This is Mika

13.05.2020 22:27 6min luku 0

Rikoksia, rosvoja ja rankkoja tarinoita - Huh huh, mitä äänikirjoja on tarjolla!

Tervehdys!

Tosielämän dekkarifaneille olen listannut omia suosikkeja, joita lukemalla tai äänikirjojen parissa kuuntelemalla aika lentää kuin siivillä! Olen tuota Nextoryä plärännyt kuin hullu puuroa ja siellä on siis niin helkutin hyviä teoksia, että on ihan pakko listata näitä kaikille niille, joita kiehtoo Suomen rikoshistoria ja alamaailman pimeä puoli. Näitä juttuja kuuntelee siis niin mielellään ja hämmentynein fiiliksin, että uni ei ole tahtonut tulla…

***

***

Itse tykkään dekkareista ja elämäkerroista sekä tietenkin historiallisista teoksista, joissa on mukana tositapahtumiin perustuvia tarinoita. Nextory -äänikirjapalvelua hehkutin tuossa edellisessä pivityksessäni ja pakko tuota hehkutusta on hieman vielä jatkaa tässäkin bloggauksessa, kun tuolla on niin mielenkiintoisia kirjoja saatu äänikirjaversioiksi!

Tässä muutamia herkkuja, joita kuunnellessa aika livahtaa hiton nopeaan ja jos oot vaikka matkalla jonnekin tai tekemässä jotain ”tylsää” himassa, niin äänikirjan kanssa homma kuin homma menee jouhevasti.HUOM! NYT SAAT NYYSSIKSEN UUDEN YHTEISTYÖN KAUTTA JOPA 30 PÄIVÄÄ ILMAISTA KOKEILUAIKAA!!

VAIN KLIKKAAMALLA ALLA OLEVAA KUVAA:

(ja pääset välittömästi nauttimaan näistä hemmetin koukuttavista tositarinoista. Kyllä Suomessakin on sattunut ja tapahtunut, huh huh!)

Tästä alkaa Nyyssiksen kuunteluvinkit. Ei heikkohermoisille! Klikkaamalla kuvaa pääset suoraan Nextoryyn koekuuntelemaan äänikirjaa! Mutta muista, että pääset hyödyntämään 30 päivän ilmaistarjouksen vain kllikkaamalla tuota tarjousbanneria ylhäällä!

Helsingin murhahistoria esittelee yli sata henkirikosta 1800-luvulta tähän päivään. Kirjassa käsitellään viime vuosikymmenten aikana kansaa kohahduttaneita murhatapauksia, kuten Steen Christensenin poliisimurhat Tehtaankadulla, Sanna Sillanpään ampumaratasurmat Albertinkadulla ja veroprofessori Kari S. Tikan kuolema.

Vanhemmista tapauksista läpi käydään muun muassa Inga Myllärin traaginen kohtalo, Ilpo Larhan suorittama palkkamurha ja Jammu Siltavuoren karmivat teot. Mukaan mahtuu myös historiallisesti merkittäviä tapauksia, kuten kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin, prokuraattori Eliel Soisalon-Soinisen ja sisäministeri Heikki Ritavuoren salamurhat.

Helsingin historia on pullollaan myös selvittämättömiä murhia. Kuka tappoi ja kätki Jussi Helasvuon vuodesohvaan? Kuka suoritti Punavuoren kaksoismurhan? Kuka tappoi Susanne Lindholmin käpyläläisen talon kellariin? Kuka ampui kanadalaisen opiskelijan keskellä kaupunkia? Nämä tapaukset saattavat jäädä ikuisiksi mysteereiksi.

Tunnettujen murhien ohella kirjassa esitellään vähemmän huomiota saaneita ja unohduksiin painuneita tapauksia: Arabiassa ruumista kuljetettiin lastenvaunuissa, Aleksis Kiven kadulla surmansa sai väärä mies, naisen ruumista etsittiin Huopalahden kaatopaikalta, Lauttasaaressa työpaikan oven edestä löytyi vain pelkkä pää ja tunnettu näyttelijä surmasi vaimonsa palkintokirveellä.

Kirjassa esitellyt murhatapaukset on järjestetty kaupunginosien mukaan. Lukija voi halutessaan tutustua autenttisiin henkirikospaikkoihin Etelä-Helsingissä kirjassa olevan kartan opastamana. Toki hurjan retken voi tehdä myös kotisohvalta käsin.

Korson konnat on dokumentaarinen haastatteluromaani korsolaisesta nuorisojoukosta, joka hankki elantonsa viinan ammattimaisella trokaamisella, kiristyksellä, varkauksilla, petoksilla, parituksellakin 1960- ja 70-luvuilla.

Kun toiminta alkaa, pojat ovat vain 15-16-vuotiaita. Tarina seuraa köyhistä oloista lähteneiden poikien kasvua, rikastumista, liigan kultakauden loppua ja ensimmäisiä vankilareissuja. Väkivaltaa on tarjolla kotona, koulussa ja viranomaiskontakteissakin. Suurin osa jatkaa elämäänsä ihan tavallisissa ammateissa, mutta joidenkin tie vie aina aseellisiin ryöstöihin, huumekauppaan ja talousrikoksiin.

Korson konnat on samalla kuvaus sodan jälkeisestä Suomesta, uuden nuorisokulttuurin syntyajoista, vanhojen hierarkioiden murenemisesta. Kirja selventänee myös, mistä Korson kova maine on lähtöisin. Samalla se on kuvaus eliniän kestävästä ystävyydestä.

Jo legendaariseksi muodostuneesta Harri Nykäsen ja Tom Sjöbergin Rööperi- kirjasta julkaisu päivitetty painos. Kirjassa kerrotaan kiinnostavia tarinoita Helsingin Punavuoren eli Rööperin alamaailmasta rikollisten ja poliisien suulla. Kirjan alkuperäispainos julkaistiin vuonna 2005. Sen pohjalta tehtiin elokuva vuonna 2009. Elokuva oli vuoden katsotuin kotimainen.

Sota-aika ei ollut kovaa vain rintamalla, vaan koko kansa taisteli ilmahälytysten ja pommitusten melskeessä. Sekasorto tarjosi samalla vilungintekijöille ennennäkemättömät mahdollisuudet. Sota toi tavaroiden ja elintarvikkeiden säännöstelyn ja loi samalla mustanpörssin ja pimeät kaupat. Säännöstelyn rikkomiset työllistivät kansanhuollontarkastajia ja poliisia.

Sota oli vakoilijoiden kulta-aikaa. Vakoilijoita jäi kiinni muun muassa Petsamossa. Valtiollisen poliisin kuulusteluissa kuolivat muun muassa rajakomppanian kapteeni ja vääpeli. Myös sabotaasiteoilla yritettiin horjuttaa taistelevan kansan tahtoa. Murhia, varkauksia ja petoksia tapahtui ympäri maan. Myös ”auervaarat” löysivät markkinoita ja käyttivät niitä säälittä hyväkseen.

Mikko Ylikangas on käynyt läpi Helsingin Sanomien arkiston sota-ajalta ja koonnut lehtitietojen ja oikeudenkäyntiaineiston pohjalta ainutlaatuisen tietokirjan, hyytävän katsauksen sota-ajan rikoksiin.

”On jengipomoja ja kuolleita jengipomoja. Ei ex-jengipomoja.” Vuonna 2010 Interpol nimesi Cannonball-jengin johtajan Janne ”Nacci” Tranbergin, 43, etsintäkuulutettujen listalleen. Ennen kuin Tranbergille luettiin vuosien vankeustuomio useista talousrikoksista, hän pakeni maasta eikä häntä ole saatu vieläkään kiinni. (Paitsi, että sittemmin on jo saatu kiinni. Kirjan synopsis on kirjoitettu aikana, kun Janne oli vielä pakosalla … 😀 )

Osa kirjasta on kirjoitettu pakomatkalla ulkomailla. Nacci erotettiin johtamastaan liivijengistä vuosi sitten. Sitä ennen hän oli näköalapaikalla rikolliseksi määritellyssä kerhossa lähes kaksikymmentä vuotta.

Wanted kertoo kuinka nuori mies Helsingin Oulunkylästä astuu ensimmäisen kerran vankilaan. Nakkikioskiriidan jälkeen hän oli ajanut annoksiaan jonottavien riitakumppaniensa päälle. Tuomio ensikertalaiselle oli 12 vuotta vankeutta viidestä tapon yrityksestä. Vankilassa Nacci päätyi Cannonballiin, josta tuli keskeinen osa hänen elämäänsä.

Kirja ei kaunistele jengielämää vaan kertoo suoraan myös sen pimeästä puolesta: kokaiinia ja amfetamiinia kiskottiin kaksin käsin, kavereita kuoli viereltä – yksi heistä ampui itsensä Naccilta lainaamallaan pistoolilla. Kerho ajoi kaiken, jopa perhe-elämän, ohi. Nacci Tranberg kertoo tekemistään rikoksista, lusituista tuomioista Suomessa ja muualla sekä paostaan ja etsintäkuulutetun elämästään ulkomailla.

Helsingin synkät tositarinat.

Kaupunki on vallattu, poltettu ja pommitettu. Ihmisiä on tapettu, huijattu ja paleltunut pakkaseen. MTV:n rikostoimittajan ja dekkarikirjailija Jarkko Sipilän kirjoittama kirja kertoo kaupungin pimeän puolen tarinat: rikoksista keskustassa, kaksoismurhasta 1800-luvun Katajanokan slummissa, blineillä ja kaviaarilla herkuttelusta helsinkiläishotelleissa, kun muu kaupunki näki nälkää.

Rikostarinat ruotivat myös 2000-luvun henkirikoksia ja muun muassa sitä, mikä sai suojelupoliisin salaamaan ranskalaisterroristin pidätykseen vuonna 1981. Sata pahaa paikkaa on sijoitettu kaupungin kartalle. Jarkko Sipilä (s. 1964) on dekkarikirjailija ja rikostoimittaja.Ei muuta kuin jännittäviä kuunteluhetkiä kaikille! Meikällä menossa Helsingin murhahistoria: 110 tarinaa henkirikosista. Hui! 🙂Päivitystä treeneistä!

Jumpat sujuneet oikein mukavasti. Vasemman käden kyynärpää kipuilee yhä aika massiivisesti, joka estää kutakuinkin punnerrusliikkeiden tekemiset, varsinkin isommilla painoilla. Eilen Jannin kanssa puskettiin pystäriä smithissä ja molemmat oltiin aika lailla saman suuntaisen vamman kourissa. Jannilla hieman ylempänä särkyilyä ja itselläni prikuulleen siinä kyynärluun kohdalla.

Kyllähän siinä vähän nauratti, kun tuntui treenien olevan ennemminkin sellaista kuntoutusjumppaa kuin HARDCORE -bodausta. Paikat kun vähän lämpeni, niin kivutkin lopulta lievenivät, mutta kyllä ne siellä taustalla surisi koko treenien läpi. Iltaisin varsinkin tuo kyynärpää kipuilee niin, että on aivan kosketusarka.

Tehtiinkin sitten hyvin simppeliä olkajumppaa ja esiväsytettiin olkapäitä ensin viparikoneella ja sen jälkeen näpsäköitä suoria kympin sarjoja smithissä kapeahkolla oteleveydellä sellaiset puolisen tuntia vuorotellen. Sarjoja tuli PALJON!!Mukavaa loppuviikkoa kaikille ja pistäkäähän treeniohjelmia tilaukseen, jos kaipailette vähän uusia metodeja lihaskasvuun!

Terkuin,

Mika

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.