This is Mika

19.12.2013 20:27 2min luku 36

Palautuminen määrää

Helou!

Päivän jumpat tehty. Olkapäitä kiusattiin ja hyvät oli treenit, terveisiä vaan Kimmolle ja Antille. Muutenkin on treenit kyllä menneet oikein mainiosti perille. Eilinenkin rintatreeni oli lyhykäisyydessään erittäin tehokas. Solttupenkkinä tein sarjat ja hain kunnon tuntumaa. Kovimmat setit olivat pari 7 toiston sarjaa 130 kilolla.

Paino on nyt pysähtynyt sitten siihen 90-92kg hujakoille riippuen vuorokauden ajasta. Katotaan nyt ajan kanssa pysyykö siinä, laskeeko vai nouseeko. Kyllä tää syöminen on tuskaa ja miten paljon se viekään aikaa päivästä. Usein popsin safkaa yli puoli tuntia putkeen, ennen kuin saan lautasen tyhjäksi. Ihmettelen suuresti niitä pro ukkoja jotka mukamas saa alas sen 11.000 kaloria. Tietty jos makrot ovat pelkkää rasvaa ja hiilaria niin tuleehan sellaiset kalorit tietty nopeasti täyteen. Vaan pidäppä rasvat alhaalla niin ruuan määrä kasvaa huomattavasti ennen kuin saat isoja määriä kaloreita alas.

Tossa tuli salilla keskuteltua, että miten usein voi lihakset treenata viikossa läpi. Käytännössähän siihen  vaikuttaa suunnattomasti palautuminen. Se kuinka nopeasti palaudut kustakin treenistä tietyn lihasryhmän osalta määrää miten usein kutakin lihasta voidaan treenata. Esim jotain vatsoja voi treenata useasti juuri siitä syystä kun nämä palikat palautuvat todella nopeasti. Jalkojen palautuminen kovasta treenistä voi viedä pitkäänkin, ennen kuin niitä voi uudestaan treenata.

mika12345

Nyrkkisääntönä kutakin lihasta voi treenata niin usein kuin vain lihas antaa siihen mahdollisuuden. Palautumiseen voi toki vaikuttaa käyttämällä lisäravinteita, kuten aminohappoja, kreatiinia ja nauttimalla proteiinipitoisia juomia. Tietysti monipuolinen ruokavalio sekä kunnon lepo ovat yhtä tärkeitä elementtejä palautumiseen kuin lisäravinteet.

Jalat esim kannattaa jakaa kahteen osaan, etu- ja takareisiin, niin silloin tulee vastalihaksille väkisinkin epäsuoraa raistusta. Esim ma etureidet ja to takareidet. Kun teet takareisiä, rasitat jälleen etureisiä epäsuorasti. Näin lihakset tottuvat pikku hiljaa tiheämpään frekvenssiin. Etureidet kuitenkin ehtivät palautua entiseen tapaan, sillä niitähän ei kuitenkaan pääpainoisesti treenata kuin vasta sitten 7 päivän välein tai kun ne ovat palautuneet riittävästi.

Käsiä voi työstää paljon useammin, ne ovat  pienempiä lihaksia ja palautuvat nopeasti. Samoin olkapäät ja hartiat. Selän osalta olen huomannut itsessäni, että tämä isohko lihasryhmä vaatii palautumista aavistuksen pidempään, kuin juuri kädet tai olkapäät. Kyseessähän on jalkojen lisäksi iso ryhmä lihaksia.

Palautuminen on tosin melkoisen yksilöllistä ja sitä voi ehdottomasti kehittää eteenpäin. Itselläni, oli lihasryhmä mikä tahansa, palautuminen kovasta reenistä vie maksimissaan sen viikon jonka jälkeen sitä on jälleen valmis murhaamaan lihakset.

Kommentit (36)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.