This is Mika

22.11.2014 14:49 3min luku 19

Next Gen GTA5 koeajettu!

Oh la laa!
Eilen Prismasta tarttui PS4:lle fiksattu GTA5. Kaikkihan teistä tietää miten fanaattinen GTA5 -pelaaja meikäläinen on, niin tämähän oli salvaa tulehtuneille haavoille, kun olin jo PS3 -version pelannut läpi. Päälimmäisenä oli tunne kuin olisin saanut jatkoaikaa lisää nauttia tuosta upeasta virtuaalimaailmasta, mitä Rockstar on meille fanaatikoille luonut.  Suurta surua koin, kun vanhemmalle pleikkarille luotu peli oli tullut päätökseen. Vaikka niitä pikkutehtäviä oli jokunen jäljelläkin, jotenkin maailma siellä pääjuonen päättymisen jälkeen tuntui tyhjältä, merkityksettömältä.

Ja voi kuinka upea tämä onkaan!
Vaikka peli onkin tuo sama mikä pleikka 3:lla niin onhan tämä nyt siltikin kokemisen arvoinen. Ehdin eilen illalla pelata ehkä noin tunnin verran ja jo tuli wau -fiilistä ja uuden pelin tunnetta. Kaikenlaista pientä mikä sai hymyn huulille. Esim.

  • Pelissä uudet musat. Oon aina digannut GTA:n musiikeista ja nyt tähän versioon näyttänee tulleen updeittaus musien osalta. Yhtään ”vanhaa” biisiä en radiosta kuullut tunnin aikana.
  • First Person -moodi. Kyllä, pelissä on uusi kuvakulma, joka siis suoraan silmistä. Tämä on melko hauska juttu ja on metkaa tutkiskella sisätiloja ja ympäristöä tästä vinkkelistä. Ajaminen muuttuu heti piirun verran hankalammaksi, kun ympäristön havaitseminen rajaantuu ja päätä pitää käännellä, kuin oikeassakin elämässä. Tuleeko sieltä oikealta auto? Ei muuta kuin päätä kääntämään oikealle. Ampumista en ehtinyt juurikaan testata FP:ssä, mutta ajamista kyllä. Hetken aikaa jaksoin kunnes siirryin takaisin kolmanteen persoonaan. Oon aika kehno ohjaamaan autoa tuosta kuvakulmasta enkä oikein hiffaa auton liikehdintää sieltä sisätiloista.
  • Kaikenlaista pientä tuli havaittua pelissä, kuten että PS4:ssä ohjaimesta kuului ääni, kun puhelin soi ja kaveri puhui. Oli aika jännä efekti siinä. Ympäristön yksityiskohdat ihmetytti. Kaduilla käveli kissoja ja koiria. Liikennettä oli huomattavasti enemmän. NPC:t reagoivat ehkä monipuolisemmin päähenkilön toimintaan kuin aiemmin eli olisiko tekoälyäkin paranneltu?
  • Autot. Vauriot ovat todella hienoja monipuolisia. Vetelin yhden urheiluauton niin tyylikkäästi mäsäksi, ettei sitä enää tunnistanut, mutta kyllä eteenpäin pääsin. Kaikki mahdolliset katteet ja systeemit tuhoutuivat auton ympäriltä, mutta kun renkaat olivat ehjät niin wroom wroom. Sitten ”lainasin” eräältä rouvalta hienoa Audi R8:n näköistä kiesiä ja ekassa mutkassa kalautin päin liikenteen jakajaa ja rengas vääntyi niin, ettei autolla päässyt kuin vasemmalle. LOL! 😀 Tuntuu että autojakin saattoi olla eri malleja liikenteessä ja autojen äänet vaikuttivat muhkeimmilta, vai oliko jo mieli ruvennut temppuilemaan tässä vaiheessa?
  • Ja tuo grafiikka! Voi taivas sentään. Ne detaljit joka paikassa ja tuo uskomaton kauneus ympäröivässä maastossa. Luonto, puut, ruohikko, pensaikot ja siellä tepastelevat eläimet. Aivan erinäköistä kuin vanhassa versiossa. Miten paljon koodaajat ovat joutuneetkaan tekemään uutta koodia tämän pelin eteen?

Summa summaarum, peli on kaiken kaikkiaan taideteos. Juoni toki kulkee samoilla raiteilla, mutta eipä niitä kaikkia tehtäviä edes muista enää, joten pelin jo läpipelanneetkin voivat huoletta tämän hankkia, on tää vain niin uskomaton tekele. Se vapaus mikä tässä pelissä on, on niin uniikkia. Sitä voi yksinkertaisesti harhailla jollain mönkijällä tuntikaupalla metsiköissä ja vuorilla, ilman että yhtään tehtävää edes on aikomustakaan tehdä, mutta jälleen retkeilyn vastapainona voi painella takaisin kaupunkiin ja aiheuttaa mayhemia ja mekkalaa tai koluta pää- tai sivujuonia läpi, tehdä osakebisnestä, ryöstellä rikkaiden lompakoita, ajaa kilpaa yöllisillä kaduilla jne.
Peli asentuu ja meikä fiilistelee jo.
gta5ps4
Tänään pakko pitää pieni lepopäivä salilta. Tullut jo 12 reenikertaa tehtyä putkeen ja kroppa tuntuu kaipaavan tän päivän lepoa. Huomenna sitten taas jumpalle. 🙂
Eilen käväisin Meijerillä tekemässä olkapäät. Ihan jees jumpat oli vaikka jostain syystä ei ihan tuntunut uppoavan kaikki liikkeet sinne minne piti. Ei siis aina voi olla superhyperhyvät treenit vaikka asenne olisikin kohdillaan. 🙁
Työntää työntää!
pushing
Huomenna sitten Beast Mode päälle ja kiukulla kohti uusia seikkailuja. 🙂
beast

Kommentit (19)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.