This is Mika

08.04.2014 18:46 2min luku 33

Rautainen suhde

Hello!
Suhteeni rautaan on ollut pitkä ja rakastava. Eipä sitä muuten olisi tätä suhdetta näin kauan kestänytkään. Tämä liitto solmittiin jo iäisyys sitten ja yhä sama suhde elää vahvempana kuin koskaan.
Silloin ennen oli asiat hieman toisin. Ei ollut internettejä eikä vapaata pääsyä rajattoman tiedon lähteille. Ainoat tietolähteet olivat bodausaiheiset ”alan” lehdet. Niitä lojui salilla ja niistä katsottiin kuvia ihmeissään. Opeteltiin kuvista uusia liikkeitä ja yritettiin imeä tietoa treenimetodeista. Kaikkea kokeiltiin eikä ensimmäisenä kyseenalaistettu vaan lähinnä testattiin itsellämme mikä toimi ja mikä ei.
Vuosien saatossa saleilla tietyt asiat ovat pysyneet samana, joissain ollaan menty eteenpäin ja joissain asioissa jopa taaksepäin. Laitteet esimerkiksi pääosin ovat samanlaisia eikä mikään ole perusliikkeitä tehtävissä laitteissa muuttunut.  Joitain loistavia innovaatioita on tekniikan kehityttyä tullut mukaan, kuten vaikka vipuvarsikoneet ja monen monet laadukkaat cardiomasiinat. Joitain asioita ei olisi koskaan tarvinnut edes keksiä, kuten ilmanpaineella toimivat laitteet ja muut turhanpäiväiset hilavitkuttimet.
Perusasiat saleilla ovat kuitenkin säilyneet vuosien saatossa. Penkit ovat pysyneet penkkeinä, hackit ja prässit yhtälailla samoina, perustangot painavat vieläkin 20 kiloa, käsipainoilla ja ylipäätäänkin vapailla painoilla yhä treenataan kovaa ja tuloksellisesti. Ei pyörää uudelleen tarvitsekaan keksiä. Taljat ovat yhä yli 20 vuotta myöhemin täsmälleen saman näköisiä ja ne toimivat juuri samalla tavalla kuin silloinkin.
scott-penkki
20 kiloa painaa 20 kiloa. Joskus huonona hetkenä se tuntuu painavan kuitenkin enemmän kuin hyvänä. Oli päivä sitten hyvä tai huono, salin uumenista useimmiten lähdetään hyvän mielen kera ulos. Tämä on terapiaa ihan siinä missä psykologilla istuminen on. Kehon terapiaa omatoimisesti tehtynä saa mielenkin voimaan hyvin. Tietty stabiilius siinä muuttumattomassa paikassa saa stressin ja kiireet unohtumaan. Se että sali on ajan saatossa aina ollut sinulle uskollinen ja muuttumaton luo eräänlaisen turvallisuuden tunteen; on vielä asioita, jotka eivät muutu vaikka kuinka maailma ympärillä muuttuisikin.
Olen usein maininnut, että rauta on pirun hyvä kumppani. Se ei puhu paskaa selän takana tai valehtele sulle. Se on rehellinen ja luotettava ja se sanoo asiat suoraan, kiertelemättä. Se toimii ystävänä, jolle voit purkaa kaikki huolesi ja se toimii psykologina, joka nostattaa sun mielialaasi ja vie paskan olon pois. Rauta on paras mielialalääke mitä on koskaan keksitty.
Kivun kautta hyvään oloon.
Tuo valssi on valssattu niin moneen kertaan. Raudan kanssa tanssit viisi kertaa viikossa, reilu tunti kerrallaan. Hiki lentää, lihas supistuu ja rauta taipuu. Kipua, särkyä ja väsymystä. Siltikin kaiken tuon jälkeen hyvää oloa. Taistele heikko lihas vahvaksi. Treenaa lihasta niin, että sitä polttelee joka paikassa. Treenaa lihasta niin, että se anoo ja huutaa sua lopettamaan. Sarja loppuu vasta kun sinä päätät sen loppuvan. Lihas voi ihan rauhassa itkeä ja valittaa, sillä ei ole päätösvaltaa tässä asiassa.
Rautainen suhde jatkuu. Käsi puristuu tankoon kiinni ja uusi sarja alkaa! Toistan ääneen, tää on podipildinkia, tää on podipildinkia, nyt mennään. Sarja tauoilla suun kuivuus huuhdellaan Octanella pois. Hengähdetään hetki ja annetaan sykkeen hieman tasaantua. Podipildinkii, uusi setti, täysillä nyt! Lisää rautaa ja uutta sarjaa.
Paikat hellänä hoiperrellaan rääkin jälkeen ulos. Väsynyt mutta samalla niin tyytyväinen olo. Keskiviikkona uudestaan, jookos? Sali on siellä vielä huomennakin, rauta jaksaa odottaa, se on uskollinen. Nähdään!

Kommentit (33)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.