This is Mika

06.10.2011 06:31 2min luku 0

Omenan luoja on kuollut, :(

Pakko laittaa miehen historiaa tähän, koska on hienoa nähdä, kun ihmisellä on visio ja halu totetuttaa unelmiaan, mennään läpi vaikka harmaan kiven ja tehdään unelmista totta. Inspiroivaa. RIP Steve Jobs!

Steve Jobs 1955-2011

 

1974

Jobs työskentelee pelisuunnittelijana Atarilla. Kaksi vuotta aiemmin oregonilaiseen Reed Collegeen opiskelemaan lähtenyt nuorukainen on jättänyt opintonsa kesken yhden lukukauden jälkeen.

1976

21-vuotias Jobs tapaa Stephen Wozniakin ja ehdottaa miehelle bisneksen tekemistä yhdessä. Jobs ja Wozniak perustavat Apple Computer Companyn 1. huhtikuuta. Yritys pistetään alkuun Jobsin perheen autotallissa, jossa miehet rakentavat Apple I -tietokoneen prototyypin. Tietokone käy kaupaksi kouluissa.

1985

Jobs siirretään syrjään omasta yrityksessään ja hänen paikalle palkataan John Sculley, joka saa johtoportaan tuen näkemyksilleen. Jobs oli houkutellut Sculleyn yrityksen johtoon vuonna 1983 – nyt Sculley syyttää Jobsia yhtiön vahingoittamisesta.

Sivuun siirretty Jobs perustaa toisen yrityksen nimeltä NeXT corporation, ja joutuu oikeustaisteluun Applea vastaan.

1986

Vuonna 1986 Jobs ostaa Lucasfilmin tietokonegrafiikkapuolen. Uuden yhtiön nimeksi tulee Pixar, ja siitä tulee maailman johtaja tietokoneanimaatioissa, jotka ovat myös hyvin palkittuja elokuvafestivaaleilla.

1996

Applen pääjohtaja Gilbert Amelio ottaa Jobsin Appleen konsultiksi. Yhtiön johto ei ole tyytyväinen Amelion tapaan johtaa, ja valokeila osuu jälleen yhtiön alkuperäiseen perustajaan. Vuonna 1997 Jobs nousee jälleen jo kerran menettämänsä yhtiön johtoon. Applen uudeksi strategiaksi tulee myydä tietokoneita suoraan kuluttajille.

1998

Toukokuussa julkaistaan iMac, Applen tavallisille kuluttajille suunnattu tietokone. Jobs ilmoittaa, että Applen uusi käyttöjärjestelmä, Mac OS X olisi yhdistelmä Mac OS 8:aa ja Rhapsodya. Applen voitot kasvavat kasvamistaan.

2001

Toukokuussa Jobs ilmoittaa Applen avaavan useita kauppoja ympäri Pohjois-Amerikkaa. Kaupoissa myytäisiin Applen tietokoneiden lisäksi kolmannen osapuolen ”digitaalisen elämäntyylin” tuotteita. Lokakuussa Apple julkaisee seuraavan hittituotteensa, iPodin.

2003

Huhtikuussa Apple avaa iTunes Store-verkkokaupan. Jobs on onnistunut saamaan viisi suurta levy-yhtiötä mukaan tuotteen julkistamiseen. iTunes oli ensimmäinen tuottoisa musiikkiverkkokauppa.

2004

Jobs kertoo olevansa sairas. Syöpäkasvain yritetään poistaa leikkauksella.

2007

Yhtiön nimi on vaihdettu muotoon Apple Inc. Jobs esittelee kosketusnäytöllä varustetun iPhonen ja iPodin.

2008

Jobsin heikentynyt terveydentila on ensi kertaa kaikkien nähtävillä, kun huomattavasti laihtunut mies esiintyy julkisuudessa.

2009

Jobs julkaisee tiedotteen, jonka mukaan lääkärit ovat löytäneet miehen vartalosta epätasapainoa aiheuttavan hormonin, joka ”ryöstää” elintärkeitä proteiineja. Jobs jää kesäkuussa sairauslomalle. Huhutaan, että mies on saanut maksasiirrännäisen Memphisissä. Jobs palaa töihin vuoden kuluttua iPhone 3GS:n julkistamistilaisuuteen.

2010

Huhtikuussa Jobs esittelee jälleen uuden hittiuotteen eli iPadin, jota myydään hetkessä 14 miljoonaa kappaletta. Kesäkuussa yleisölle esitellään iPhone 4.

Tammikuu 2001

Tammikuussa Jobs lähestyy työntekijöitään kirjeitse kertoakseen jäävänsä sairauslomalle. Tim Cook ottaa yhtiön päivittäis asiat hoitaakseen.

Elokuu 2011

Jobs irtisanoutuu Applen toimitusjohtajan virasta. Hän kertoo asiasta johtoportaalle jälleen kirjeitse.

– Olen aina sanonut, että jos koittaisi päivä, jolloin en voisi enää hoitaa velvollisuuksiani ja vastata odotuksiin Applen johtajana, kertoisin siitä teille ensimmäisenä. Valitettavasti tuo päivä on nyt koittanut, hän kirjoitti.

Lokakuu 2011

iPhone 4S -puhelin julkistetaan maailmalle 4. lokakuuta. Jobs menehtyy seuraavana päivänä.

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.