeneissä, joka voisi olla kolmas tekijä, tietyllä tavalla addiktoi mieltä ja kehoa. Se kivun tunne ja paha olo on epämukavaa, mutta sen kontrastina on endorfiinit, jotka vapautuvat kivun laannuttua. Siinäkin kehon kehittyminen tuo mielihyvää. Yhtenä päivänä tietty liike tietyllä painolla satuttaa niin että näkö meinaa lähteä, kolmen viikon lihasten hakkaamisen jälkeen sama liike samalla painolla saa enää vain hengästymään.
Keep going
Your mind is your worst enemy. Mieli on pahin vastustajasi, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Mieli on oman käsitykseni mukaan samaa kuin motivaatio, kärsivällisyys, sietokyky, mielikuvitus, kyky oppia uutta ja kehittyä mentaalisesti.
Motivaatio siksi, että sitä pitää olla vahva motivaatio omaan tekemiseen. Ilman motivaatiota tehdä, treenata, kehittyä ja saavuttaa jotain ei ole mahdollista. Kärsivällisyys kehityksen hitaudessa on kaikki kaikessa. Jos ei ole kärsivällisyyttä, se tappaa myös motivaation ja innon treenata, harrastaa tai onnistua. Ajan kanssa kulkeminen, lihaksen hitaassa kasvussa kärsivällisyyttä tarvitaan loputtoman paljon. Sietokyky kestää kipua ja kovaa treeniä on tie onnistumiseen. Peloton suhtautuminen jokapäiväisen kivun ja säryn kanssa elämiseen vaatii korkeaa sietokykyä ylipäänsä.
gymlog 50.2
Mielikuvitus keksiä ja luoda aina uutta treeneissä antaa kehitykselle etulyöntiaseman. Pelkästään paikoilleen jämähtäminen ja kaavoihin kangistuminen itsessään tyrehdyttää kasvun ja kehityksen.  Kyky oppia uutta. Anna itsellesi lupa uusille ajatuksille ja pidä mielesi avoimena uusille asioille. Kehittyminen mentaalisesti. Koko fyysinen kehitys treenaamisen alkumetreiltä huipputasolle on samalla myös matka mentaalisesti. Mieli kehittyy matkan varrella ja tietyt prioriteetit saattavat muuttaa muotoaan. Ehkä jo pelkkä kärsivällisyyden ja maltin kasvaminen itsessään kertoo kasvua myös mentaalisella tasolla.
Mielen hallinta onkin siis se neljäs merkittävä tekijä. Mieli voi todellakin olla pahin vastustajasi ja sen hallinta on tärkeää. Treenaamisen ja kehityksen kannalta vahva mieli ei voi olla huono asia.
Tekijöitä on mielipuolisen paljon lisää. Niin uskomattoman pienetkin asiat voivat vaikuttaa kehitykseen niin negatiivisesti kuin positiivisesti. Kukin tekijä olisi kaiken järjen mukaan hyvä optimoida itselleen sopivaksi, mutta se tuskin on mahdollista. Paljon on esimerkiksi ulkopuolisia tekijöitä joihin ei voida vaikuttaa. Tietyt velvollisuudet elämässä voivat olla esteenä tai hidasteena. Negatiivisten tekijöiden kanssa on vain opittava elämään ja pyrittävä ottamaan kaikista positiivisista tekijöistä irti suurin mahdollinen hyöty.
me and my prode2
Omaan tekemiseen uskominen on aina edukseen. Älä välitä ympärillä olevista huutelijoista. Älä usko sinisilmäisesti kehenkään. Toteuta vain omaa matkaa, älä pyri omalla tekemisellä miellyttämään ketään. Vain omien kokemusten kautta voi todeta asioiden toimivuuden. Halu onnistua ja päästä tavoitteisiin vie aina jonnekin.
Kullakin meillä on oma tahto ja usko itseensä. Sen tahdon ja uskon on vain kasvettava vahvaksi, jotta se kantaa hedelmää. Mikä tahansa paska piiskaisikaan maahan, nousisi sieltä ylös aina vain vahvempi henkilö. Mikään voima ei taltuta todellista halua onnistua ja siihen pyrkiminen vahvistaa jokaista ihmistä. Älä lannistu tai masennu, jos et heti onnistu. Yritä vain uudestaan. Siinä mitataan se todellinen tahto ja halu, kun vastoin kaikkia todennäköisyyksiä kerätään itsensä ja yritetään yhä uudestaan.
Onnistumisia ei voisi tapahtua, jos heti epäonnen kohdatessa aina luovutettaisiin. Sitkeys palkitaan ja lopulta sitä aina saavuttaa jotain. Jos ei muuta, niin ainakin sitä oppii itsestään paljon. Sekin on jo saavutus. 😀

Kommentit (31)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.