This is Mika

26.11.2012 11:44 2min luku 42

Mihin uskoa?

Moi

Tossa tuli oikeastaan aika hyvä kysymys kommenteissa, johon vastasinkin jo lyhyesti. Kysyttiin, että voinko oikeasti uskoa /luottaa noihin kaikenmaailman maagisiin Chärnivör Mässeihin, ym vitkutuksiin ja taikajuomiin? Sanoinkin, että itse ainakin oletusarvoisesti luotan, että tuotteet ovat niitä mitä niiden sanotaan olevan. Okei, joku Tribulus ei nyt ehkä ole kaikkein uskottavin lisäravinne, vaikkakin jotkut uskomatonta kyllä ovat saanut tehoja irti niistäkin? Tribuluksen sanotaan kohottavan omia tesotasoja sinne ”normaalille” tasolle, mutta tällöin kyllä täytyy omat tasot olla aika alhaalla. Joku sanoi saaneensa kauheita finnejä tribulksesta, eli vois kuvitella, että kohonneista testoista moinen voisi johtuakin?

Mutta mihin voi oikeasti luottaa? Hurja myllytys ja mestausmentaliteetti nousi D-vitamiinikohun myötä. Ihmisillä menee usko jos ei ole joko tuotteisiin tai tutkimuksiin uskominen. En mä voi itse vannoa jumalan nimeen, että kaikki asiat ovat juuri sitä mitä niiden väitetään olevan. Olishan se aika turruttavaa, jos esim proteiinijauhepussi ei sisältäisikään proteiinia tai se sisältäisi ilmoitettua huomattavasti vähemmän proteiinia.

Itse olen ajatellut lisäravinteiden osalta näin, että perusjutut, kuten proteiinit, hiilarit, creatiinit, vitamiinit , rasvat yms tutkitut ja toimiviksi havaitut peruslisäravinteet ovat niitä joihin oikeasti kannattaa satsata. Aina kun markkinoille tulee jotain uusia juttuja, jotka mullistavat muka kaiken ja muuttaa sut hetkessä massamonsteriksi ,voi kertaheitolla olettaa olevan suhteellisen isoa puppua. Aina kannattaa lukea mitä tolaiset tuotteet sisältää. Usein ne vaikuttavat aineet ovat sanan ”Blend” alla ja määriä ei sitten tiedä edes jeesuskaan. Mä voin aina kokeilla ja kertoa sitten mikä juttu toimii ja mikä ei.

Esim heti kättelyssä tulee mieleen postaus 15 elokuuta 2010, jossa olin testannut eNOXIDE  typpioksidi-valmistetta. Totesin sen heti kättelyssä melko tehottomaksi ja ylihintaiseksi.

Hommasin ittelleni sitä eNoxidea ja kumma kyllä se ei potki niinkuin mainoksissa luvataan. Yksi kielen alle sulamaan ja 10 minuutissa tuntee kuulemma tehojen kasvavan? No ei sentään. Yhdellä nappulalla onlähinnä piristävä vaikutus, mutta tehoja se ei kuitenkaan anna sen kummenmmin lisää. Kokeilin kahta tablettia seuraavalla kerralla ja ehkä hieman enemmän tunsin vireystason nousevan treeneissä. Hinta on kuitenkin aika suolainen 42,90 ja paketissa 40kpl tabuja. Kokeilla toki tätä voi kukin tahollaan ja todeta onko tuosta mihinkään.

Tehonlisääjissä jos missä on laatueroja. Kaikki hypetyslauseet eivät todellakaan pidä paikkaansa. Nämä ovat vaan sellaisia asioita, että vain kokeilemalla selviää.

Jeps, eipä tässä muuta sitten, hauskaa alkanutta viikkoa kaikille!

-Miguelmos

Kommentit (42)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.