This is Mika

14.05.2016 19:38 3min luku 9

Mitä kuuluu Mikko Ovaskainen?

Moi kaikille!

Hyvä ystäväni Mikko Ovaskainen on jälleen tänä syksynä nousemassa kehonrakennuslavoille. Otin hieman selvää mitä Mikolle kuuluu ja haastattelin miestä sekä kysyin tietysti muutamia strategisia kysymyksiä mitä moni varmasti haluaa tietää!

13173246_10207663095189854_2821891477651101929_o

Mikko on kaksinkertainen kehonrakennuksen suomenmestari raskaassa sarjassa ja miehellä on jo siis mukavasti kokemusta niin kotimaassa kisaamisesta kuin kansainvälisistäkin karkeloista.

Viime vuosi toi Mikolle toisen mestaruuden Suomessa mutta nälkä kuitenkin jäi. Kisojen jälkeen ei mennyt kauaakaan, kun valmentajan Matti Halosen kanssa mies jo rakensi uusia sotasuunnitelmia tulevalle kisakaudelle. Ensin oli kuitenkin siirryttävä offille ja sekin tiesi uusia tuulia varsinkin ravinnon osalta.

Kuten niin monilla, myös Mikolla on suurin ongelma syömisen kanssa. Nyt kuitenkin offikausi lähdettiin rakentamaan sillä tavalla, että painoa ei nostettu ylenmääräisesti, vaan pidettiin tarkoituksella ukko siistimmässä kunnossa. Tämähän toki sopi Mikolle, koska se valtava määrä ravintoa mitä mies on aiemmin syönyt on käynyt toden totta kuin työstä. Bulkkaaminen ei ole helppoa, varsinkaan kun ei ole nälkä. Väkisin ruuan ahtaminen on tuskaista.

Nyt kuitenkin safkamäärät ovat olleet selkeästi alempana, tosin ei tuossa olla millään keijukaisen annoksilla menty. Jälleen kerran Mikko on kohdannut samoja ongelmia, ei aivan samoissa mittakaavoissa kuin aiemmin, mutta silti.

Mikko mainitsee, että alku lähti mainiosti liikkeelle, mutta nyt on jälleen ollut ongelmana ne vanhat tutut, ruoka ja väsymys. Mikolla on luonnollisesti valtavat odotukset omasta kehityksestään ja siitä, että kaikki menee kuten ollaan suunniteltu. Mikko toteaa, että on raskasta huomata, ettei homma mene kuten pitää vaikka kuinka haluaisi. Halu olisi tehdä asiat paremmin, mutta kun mies ei ole kone vaan yhtä kuolevainen kuin muutkin. Kaikkea ei vaan saa yksinkertaisesti toimimaan sata prosenttisesti.

Mikko on niitä ihmisiä, jotka eivät juurikaan ilmoittele jos nauttii oluen tahi kaksi, ne asiat ollaan pidetty omana tietonaan.

Minä kun en koskaan ”julkisesti” mainitse kun otan viinaa tai olutta tai jos syön ohi tai jätän treenejä välistä, toteaa Mikko.

Maalla oon ollu monta viikonloppua tässäkin offilla, ja siellä ollaan kuten maalla. Olutta menee ja syödään maalaisruokaa ja saunotaan ja käydään avannossa. En vaan koskaan tuo julki niitä. Ja pienet kännitkin vedän jos vituttaaa kovinkin, jatkaa Mikko.

Nyt kuitenkin Mikko paljastaa, että ollaan tässä ihan ihmisiä kuin muutkin. Oikeastaan se on välillä hyväkin kertoa, että välillä hommat menee persiilleen. Kaikesta huolimatta, Mikko on kehitykseen erittäin tyytyväinen. Eheitä treenejä on saatu viikko viikon perään tehtyä ja lähtökunto on nyt kovempi kuin koskaan aikasemmin 112 kilon painoisena. Tämä lupaa hyvää!

Mikon dieetti alkaa pian eli 23.5. Mikko toteaa, että on parempi aloittaa hieman ajoissa, kun aiemmin on käytännössä aika tahtonut loppua kesken. Mieluummin näin päin.

Mitään uusia strategioita ei olla kuulemma aikomassa tehdä. Lähtökunto on parempi kuin aiemmin, joka toki mahdollistaisi myöhäisemmän aloitusajankohdan.

Kun kysyn Mikolta mikä kisa on tänä vuonna se ns. ”pääkisa”, Mikko toteaa yksikantaan, ACE. Muut kisat katsotaan sitten myöhemmin. Mikko väläyttelee, että ulkomailla saattaa olla muitakin kisoja jotka kiinnostaisivat. Jäädään kuulolle!

Onko Mikko nyt panostanut johonkin osa-alueeseen treeneissään erityisen paljon vai ollaanko menty perustyylillä, lihaa joka puolelle?

Takareisiä, pohkeita, ojentajia ja selän paksuutta on tullut tarkasteltua enemmän treeneissä. Oikeastaan kaikkia, mutta hauis ja olkapäät riittää ku sutasee vaan treeneissä. Kaikki menee perille ja läpi, Mikko vastaa. 😀

Toivotaan kovasti tsemppiä Mikon dieetille. Mikkohan on niitä harvinaisia tyyppejä, jotka oikeasti nauttivat dieetillä olemisesta. Se kontrolli ja askeettisuus saa miehen kuulemma toimimaan paljon tehokkaammin kuin offilla.

Katsotaan, josko ehditään jotain pikku proggista toteuttamaan tässä kesällä. Jos saatais Mikko vaikka tänne Vantaalle jumppailemaan minun kanssa? Miltä moinen kuulostaisi? Videomateriaalia toki voisi ottaa myös moisesta. 🙂

Kommentit (9)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.