This is Mika

18.09.2017 17:21 6min luku 0

Mr. Olympia 2017 wrap up ja Supermassaa superhalvalla!

Uusi viikko, uudet kujeet!

Mutta palataan viime viikonloppuun. Tuolloin kamppailtiin kehonrakennuksen parhaimmuudesta Las Vegasissa jo ties kuinka monetta kertaa. Mr.Olympia weekend oli jälleen suurta ja mahtavaa. Superlihaksikkaat miehet pullistuivat valtaviin massoihin ja pakarat olivat niin säikeillä, että posehousut vinkuivat.

Jälleen kerran, itseasiassa jo seitsemättä kertaa putkeen Phil Heath näytti ylivoimaisuutensa ja voitti tittelin itselleen. Vaikka moni on krititsoinut Philliä tylsäksi ja haukkunut yleistasoa kehnoksi, jonka vuoksi Phil tasaisuudellaan vie titteleitä, ei se poista sitä faktaa, että seitsemän vuoden ajan on vain yksi mies kantanut kotiinsa Sandow -patsaan. Kukaan muu ei ole ollut lähelläkään. Vai oliko tänä vuonna sitten asia toisin?

Phil Heath on kieltämättä se mies, jolla on vähiten heikkouksia. Tämä ominaisuus riittää siihen, että muut jäävät taakse. Toki voisi Phil olla parempikin. Miehen keskivartalo on aiempina vuosina ollut paljon paremmin hallussa, mitä se tänä vuonna oli. Vatsan hallinta petti usean kerran ja varsinkin sivuposeissa se ei anna järin esteettistä vaikutelmaa. On ymmärrettävää, että nämä ukkelit ovat sen verran supermassiivisia, että tavallaan tuo pömpötys katoaa aika helposti sinne lihasmassan sekaan, mutta kun jopa Arnold on tästä mielipiteensä kertonut, tuota vatsan seutua tuijotetaan nykyään suurennuslasin kanssa. Itse myös olen sitä mieltä, että on epäreilua kuvata kilpailijaa ”väärältä puolelta”, kun esim poseerataan tuplia takaa, leveää selkää takaa. Näissä poseissa nimenomaan keskitytään selkään ja vatsa tällöin rentoutuu. Yleisö tai tuomaristo katsoo aivan eri suunnasta kilpailijaa, kukaan ei mene lavalle kilpailijan toiselle puolelle ja arvostele silloin etupuolta, kun poseerataan takaposeja. Nyt tuolla kamera leijui joka puolella ja kuvasi näitä pömpöttäviä masuja sieltä väärältä puolelta ja näistähän saadaan ai niin epäesteettisiä kuvakaappauksia ja päästään haukkumaan bubble gutiksi ja raskaana olevaksi kisaajaksi. Se ei mielestäni ole reilua.

Phil Heath – 1.

Eniwei, Phil toi silti täydellisimmän paketin lavalle, vaikka Big Ramy, joka sijoittui toiseksi, olikin hyvin lähellä kuumottelemassa Philliä. Big Ramy on iso, heittämällä isoin kisaaja koko porukasta. Järjettömän komea hartialinja ja käsittämättömän pieni vyötärö noihin massoihin nähden. Ramyltä puuttuu vielä se lihaskypsyys – Muscle Maturity. Sivuposeerauksissa Ramy vei Heathia kuin märkää rättiä. Ramyn massat ovat vaan niin järjettömät, että mies yksinkertaisesti tietyissä poseissa dominoi pienempiä ja lyhyempiä kisaajia. Rinta sivulta posessa Ramyn reisi on aivan järjettömän paksu, mutta entäpä etuposeissa? Tuplat edestä -posessa kädet ovat kyllä massiiviset ja yläkerta kova, mutta jalkojen urat ja detaljit puuttuvat. Kun sitten vieressä seisoo Heath, moinen korostuu liikaa. Erottuvuutta siis paljon lisää Ramylle, mikä varmasti ajan kanssa tuleekin. Kaipasin syvempiä uria ja säikeitä. Pelkällä megamassalla ei voiteta, kun kyseessä on kehonrakennus. Kireähän Ramy oli ja kunto kaikin puolin upea ja kakkossija siitä kertoo paljon.

Ramyn ura on ollut pelkästään nousujohteista. Ensi vuonna voi Ramy hyvinkin pistää Heathin todella, todella ahtaille. Olin huomaavani voittajaa julistettaessa, ettei Phil nyt niin kylmän itsevarmana siellä seissyt Ramyn vieressä odottaen nimensä mainitsemista. Kyllä siellä takaraivoon oli hiipinyt pieni pelko, että tänä vuonna kaikki ei ollut niin läpihuutoa. Ramyn massat ja suhteellisen nätti kunto massoihin nähden oli varmasti iso uhka.

Ramyn aiemmat sijat Olympiassa:

 • 2013 Mr. Olympia – 8th
 • 2014 Mr. Olympia – 7th
 • 2015 Mr. Olympia – 5th
 • 2016 Mr. Olympia – 4th
 • 2017 Mr. Olympia – 2nd

Ramy kaipaa vielä lisää varmuutta lavalle ja vapariin sellaisia poseja, jotka nimenomaan tuovat niitä parhaita puolia esille. Phil oli vaparissa niin huomattavan paljon sulavampi ja tyylikkäämpi, että nämä asiat varmasti söi pisteitä Ramylta.

Big Ramy 2.

Kolmas sija meni Hollannin toivolle William Bonacille, jonka itsekin tunnen henkilökohtaisesti muutaman vuoden takaa, kun sain suuren kunnian päästä Guest Poseeraamaan hänen kanssaan Kulttuuritalolle.

Uskomaton suoritus Bonacilta, sillä lyhyenä kisaajana on erittäin vaikea menestyä yleisessä sarjassa. William on kuitenkin noussut joka kerta parempaan sijoitukseen, ja vahvalla esiintymisellä sekä jäätävän kovalla kondiksella vakuuttanut kaikki, että hän on varteenotettava kilpailija. Aavistuksen kapeahko hartialinja ja miehen tyyli poseerata itsensä ehkä himpun verran kasaan ovat ainoita miinuksia mitä itse näen kokonaisuudessa. Tuo poseeraaminen varmasti on asia, jonka mies saa kuntoon. Hartialinjalle ei voi mitään, eikä se ole mikään ongelma, kun tietää, että Heathillakin on kapeahkot hartiat ja kaveri dominoi lajia.

Bonacilla on massiiviset kädet ja olkapäät. Reidet ovat todella isot ja pyöreät, jopa pohkeet ovat näyttävät. Kapea vyötärö ja litteä maha on eduksi. Williamilla ei Heathin tapaan ole juurikaan heikkouksia, joten ei ihme, että miehen fysiikkaa arvostetaan näin paljon.

William Bonac 3.

Dexter Jackson. Mies on kohta 48 vuotias, mutta eipä tuo ikä näy juurikaan miehessä. Sama varma esitys kuten aina ennen ja mies on kunnossa. Jos nyt jotain kritisointia fysiikasta voisi etsiä, niin aavistuksen keskivartalon hallinta petti aina silloin tällöin, mikä ei yleensä tapahdu Dexterillä. Myös sellainen viimeisin terävyys puuttui, mitä aikasempina vuosina on ollut referenssinä. Blade on silti blade ja neljäs sija ei ole mikään häpeä.

Dexter Jackson 4.

Shawn Rhoden on tyylikäs kehonrakentaja ja on yleensä myös erittäin taidokas poseeraaja. Tänä vuonna Rhoden ei ollut aivan niin sharp kuin yleensä. Hieman tuntui olevan nesteinen kroppa ja mikä pahinta keskivartalon hallinta oli suorastaan kaameaa katsottavaa. Siirtymät posesta toiseen tehtiin yliverkkaisesti ja juuri näissä hetkissä masu lörpähti löysäksi. Ei todellakaan esteettistä katsottavaa. Tällä tasolla moinen kehon hallitsemattomuus on amatöörimäistä.

Shawn Rhoden 5.

Tulokset ja palkintosummat:

 1. PHIL HEATH $400,000 7x Mr Olympia
 2. BIG RAMY ELSSBIAY $200,000
 3. WILLIAM BONAC $100,000
 4. DEXTER JACKSON $50,000
 5. SHAWN RHODEN $45,000
 6. ROELLY WINKLAAR 35,000
 7. NATHAN DEASHA $25,000
 8. BRANDON CURRY $20,000
 9. JOSH LENARTOWICZ $19,000
 10. CEDRIC MCMILLAN

Kaiken kaikkiaan mielestäni ihan jännä kisa ja Ramy hiosti massoillaan kivasti Philiä. Laji kyllä tarvitsee lisää staroja ja geneettisiä superlahjakkuuksia. Tavallaan laji elää nyt outoa suvannevaihetta, kun Philille ei löydy selkeää haastajaa. Kai Greene olisi ainoa, joka fysiikan puolesta voisi pistää kampoihin, mutta mies on niin outolintu persoonana, että mahdotonta sanoa nähdäänkö enää koskaan Greene vs Heath mittelöä. Uutta verta lajiin nyt äkkiä.

***

Ja sitten superdiileihin!!!

Supermassaa olisi nyt superhalvalla! Nämä äärimmäisen laadukkaat Supermass Nutritionin ravinteet ovat nyt erikoishintaan Fitnesstukulla 10-vuotis synttäreiden kunniaksi.Supermassan lisäksi esimerkiksi Star Nutritionin tuotteet ovat myös tarjouksessa ja kaiken tämän lisäksi saat ilmaisen toimituksen kaikkiin tilauksiin!

Tarjousten etusivulle pääset alla olevasta kuvasta.

Supermass -tuotteiden ja tarjousten ääreen pääset alla olevasta kuvasta! Prezonet, Intrazonet, Afterzonet ja Inzanet, ihan kaikki 25% alessa! Huh! 😀 Käy tsekkaamassa ja poista omasi.

 

Star Nutritionin diileihin pääset myös alla olevaa kuvaa klikkaamalla! Goodlifet, octanet ja whey-proteiinit, ihan kaikki Star Nutrtitionin tuotteet ovat alessa. COOL! 🙂

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.