This is Mika

24.05.2019 13:09 3min luku 0

Mitä Game of Thronesin jälkeen?

Heippa!

Nyt on Game of Thronesit loppu, Marvel maailman Avengers eepoksen päättänyt End Game taputeltu ja pian MM-lätkäkin varmaan hävitään. Mitä meille enää jää jäljelle, mitä on odotettavissa? Kylmä kesä ja kurjuus? Ei kai sentään? Pitää ajatella positiivisesti. Koitetaan löytää jotain kivaa ihan arjestakin. Eiksjuu?

***

***

Itse oon Youtuben kautta seurannut erilaisia sarjoja, jotka koukuttavat todella herkästi. Tykkään katsoa esim reality-tyylisiä ohjelmia ja osan tällaisista näkee nykyään ihan ilmaiseksikin tubesta.

Listataan tähän muutamia hyviä sarjoja joita tulee seurailtua:

  • Can’t pay? We’ll take it away! – Sarjassa seurataan brittiläisiä ulosottomiehiä
  • Stop a Douchebag – Venäläinen ryhmittymä yrittää saada jalkakäytävillä hurjastelevat autoilijat kuriin
  • Caught in a Providence – Tuomari Frank Caprion empaattisuus on käsin kosketeltavaa, kun hän pyrkii olemaan suopea syytettyjä kohtaan
  • COPS – Vuodesta 1989 alkaen televisiossa pyörinyt realitysarja, jossa seurataan poliisien arkea
  • Shark Tank – Tv-sarja, jossa ihmiset yrittävät saada sijoittajilta rahaa omiin bisneksiinsä
  • Police Interceptors – Brittiläinen poliisisarja, jossa seurataan brittiläisten poliisien arkea

Ja paljon muuta, mitä nyt en päähäni tältä istumalta saa. Tube on pullollaan kaikenlaista kivaa, kunhan vaan osaa etsiä. Perinteisen television katsominen on itselläni jäänyt valitettavan vähäiselle, kun netistä löytää niin paljon muuta kivaa ohjelmaa. Sitten on vielä Netflixit, C-moret, Viaplayt ja HBO:t, joista näkee leffat ja sarjat paljon tuoreempana mitä peruskanavilta, joten hyvä kun edes avaan television normikanavia näkyviin.

Kyllähän tuollaiset GoT:it jättää aikamoisen tyhjiön, kun joku 7-8 vuotta noita on seuraillut ja aina odottanut kuin kuuta nousevaa uusia kausia. Menee tovi, kunnes löytää jotain uutta katsottavaa. Pitää toivoa, että Marvel -universumiin sijoittuvia leffojakin tulee paljon lisää. On ne vaan olleet hyviä leffoja suurin osa. Vaikea edes pistää niitä mihinkään paremmuusjärjestykseen.


Treenit

Asiasta kukkaruukkuun, treenit on kulkeneet todella hyvin jo pidemmän aikaa. Yleistä väsymystä on kyllä ollut itselläni nähtävissä jo tovin, mutta katsotaan nyt, jos se jatkuu, niin pakko vähän hellittää kaasua. Keskimäärin 5 treeniä viikkoon on tullut tehtyä ja aina mennään niin kovaa kuin pystyy, jos sinne salille eksyy. Kun kroppa tarvitsee lepoa, en mene silloin salille keventelemään vaan lepään kotona.

Jos tarkoituksena on palautua alkavasta rasitustilasta, näen tärkeimmäksi asiaksi silloin levon ja hiilaritankkauksen. Elimistö tarvitsee lepoa ja energiaa korjatakseen vaurioita. Parin, kolmen päivän totaalilepo  ja korkeat kalorit jeesaa jo paljon. Jos mieli tekee tehdä jotain, tee esim kevyttä kävelyä luonnossa, käy vaikka uimassa, venyttele, käy hierojalla, tee lihashuoltoa jne. Kaikkea muuta kuin kuntosalia, niin sinne salille on hyvä mennä tauon jälkeen täydellä innolla ja asenteella.

Eilen puskettiin jalkoja todella tiukalla setillä. Takareisiä tehtiin maaten ja sellaisella tekniikalla, että saatiin kuoletettua lantion osuus liikkeestä. Laitoinkin hassun videon siitä Instagrammiin, joten laitetaan se sama tännekin.

Kun toinen painaa lantiosi penkkiä vasten liike muuttuu todella paljon tehokkaammaksi. Sen huomaa myös, miten liike hankaloituu ja takareisien tuntuma korostuu. Lantiosta saa paljon liikemomenttia mukaan, kun takamusta nostaa liikkeen aikana ylöspäin. Suosittelen testaamaan, huomaat kyllä eron.


Safkoista

Ruuat on uponnut oikein hyvin. Välillä on vähän haasteellista syödä, kun en omaa sellaista suurta ruokahalua, mutta yritys on aina kova. Noudatan aika lailla koko ajan mun ravinto-ohjelmapaketin ohjeita hieman modaten niitä tilanteen mukaan. Ei kyllä tulisi treeneistä mitään ja kehitys junnaisi, jos en noudattaisi ruokavaliota. Se on vissi!

Oon varmaan useastikin maininnut miten iso muutos aikanaan oli, kun opin syömään oikein? Tehot treeneissä kasvoi ihan eri tasolle ja kehitys sai sen tarvittavan boostin. Miten sitä mentiinkään aivan puolitehoilla, kun syöminen oli vain sinne päin. Rasvaa ja hiilaria tuli syötyä aivan liian paljon, joka ei loppupeleissä ole lainkaan hyvä yhtälö. Makrosuhteiden optimointi on tie lihaksikkaampaan ja rasvattomampaan vartaloon. Ei edes tarvitse olla miinuskaloreilla ja silti voidaan muuttaa kehon koostumusta ajan kanssa. Kun kulutus saadaa korkeammalle ja sen rinnalle oikeanlainen ruokavalio, saadaan elimistö toimimaan tehokkaasti. Sitä palautuu ja kehittyy paljon nopeammin. Usko mua, mä tiedän mistä puhun. 😀

Tässä videossa jutellaan treenaamisesta ja safkaamisesta, sekä vastaillaan kiperiin kysymyksiin!


Boostaa kaloreitasi herkullisilla juomilla!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.