This is Mika

06.01.2014 13:42 3min luku 53

Numeroita, kivunsietoa ja korkeaa oktaania!!

Moi!

Mitä minun silmäni näkevätkään!? Selailin tapani mukaan tukun sivuja ja etsin itselleni hyviä tarjouksia lisäravinteiden massasta. Octane oli laitettu ihan vaivihkaa aivan superloistavaan tarjoukseen! Ei siis mitään hajua, miten kauan tämä tarjous on voimassa, joten suosittelen blogin lukijoita klikkaamaan välittömästi banneria ja tilaamaan tämä yksi parhaimmista ja toimivimmista treenijuomista.

Octane vain 26,90!!

octane_tarjous

Ite en voisi kuvitellakaan enää treenaavani ilman Octanea. Tehon huomaa välittömästi ja sen miten hyvin jaksaa painaa ne vikatkin sarjat ja toistot läpi kovissa treeneissä.

Eilen olkapäätreenit. Meinas jäädä väsymyksen takia treenit tekemättä. Otin pikku nokoset töistä tullessani ja nukuin varmaan tunnin pari. Pää oli niin sekaisin ku heräsi eikä fiilis ollut kovinkaan energinen. Siinä sit pikku hiljaa toipui päikkäreistä, hörpin Mutant mayhemia ja keräsin itseäni tovin. Lopulta olo koheni ja rupes punttihammas kolottamaan. Octanet ja creakongit sheikkeriin ja menoksi.

Suoraa runttausta

Otettiin ekasta liikkeestä vähän videokuvaa. Tein progresiivisesti kympin settejä kympin korotuksilla. 20 kilosta 90 kiloon ja loppuun vielä yhden pudotuksen 50 kiloon.

Kymppiin asti vaikka taju menis!

shouldash1

Vipareita viiden pudotussarjan turvin 15+15+15 ja painot olivat tarkoituksella pienet, koska hain tässä puhdasta tuntumaa lihakselle. 7kg, 4kg, ja 2kg. Vipareita voi tehdä isoillaki painoilla, mutta siinä on aina riski, että käytännössä itse olkapää ei tee juuri mitään työtä.

Olankohautukset loppuun kässäreillä muutama randomi sarja ja palkkarin kautta himaan.

Videossa mainitsen käyttäväni numeroita, jotta saan työnnettyä itseäni viemään sarjat yli oman sietokyvyn. Itse olen havainnut kyseisen metodin toimivan erinomaisesti varsinkin, kun treenaat yksin. Päätät etukäteen montako toistoa aiot tehdä ja pidät pääsi loppuun asti. Toki tässä on muistettava, että liikkeissä, joissa voi ns. jäädä alle, ei tätä tekniikkaa pystytä toteuttamaan (kuten penkki, kyykky, prässit jne.).

Numeroiden kanssa pelaaminen on todella tehokasta liikkeissä, joissa pystyt pakottamaan itseäsi viemään toistot yli kipupisteen. Vipareissa esim päätin etukäteen, että teen kaksi pudotusta ja kaikissa 15 toistoa eli 3×15. Kipu iski jo ekassa pudotuksessa enkä varmastikaan olisi jatkanut, ellen olisi päättänyt että 15 toistoa tehdään jokaisen painon kohdalla. Siinä vietiin siis toistot pidemmälle kuin jos oltaisiin sarja jätetty keseken siinä vaiheessa kun kipua syntyy.

Kipu ja sen yli meneminen

Kipua syntyy aina treenatessasi lihaksia. Maitohapot iskee lihakseen ja aivot ilmoittaa, että olisi aika lopettaa tekeminen, sillä lihassolut hajoilee siellä lihaksessa. Niin se pitääkin!! Lihas pitää hajottaa treeneissä. Kipu on merkki, että nyt lihas vasta alkaa tehdä työtä sen kapasiteetin ylärajoilla. Kivun yli meneminen pakottaa lihasta rakentumaan isommaksi, vahvemmaksi ja kestävämmäksi. Lihas pyrkii adaptioitumaan tulevaan ja jos ilmoitat sille (kovan treenin keinoin), että jatkossakin meno on tällaista, se kasvattaa itseään tilanteen vaatimalle tasolle.

Sietokyky

On yksilöllistä miten hyvin kukakin sietää kipua. Joku sietää luonnostaan kovempaa kipua ja kykenee hallitsemaan sitä pidemmän aikaa. Toinen taas lähinnä pelästyy kipua ja kokee sen niin epämiellyttäväksi, että on lopetettava. Tässä pikku huomio, että yleisesti ottaen naiset sietävät kipua huomattavasti enemmän kuin miehet. Tämä siis vuosia valmennushommia tehneenä.

Kivunsietoa pystyy kuitenkin kehittämään esim menemällä joka kerta hieman kivun yli. Tekemällä toistoja yli kipupisteen kasvattaa kivunhallintaa. Kipu syntyy aivoissa, ei lihaksessa ja tämä tieto helpottaa sen hallitsemisessa. Kipu myös hälvenee sekunneissa, joten siinä myös huomaa, miten hetkellistä se on ja sen hallitseminen on aivan mahdollista.

Numeroilla olen itse oppinut hallitsemaan kipua, koska keskityn vain numeroihin ja pääsemään siihen tavoitteeseen jonka olen asettanut itselleni. Itselläni on sellainenkin hassu tapa, etten koskaan laske käänteisesti toistoja, eli 5 vielä, 4, 3, 2, 1. Vaan tykkään laskea perinteisesti toistot …5,6,7,8,9,10. Joskus joku tulee varmistamaan sarjaa ja sanon että teen 10 toistoa ja sit varmistaja lähtee laskemaan vitosen jälkeen viis jäljellä, neljä, kolme jäljellä..jne. Se on niin hankalaa. Menee aivot solmuun moisesta, kun laskee ite aina oikein päin. Joo, menee aivot solmuun koska mulla on vain yksi aivosolu jäljellä, joka pyörii ympyrää. 😀

Nyt siis salille runttaamaan kivun yli ja kokeilemaan numerohallintaa. 😉

Kommentit (53)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.