This is Mika

06.07.2013 12:12 2min luku 80

Porkkanajalkojen treenausta

MOikkisTA kaikille! 😀

Eilen oli kyllä FunnY day. Mentiin ennemminkin innolla kuin kiukulla treenaamaan ei pelkästään jalkoja, vaan porkkanajalkoja, kuten Mähösen Akikin mainitsi. Luo uskoa, että nuo joskus lähtisi kasvamaan. Ennen ne oli sellerit, nyt ne on porkkanat. Joskus ne voisivat olla vielä halot. Kovimmat koivet ovat tukit.

Jalkojen asteikko pienimmästä suurimpaan:

  • langat, ”polvi on paksuin kohta”
  • piiskat
  • sellerit
  • porkkanat
  • halot
  • tukit
  • Platzit (nämä ovat asteikon yli, vähän kuten nagamorich-vahvuus chileissä +10)

Näissä porkkanoissa on kuitenkin ihan kohtuullisesti jerkkua. Tosin sillä ei ole mulle mitään merkitystä, koska bodypildinki-lavoilla ei arvostelukriteerinä ole maksimikyykkytulos. Kyykkään yleensä ATG-tyylillä, eli ATG=Ass to grass. Perse alas asti jolloin saadaan mahdollisimman pitkä liikerata. On tehty tutkimuksia siitä miten lihakset aktivoituvat vajaissa kyykyissä verraten syväkyykkyihin ja ollaan tultu siihen tulokseen (yllätys), että syväkyykyt aktivoivat huomattavasti laaja-alaisemmin ja kokonaisvaltaisemmin reisilihaksia, kuin polvenjoustot. Suosittelenkin siis jättämään egon salin respaan ja mennä treenaamaan pienemmillä painoilla atg:llä. Joillekin voi olla kova paikka pudottaa se 20-40 kiloa maksimisarjoista, kun mennään oikeasti kyykyissä alas asti.

Nyyzziksen malliesimerkki syväkyykystä

porkkanajalka_atg_180x6

Siinä aktivoituu reidet ehdottomasti ylivoimaisemmin kuin missään muussa liikkeessä. Mikään prässi, hacki tai muu vitkutus ei pakota lihasta työskentelemään brutaalimmin kuin peruskyykyt. Joku jo ehti ihmetellä, että miksi smithissä kyykättiin. Mulla on yhä tuo Bakerin kysta vaivannut ja saan paremmin kontrolloitua sitä, kun ei tarvitse keskittyä tasapainoiluun vapaalla tangolla. Tuo vaiva tekee sen, että alas viennissä 3/4 osaa matkasta taitettuna kysta puristaa johonkin hermoon ja multa katoaa voima vasemmasta jalasta. Silloin kun sulla on melkein pari sataa kiloa rautaa niskassa, sä et halua, että sun voima katoaa toisesta jalasta. Smith on myös turvallisempi tapa kyykätä, koska siinä voidaan hädän hetkellä lyödä tanko alhaallakin telineisiin.Kyykkään kuitenkin, kuten videostakin voitte nähdä, aivan samalla tyylillä kuin kyykkäisin vapalla tangolla. Voin kertoa, että saan myös aivan samat tulokset oli niskassa vapaa- tai kiskoilla kulkeva tanko.

Auuuuu, 180kg x 6 done!

auuuu

Välillä kyllä näkee niitä polven joustokyykkyjä melkeinpä liiankin usein. Ladataan hermoton määrä rautaa tankoon ja laskeudutaan sitten se 5-10 senttiä alaspäin. Siinä ei yksinkertaisesti aktovoidu mikään muu kuin harhaluulo omista voimatasoista ja itsetunnosta. Sä et ole kova jätkä kyykätessäsi 240 kilolla kympin, jos liikerata on 10 senttiä. Pahimmassa tapauksessa rasitat väärällä tavalla niveliä ja polvia, joka voi johtaa sitten ilkeisiin rasitusvammoihin.

Tässä porkkanajalkamiehen kyykky:

 

Kommentit (80)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.