This is Mika

15.07.2014 21:55 4min luku 18

Rintatreenit alle, leusiinit suuhun ja dyyneille!

Helou bodimunkit ja fitnesskisuliinit!
Blogi jytää jälleen täysillä! Mahtavaa kirjoittaa teille tiedonjanoisille punttikörmyille juttuja treenaamisesta, ravinnosta ja lisäravinteista. On paljon matskua, infoo ja tietoo noista kaikista, joita ei aina ihan ensikäden kautta olevaa kokemusta pääse lukemaan. Ite testaan lisäravinteita ja kaikenlaisia treenimetodeita, safkaamisesta puhumattakaan, jotta pääsen sit infoamaan teitä lukijat miten ite olen niistä hyötynyt tai mitä saanut irti.
Lähdetään tutkailemaan yhtä aminohappoa, joka on ehkä tärkein aminohappo koko aminohappoperheessä. 😀
L-Leusiini!

L-Leusiini on haaraketjuinen aminohappo, joka lukeutuu välttämättömiin aminohappoihin. L-Leusiinilla on yksittäinen suurin vaikutus lihasproteiinisynteesin stimuloimisessa ja siksi sitä pidetään tärkeimpänä yksittäisenä aminohappona lihasmassan lisäämisessä.

Koska L-Leusiini on haaraketjuinen aminohappo, ei sitä tarvitse pilkkoa ja metaboloida maksassa. L-Leusiini kulkeutuu suoraan nauttimisen jälkeen lihaksistoon, jossa se stimuloi lihaskasvua jaehkäisee lihasproteiinin hajoamista. L-Leusiini ehkäisee myös mentaalista uupumusta.

leusiini

L-leusiini on tehokkaimpia proteiinisynteesiä edistäviä aminohappoja. Pitämällä kropan proteiinisynteesin optimaalisena, varmistat treeniesi johtavan parhaaseen mahdolliseen kehittymiseen!
Leusiiniin yhdistetään usein kitkerä maku. Star Nutrition on kuitenkin onnistunut tekemään L-Leucine Pro:sta erittäin neutraalinmakuisen. Mieto, hyvin liukeneva ja helposti juotava aminohappolisä!
L-Leucine Pro -jauhe on helppo sekoittaa moniin lisäravinteisiin ja juomiin: voit täydentää sillä proteiinijuoman, PWO:n, mehulasillisen tai vain sekoittaa jauheen kylmään veteen.

Manninenkin blogissaan kirjoittanut jo vuosia sitten (2008) Leusiinista näin:

Leusiinin antikataboliset ominaisuudet

Nutrition & Metabolism -tiedelehdessä ilmestyi juuri varsin hyvä katsausartikkeli leusiinin antikatabolisista vaikutuksista luustolihaksissa. Leusiini on siis haaraketjuinen aminohappo, jonka tiedetään stimuloivan tehokkaasti lihasproteiinianaboliaa. Kyseinen katsaus kuitenkin pureutui leusiinin lihasproteiinien hajoamista estäviin vaikutuksiin.
Lyhyt yhteenveto:
1. Leusiini vähentää selvästi luustolihasproteiinien hajoamista (kataboliaa).
2. Leusiinin proteiinisynteesiä (anaboliaa) lisäävä vaikutus saadaan aikaiseksi suhteellisen pienellä annoksella, mutta antikatabolisen vaikutuksen puolella annos-vastesuhde säilyy, vaikka annos nostettaisiin n. 10-20-kertaiseksi verrattuna proteiinisynteesin maksimoivaan annokseen.
3. Leusiinista voi olla hyötyä erityisesti tilanteissa, joissa lihasproteiinien katabolia on lisääntynyt. Terveiden urheilijoiden ja kuntoilijoiden tapauksessa antikatabolisesta vaikutuksesta lienee hyötyä ainakin tiukan dieetin aikana.

Itse olen huomannut hyötyväni leusiinista. Palautumiseni on tässä iässä hidastunut huomattavasti verrattuna aikoihin, kun olin parikymppinen. Ryhdyin lisäämään leusiinia treenin aikaiseen intraan sekä palautusjuomaan ja jo hidastunut palautuminen sai aivan uutta potkua. Otan tällä hetkellä L-Leucine Pro:ta päivästä riippuen 15-25g /päivä. Tämä siis lisänä jo saamiini leusiinimääriin. Tuo hintakaan ei ole nykyisin enää mikään mahdoton, koska 400g Star Nutritionin leusiinia kustantaa vain 23,90€.
Oiva treenivinkki rinnalle!
Rintatreenit voivat olla kunnon taistelua kaverin kanssa. Tehkääpä ensi kerralla, jos treenaat suurin piirtein yhtä vahvan penkkaajan kanssa, penkkijumppa nimeltään: 1-11-1
Tämä 1-11-1 on siis pyramiditreeni, johon valitaan tarpeeksi iso paino. Sanotaan nyt, että saat vaikka 80 kilolla melko tiukan 15 toistoa. Laitatte 80kg tankoon ja lähdette nostamaan aloittaen ykkösestä. Molemmat tekevät yhden toiston ja sen jälkeen 2, 3, 4, 5 jne. kunnes tullaan toistoon 11. Siitä lähdetään sitten tulemaan takaisin päin ykköseen.
Mä aion ensi kerralla tehdä ton ja lupaan pistää ainakin 110kg rautaa tankoon! 😀 Kahdestaan toi on hauskinta, kun siinä se tauko on aina vain se hetki kun toinen tekee.
pressing_bench
Loppuun hyvä dokkari, joka todellakin kannattaa katsoa!
Ite oon sellainen sci-fi hullu tai sanoisinko fanaattinen sci-fin harrastaja ja oon nähnyt melkein kaikki parhaat ja vähemmän parhaat sci-fi leffat täältä ikuisuuteen. Siltikin mulle oli aivan täysin tuntematon tuo Jodorowsky’s Dune, joka aikoinaan 70-luvulla jäi esituotannon asteelle, vaikka kyseessä olisi ollut siihen aikaan ehkä mullistavin ja edellä aikaansa oleva elokuva.
Jodorowsky's_Dune_poster
Toki kaikki muistaa lähes kulttimaineeseen nousseen Davin Lynchin Dune -elokuvan 80-luvulta, joka oli käytännössä aivan kaameeta paskaa. Itse Lynchkin jopa kiistää edes tehneensä kyseisen elokuvan. Dune on suoranainen häpeäpilkku David Lynchin upeassa elokuva repertuaarissaan.

Jodorowsky’s Dune -dokumentti paljastaa katsojalle Dunen historian ja mitä oikein tapahtui esituotannossa. Itse Alejandro Jodorowsky synt. 1929) yhä intohimoisesti kertoo värikkäitä tapahtumia esituotannon vaiheista, kuvakäsikirjoituksista, näyttelijävalinnoista yms. On häkellyttävää seurata, miten massiivisesti kyseinen elokuva, jota kukaan ei edes ole nähnyt, jätti jälkensä elokuvahistoriaan ja jonka sormenjäljen voi nähdä niin monessa elokuvassa myöhemmin.

dune
Dokumentti on koukuttava. Alejandro puhuu sellaisella intohimolla ja rakkaudella omasta unelmastaan, että katsoja suoranaisesti rukoilee, että tuo elokuva saataisiin joskus vielä valmiiksi. Värikkäitä vaiheita muistelee jo edesmennyt H.R. Giger, Chris Foss ja lukuisat muut kuuluisuudet.
Itse ihailin suuresti dokumentissa Moebiuksen taidetta ja sitä intohimoa miten elokuva oltaisiin toteutettu. Olisiko se ollut katastrofi vai olisiko elokuvahistoria ja tulevaisuus sen myötä mennyt täysin uusiksi? Herääkin kysymys, miten paljon elokuva-ala olisi muuttunut tuon myötä, kun se jo pelkästään esituotannollisesti vaikutti lähes kaikkeen tulevaan sci-fin saralla?
Tässä traileri:

Suosittelen Jodorowsky’s Dune dokkaria kaikille sci-fi faneille. 10/10

Kommentit (18)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.