This is Mika

19.02.2009 13:23 1min luku 6

Old school Mama’s meatballs

 

Tässä hc-bodareille ähkyruokaa ja erittäin herkullista sellaista.

Näitä tarvitset:

  • 800g 5% naudan jauhelihaa.
  • 1 kananmuna
  • 1 vanha sämpylä(tuorekin käy)
  • 0,5 dl maitoa
  •  1 sipuli
  • 2 kynnetöntä valkosipulia
  • 1000g paseerattua tomaattia
  • tabascoa
  • 500g spagettia
  • juustoraastetta
  • ketsuppia

Ensin teet lihapullat. Murenna se vanha sämpylä kulhoon ja kaada puol desiä maitoa päälle. Anna ihan hetken maidon imeytyä sämppärinmurusiin ja sillä välin voit pilkkoa sipulin pieniksi paloiksi. Viskaa sipulihake sekaan. Sitten 800 gemmiä jauhelihaa mukaan joukkoon iloiseen ja päälle vielä raaka muna sidosaineeksi. Sitten sormukset pois sormista ja kädet puhtaaksi, on aika to get your hands dirty!  Sotke kaikki yhdeksi isoksi mössöksi ja rupea muotoilemaan pieniä lihapullia.

Laita valmiit pikku palleroiset uunin pellille leivinpaperin päälle. Uuni 200 asteeseen ja valmiit meatballssit 30 minuutiksi uuniin. Sillä välin voit rakentaa herkullisen kastikkeen pallukoille.

Meatballs-kastike valmistuu hurjan helposti. Pilko kynnettömät valkosipulinkynnet silpuksi. Kaada kattilaan paseerattu tomaatti ja lisää tilkka vettä, jotta kastikkeesta tulee hieman juokseva. Valkosipulihake sekaan ja pirskottele tabascoa mielesi mukaan. Laita spaghetti kypsymään ja ota uunista kypsät meatballssit ja nakkaa kattilaan kastikkeen joukkoon. Tarjoile kypsän (al dente) spaghetin kera. Päälle voit ripotella juustoraastetta ja spruitata ketsuppia jos mielesi tekee!

Helppoa ja hyvää! 🙂

Kommentit (6)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.