Ravintola Caverna - Kulinaristin taivas!
Tervehdys ystävät!
Kävin kaverini kanssa testaamassa kehuja saaneen ravintola Cavernan Helsingissä (yliopistonkatu 5). Voi pojat sentään, mikä kokemus se olikaan!
Ennen kuin annan kuvasadon kertoa konkreettisesti mitä siellä oli, lähdetään liikkeelle siitä, että on hyvin hankala edes pukea sanoiksi tuota kulinaristista kokemusta, jota pääsin todistamaan makunystyröilläni. Pitkästä aikaa sain oikeasti wow -fiiliksen astuessani sisään ravintolaan.
Ensiksikin, nyt on pakko sanoa, että välttääksesi ruuhkat, ravintolaan kannattaa mennä ajoissa. Illallisbuffet (joka on SE buffet, mikä pitää kokea) alkaa klo 16 jälkeen. Viikonloput ovat yllättäen täynnä asiakkaita, joten arkena, jos vain mahdollista, kannattaa käydä tuolla illallisbuffetissa, jota voisi oikeastaan kutsua kaikkien buffettien äidiksi.
Ravintolan ilme huokuu luolamaisuutta.
Maan alla sijaitsevassa ravintolassa on tunnelmaa. On kuin menisi oikeasti syvälle luolaan, joka paljastuukin kulinaristin taivaaksi. Sisustukseen on panostettu. Paljon detaljeja, tippukiviä, seinämaalauksia, mutta mitään ei ole yliampuvasti tehty. Tyylikkyys on hyvin esillä niin sisustuksessa kuin palvelun tasossa.
Ravintolasta löytyy myös karaokehuone, jonka voi vuokrata halutessaan max noin parille kymmenelle hengelle. Huone on tuplaäänieristetty, joten musiikki ja äänet ei kantaudu ravintolan puolelle lainkaan.
Ravintolan puoli häkellyttää koollaan. Se on oikeasti iso mesta. 300-paikkainen sali on tehty todella tyylikkäästi ja vaikka väkeä on paljon, siellä halutessaan voi istua hyvinkin intiimisti.
Ravintolasta löytyy myös lasiseinällä erotetut VIP-ruokailutilat, jonne voi ilman mitään lisämaksua pyytää pöytää. Tilat toimivat erinomaisesti, jos haluaa esim isomman seurueen kanssa illastaa hieman eristetymmin. Toimii mainiosti esim edustus- ja bisnestapaamisissa jne.
Ruokaa!
Caverna on erikoistunut buffettiin, mutta Á la carte -lista löytyy ja tilaaminen on modernia iPadilla napsuttelua, jonka avulla asiat hoituvat todella helposti ja vaivattomasti. Itse kuitenkin suosittelen illallisbuffettia, koska käsittämättömän edulliseen 38 euron hintaan saa niin paljon vastinetta, että homma lähtee lapasesta jo alkuruokien kohdalla.
Iso miinus!!!
On kuitenkin yksi iso miinus, joka on pakko todeta!! Ruokaa on niin paljon ja se on niin hyvää, ettet voi yksinkertaisesti ensikertalaisena syödä kaikkea ilman sitä riskiä, että maha räjähtäisi. 😀
Kaikille kaikkea ja jokaiselle jotain
Caverna on täynnä kulttuureja ja makuja. Ravintolaan on palkattu kokkeja ympäri maailman ja jokaisella on oma erikoisosaamisensa. Ravintolasta löytyy Japanissa oppinsa saanut sushispesialisti, joka loihtii äärimmäisen taidokkaita susheja. Brasilialaista pihvispesialistia, drinkkimestaria, jälkiruokiin erikoistunutta osaajaa jne. Tämä näkyykin kieltämättä buffetin kattauksessa, on kuin katsoisi taideteoksia kävellessäni buffetpöytien keskellä.
Ruokaa on etelä-Amerikan keittiöstä aasialaisiin erikoisuuksiin. Cavernan erikoisuuksia on churrasco-vartaat, jotka tarjoillaan suoraan pöytään sekä Japanilaista teppanyaki-tyylistä livekokkausta, jossa itse saat valita raaka-aineet ja seurata vierestä, kun kokki valmistaa ne suurella parilalla maustaen ruoat makusi mukaan. Ja kyllä, ällistyttävästi nämä kaikki erikoisuudetkin sisältyvät illallisbuffetin 38€ hintaan!
Haet siis alkupaloja buffetista, syöt, nautit ja noin 20 minuutin sisään pöytään istumisesta sinulle tuodaan vartaita, joissa on erilaisia lihoja naudan sisäfileistä Brasilialaiseen picanhaan (härän takaselkää) tai kanansiipipaloista kukon sydämeen. Voi kekkulis miten paljon lihaa tuolla on tarjolla! Ihan älytöntä suoraan sanottuna.
Myös kasvisruokailijat ovat otettu huomioon. Pyynnöstä jopa vegaanitkin saavat erikoisuutensa ja kokki valmistaa takuuvarmasti herkullista ruokaa. Cavernassa ollaan huomioitu gluteenittomuus, kasvissyöjät ja muut allergiat. Tarjoilijat opastavat mielellään ja neuvovat mitä voi syödä ja mitä ruoat sisältää.
Pistetään tähän niitä kuvia noista buffetpöydistä.
Alkupaloja
Salaattipöytää
Sushia!
Mykyjä
Lohta
Keittoja
Teppanyaki -tyyliin valmistettavia raaka-aineita. Näitä siis vaan lautaselle ja marssit vieressä olevan kokin tykö, joka silmiesi edessä pariloi näistä sinulle herkkuannoksen!
Ja jälkiruokia!
Suklaa/valkosuklaaputous! Tuonne olisin halunnut suu auki työntää pääni. 😀
Erilaisia herkkuannoksia
Lisää herkkuja ja hedelmiä
Jäätelöä!
Vaahtokarkkeja ja ananaspaloja
Vesi- ja hunajamelonin paloja, mansikoita.
Mitä sitten syötiin?
Pieni neuvo on annettava ihan oikeasti, sillä jotta saat irti mahdollisimman paljon tuosta Cavernan tarjonnasta, älä syö liikaa mitään! Ihan oikeasti! 😀 Itselläni on tapana vetää jo alkupalojen kohdalla liikaa ruokaa napaan ja Cavernassa nämä pelkät alkupalat ovat niin herkullisia, että se riski on läsnä! Valikoimaa on sen verran paljon ja kaikki näyttävät herkulliselta, joten maltti on valttia.
Ja vaikka itse otin hyvin maltillisesti kaikkea, siltikin iski puolessa välissä ähky ja stoppi meinasi tulla ennen aikojaan.
Alkupalat lautasella
Sushia!
Brasiliaista juustoleipää! Ihan käsittämättömän hyvää muuten tuo leipä! Rapea kuori ja sisältä lämmin, pehmeä ja todellakin upean juustoinen maku.
Teppanyaki-tyyliin valmistettu annos, jonka itse olin valkannut. Halusin spicyn ja sen todellakin sain. Kaunista ja niin hyvää!
Tässä kokki työn touhussa.
Churrasco-vartaat!
Bring out the MEAT!! Lihaa lihaa lihaa! Caverna on lihan ystävän paratiisi. All you can eat -periaatteella ja nämä vartaat tuodaan suoraan pöytään grillistä, tirisevän kuumana. Lihalaatuja on monta ja jokaiselle varmasti löytyy joku oma suosikki!
Kanaa pekonilla
Chicken wings
Cavernan ehkä kovin juttu, jota et muuten ihan joka paikasta saakaan, on Picanha eli härän alaselkää, jota kokonaisesta härästä irtoaa vain 1,5 kiloa. Liha on jotain sellaista maultaan, mitä en ole koskaan ennen maistanut. Perinteinen naudan sisäfile jää valitettavasti kakkoseksi maun kohdalla. 🙂
Tarjoilija leikkaa lihaa niin paljon kuin haluat tai koet jaksavasi syödä. Lisää saa aina pyytämällä, joten kannattaa lähteä varovaisesti vaikka kolmella palalla liikkeelle. 😀
Nam! Picanha eli härän alaselkä on yksinkertaisesti suussa sulavaa herkkua!
Erittäin herkullisesti maustettua makkaraa!
Sisäfilettä! Oli kyllä ihan super mureaa lihaa vaikka picanha vielä maistuikin suussa.
Kukon sydäntä. Erittäin hyvää! Caverna on todellinen meat heaven.
Juomapuoli
Illallisbuffetin hintaan sisältyy virvokkeet ja vesi. Alkoholi on luonnollisesti maksullista. Talon viini on erittäin hyvää. Cavernan oma, talon viini tulee Italiasta ja se on pehmeää, persoonallista ja viipyy kauniisti suussa. Juuri sopivan luonnekasta, joka tukee lihan makua.
Tämä pullo oli keskihintaista, n. 36€ pullo (jos muistan oikein) ja maku todellakin sopi ruokien kanssa täydellisesti.
Cavernasta saa halutessaan tilata myös arvoviskejä, konjakkia, drikkejä, melkeinpä mitä tahansa mieleen tulee. Drinkkimestari Johnny loihtii mitä haluat, erikoiskahveista alkoholittomiin ja alkohollisiin drinksuihin.
Jälkkärit naamaan ja anteeksi, voisiko joku potkia minut aseman suuntaan?
Vatsa oli kieltämättä täynnä kun viimein siirryimme jälkiruokiin. Vaikka aloitus oli hyvin maltillinen, sitä ruokaa vain tuli pöytään niin paljon, että bodarikin sai syödäkseen.
Suklaaputouksesta suklaata lautaselle ja mukaan herkkushotteja sun muita.
Kannattaa varata aikaa syömiseen, sillä kiireen kanssa tuonne et halua mennä. Tunti jos toinenkin menee Cavernassa ja atmosfääri on erittäin tunnelmallinen ja tulet kokemaan elämyksiä. Palvelu on sujuvaa, tarjoilijat kysyvät, auttavat ja täyttävät toiveen kuin toiveen. Meno on hyvin interaktiivista. Pöytään tuodaan tasaisesti syötävää mutta esimerkiksi siirtyessäsi jälkiruokiin, saat illastaa täysin rauhassa ja istua seuralaisesi kanssa hyvin intiimisti ilman häiriötä.
Kuten alussa mainitsin, suosittelen Cavernaan menemistä ajoissa jo heti n. klo 16 jälkeen, saat nauttia antimista ensimmäisten joukossa. Illallisbuffet on viikonloppuna melko täynnä ja esim teppanyaki-parilaan saattaa olla jopa jonoa. Arkena on luonnollisesti hieman hiljaisempaa viikonloppuihin verrattuna, joten itse suosin tätä ajankohtaa lämpimästi.
Ravintolan aukioloajat:
Avoinna:
- ma-to 11-22
- pe 11-24
- la 12-24
- su 12-22
Keittiö auki:
- ma-to 11-21
- pe 11-23
- la 12-23
- su 12-21
Lounasbuffet on kuulemma arkisin erittäin suosittu ja joka päivä tupaten täynnä. Illallisbuffet on juuri se mikä kannattaa kokea, koska silloin tuodaan erikoislihat esiin, saat nautiskella laajemmasta valikoimasta herkkuja ja syöt pieteetillä itsesi nirvanaan!
Meillä meni reilut 3 tuntia kokonaisuudessaan Cavernassa. Toki osa ajasta meni kuvien ottamiseen ja henkilökunnan haastattelemiseen. Kokemuksena Caverna on suoraan sanottuna huikea. En edes keksi mitään negatiivista, sillä paikka on niin loistava kaikin puolin. Mene Cavernaan yksin, kaksin tai porukassa, se on elämys, joka pitää kokea.
Summa Summarum, hieno fiilis jäi ja vatsa umpitäynnä lähdettiin tepastelemaan kohti rautatieasemaa. Paikka on todellakin kulinaristin taivas!
Caverna 5/5
Kommentit (15)