This is Mika

07.09.2010 06:03 1min luku 7

Melatoniini takaisin reseptivapaaksi?

Terve!

Luontaistuotekaupoista saa taas melatoniinia, eli tuota pimeähormonia, joka auttaa univaikeuksiin. Melatoniinihan oli tuossa muistaakseni helmikuusta lähtien lääkefirmojen määräyksestä siirtynyt reseptilääkkeeksi, mutta nyt nuo ovat ilmestyneet takaisin kauppojen hyllyille. Melatoniini on siis taas reseptivapaa? Lääkefirmat ovat tätä tuotetta hyppyyttäneet nyt jo pidemmän aikaa eestaas. Melatoniinihan oli pitkän aikaa reseptivapaa tuote ennen tämän vuoden alkupuolella tapahtunutta outoa reseptilääkkeeksi takaisin siirtämistä.

Mielestäni reseptilääkkeeksi siirtäminen takaisin tässä tapauksessa saattoi olla lääkefirmojen pieni poliittinen veto, sillä melatoniinihan kilpailee erinomaisesti bentsopohjaisten ”unilääkkeiden” kanssa, joita mielellään rouhitaan ja kirjoitetaan potilaille. Luontaista melatoniinia ei kovin usein unihäiriöihin kirjoiteta, koska se ei ole unilääke, mutta tämä pimeähormoni kuitenkin toimii, ainakin osalla ihmisistä juuri univaikeuksissa. Miksei siis ensin voitaisi kokeilla tätä ennen kuin siirryttäisi heti vahvoihin ja riippuvuutta aiheuttaviin bentosopohjaisiin lääkkeisiin?

Melatoniinilla ei ole minkäänlaisia sivuvaikutuksia, eikä se aiheuta riippuvuutta. Melatoniini antaa helpotusta moneen asiaan, kuten:

  • Unihäiriöt
  • Aikaeroväsymys
  • Masennus
  • Jännittyneisyys
  • Stressi
  • Biorytmit
  • Seksuaalinen potenssi
  • Mieliala

Itselläni tuote on toiminut todella hyvin ja olen pienellä annostuksella 3mg/vrk saanut tasaisemman ja syvemmän unen kuin normaalisti. En edes ole joka yö ottanut melatoniinia, koska tuntuu siltä, että aine on parantanut unenlaatua pysyvästi. Joskus kuitenkin epäsäännöllinen rytmi ja stressi aiheuttaa levottomuutta ja ongelmia unensaantiin ja unen tasaisuuteen, jolloin melatoniini on erinomainen tuote tasaamaan näitä ongelmia.

Lisää tietoa melatoniinista: *LINKKI*

Kommentit (7)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.