This is Mika

06.12.2018 13:38 2min luku 0

Selkävinkkejä!

Moikka!

Laittelin eilisistä selkätreeneistä pienen niksivideon instaan, jossa avasin miten saadaan kulmasoudun käsipainoilla osumaan hyvin koko latsin alueelle, aivan yläosasta alaosaan asti. Pistetään tuo videolinkki tänne blogiin myös.

***

***

Tämän liikkeen voi toki tehdä monella eri tavalla ja korostaa teknisesti selän eri osa-alueita. Tässä havainnollistan juuri sitä, että kaarevalla liikeradalla ja viemällä käsipaino lonkkaa kohti, saadaan extrakova supistus latsin alaosaan ja tämä aktivoi mainiosti lihaksen alakiinnityskohtaa.

View this post on Instagram

Haluatko aktivoida latsit ylhäältä alas asti? Katso miten teknisesti kulmasoutu käsipainolla tehdään niin, että latsin alaosakin supistuu voimakkaasti. ➡️ •Liike lähtee aivan alhaalta lattian rajasta •Olkapää edessä ja lapa auki •Liikerata on kaareva ja suuntautuu kohti lonkkaa •Supista latsia rajusti loppuasennossa •Älä kiskaise painoa liikkeelle vaan pyri rauhallisesti viemään konsentrinen vaihe ylös asti. Muista kontrolloida painoa myös eksentrisessä vaiheessa. Älä siis pudota painoa alas vaan vie se rauhallisesti aloitusasentoon. #boom #nyyssisneuvoo #tekniikkavinkki #kulmasoutukäsipainolla #nyyssis #pakkotoisto #selkä #fitnesstukku @fitnesstukku #starnutritiongear @starnutritiongear

A post shared by Mika Nyyssölä (@nyyssis) on

•Liike lähtee aivan alhaalta lattian rajasta
•Olkapää edessä ja lapa auki
•Liikerata on kaareva ja suuntautuu kohti lonkkaa
•Supista latsia rajusti loppuasennossa
•Älä kiskaise painoa liikkeelle vaan pyri rauhallisesti viemään konsentrinen vaihe ylös asti. Muista kontrolloida painoa myös eksentrisessä vaiheessa. Älä siis pudota painoa alas vaan vie se rauhallisesti aloitusasentoon

Todella hyvä supersetti saadaan yhdistämällä tuo kulmasoutu käsipainoilla sekä vipuvarsikone istuen sivuttain. Tehdään siis sama puoli superina. Ensin 15 toistoa kulmasoutua ja siitä heti perään 15 toistoa vipuvarsikoneessa veto sivuttain. Jos vipuvarsikonetta ei löydy salilta, liikkeen voi korvata esim ristikkäistaljassa istumalla esim pallon päällä ja vetämällä toisella kahvalla sivusuunnassa kahvaa selän taakse. Myös ylätaljassa voi liikkeen tehdä käsikahvalla niin, että istut penkillä toisen pakaran varassa ja vedät kahvaa yhdellä kädellä kyljen vierttä pitkin alas.

4-5 sarjaa toimii kuin junan vessa ja saat takuuvarmasti järjettömän hyvän pumpin. Ensimmäinen liike suuntautuu siis alhaalta ylös ja toinen ylhäältä alas. Mainiosti saadaan siis koko selän alue aktivoitua. Tämän supersetin jälkeen toimii hyvin vaikka ylätalja lapiokahvalla rintaa kohti vietynä tai niskan taakse. Ei tarvitse enää niin isoja painoja käyttää, sillä selkä on jo kivasti esiväsytetty superseteissä. 3-5 sarjaa 10-15 toistoa pelittää hyvin. Loppuun voi viimeistellä selkätreenit esim pulloverilla narun kanssa. Itse tykkään pumpata siinä verta lihaksiin pitkillä sarjoilla. 30 toistoa ja 5 sarjaa piisaa hyvin ja selkä on taputeltu aivan varmasti moneksi päiväksi eteenpäin.

Olen muuten suunnitellut todella tappavan kovan 6 viikon selkäpriorisaatio-ohjelman, jolla tulee kovaa tulosta selkään lisää. Olen saanut todella monelta asiakkaalta hyvin positiivista palautetta. Jokainen, joka tuon on loppuun asti vienyt on saanut selkää kokoa, voimaa ja massaa lisää.

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.