This is Mika

27.03.2019 18:23 3min luku 2

Reiden ojennuksen ja koukistuksen tärkeimmät nyrkkisäännöt!

Heippa-rallaa!

Jalkatreeneissä hyvin moni tykkää tehdä isojen pääliikkeiden lisäksi reiden ojennuksia ja koukistuksia. Itsekin tykkään käyttää näitä liikkeitä paljon ja näiden avulla voidaan tehostaa jalkatreenejä jos jonkinmoisilla komboilla. Esimerkiksi super- ja triplasettien yhteydessä nämä eristävät liikkeet ovat mitä mainioimpia, kun halutaan imeä kaikki mehut jaloista.

***

***

Kun kyseessä on erittäin eristävät liikkeet, on tärkeää, että ne myös tehdään eristävästi. Tässä kohtaa jälleen kerran näkee monenmoista sankaria sätkimässä erilaisilla tekniikoilla sarjoja. Molemmat liikkeet voidaan tehdä teknisesti niin, että itse kohdelihakseen tulee loppupeleissä huomattavasti vähemmän rasitusta, kuin olisi tarkoitus. Reiden ojennus voidaan tehdä todella eristävästi ja tehokkaasti, kun se tehdään mahdollisimman eristävällä tekniikalla.

Nyt korvat höröllä, Nyyssis neuvoo!

Miten reiden ojennus ja koukistus saadaan entistäkin tehokkaammaksi?

Uusimmassa Nyyssiksen Niksinurkassa perehdytään näihin molempiin liikkeisiin ja kerrotaan tärkeimmät nyrkkisäännöt, jotta liikkeet saadaan todella osumaan työstettävään lihakseen.

Summataan nämä nyrkkisäännöt vielä tähän!

Reiden ojennus:

  • Älä ota kahvoista kiinni, sillä kahvojen avulla liikkeeseen saadaan liikemomenttia mukaan ja tällöin etureisi ei joudu tekemään niin paljon töitä.
  • Pidä nilkat rentoina. Jäykistämällä nilkat, saat pohkeen ja jalkojen muut osat  mukaan puristukseen, joka on jälleen pois etureiden omasta työstä.
  • Supista voimakkaasti yläasennossa. Rauhallinen liike ja raju supistus pakottaa etureiden työskentelemään entistä kovemmin.
  • Pidä myös  liikerata mahdollisimman pitkänä. Jos nylkytät lyhyttä liikerataa, time under tension vähenee eikä etureisi rasitu sarjan aikana yhtä paljon kuin pitkällä liikeradalla.

Reiden koukistus (maaten):

  • Pidä lantio tiukasti kiinni penkissä.
  • Älä nosta lantiota koukistaessasi jalkoja. Lantiosta saa valtavasti liikemomenttia ja vauhtia koukistukseen, joka on pois itse takareideltä.
  • Pidä nilkat rentoina. Kuten ojennuksissa myös koukistuksissa on hyvä pyrkiä pitämään nilkat rentoina, jolloin liike menee enemmän takareisille ja on siis huomattavasti eristävämpi. Pohkeista saa paljon voimaa, jos nilkat jäykistää koukistaessa jalkaa.
  • Pidä veto takareidellä. Älä siis vie jalkaa aivan suoraksi, kun tuot jalan koukistuksesta takaisin, vaan jätä jalka hieman koukkuun. Näin takareidessä säilyy voimakas veto ja kuorma pakottaa lihaksen työskentelemään entistä kovempaa. Tämä myös säästää polvitaipeen jänteitä, jotka tuppaa helposti ärsyyntymään liikkeessä.
  • Supista yläasennossa viipymällä hetken verran siellä. Näin annat takareidelle extra rasitusta, joka tehostaa liikkeen funktiota.

Eikä muuta kuin nauttimaan liikkeistä. Keskittymällä näihin asiohin, saat paljon enemmän irti ojennuksista ja koukistuksista jatkossa. Oikein hyviä ja tehokkaita jalkatreenejä kaikille!


Patukoita!!

Tukulla on vielä tän viikon loppuun asti voimassa oikein edukas protskupatukkatarjous! Noi uudet Cookies & Cream ja Coconut Dream patukat Star Nutritionilta ovat ihan mielipuolisen hyvän makuisia. Syötin Cookies & Cream -patukan testiksi Karille ja mies tykkäsi siitä TODELLA paljon. Sanoi sen maistuvan vähintäänkin yhtä hyvältä kuin perinteinen kaupan suklaapatukka.

Nämä ovat varsinkin makean nälkään tai vaikka matkaevääksi todella hyviä vaihtoehtoja. Suosittelen lämpimästi. Itselläni on aina pari, kolme tuollaista kylmälaukussa, ihan vain siksi, jos tulee tilanne, etten pääse syystä tai toisesta syömään ajallaan. Katkaisevat pitkät ateriavälit, jos tällaisia saattaisi esiintyä.

Ei muuta kuin klikkaa kuvaa alla ja käy shoppalemassa itsellesi muutama laatikko näitä herkkuja!

Kommentit (2)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.