This is Mika

05.11.2012 05:49 2min luku 25

Massakanuunat käsien paikalle?

Huomenta!

On olemassa ihmisiä, joilla lihakset kasvavat vaikka nämä treenaisivat puolihuolimattomasti ja sinne päin. On myös ihmisiä, joilla jokainen grammakin uutta lihasmassaa vaatii tuskaa, verta ja hikeä. Otetaan esimerkkinä kädet. Muistan Takamaan Tomin joka treenasi aikanaan samalla salilla kuin minä. Katselin aina ihmetellen miehen käsitreenejä jotka olivat luokkaa: hauiskääntö 4 sarjaa 10 toistoa ja kotiin. Miehellä kuitenkin oli/on suhteellisen massiiviset hanskat, joten Tomilla väistämättä oli geenit optimaaliset lihaskasvuun. Oli treeni sitten vaikka käsien heiluttelua, sai se kädet kasvamaan.

Sama juttu on melkein missä tahansa lihasryhmässä, jos lihas dominoi, se ottaa vastaan treeniä huomattavasti paremmin kuin lihakset jotka ”lagaavat”. On janttereita, joilla on isot kädet ja heikko selkä, joka kertoo, että selkätreenikin menee kirjaimellisesti ”käsille”. Hyvin harvoin, jos kiinnitätte huomiota, on bodareita, joilla on sekä isot kädet ja paksu selkä.

Meikäläinen on vähän sellainen väliinputoaja, sillä joudun kyllä tekemään aina esim käsille melko rankkaa treeniä, jotta ne saisi turvoksiin. Tosin kevyelläkin treenillä lihasmassa sentään säilyisi ennallaan. Kehitykseen kuitenkin oma kroppani vaatii kovaa ja innovatiivista treenausta.

Viime viikolla otettiin frendin kanssa tiukkaa käsisettiä. Tehtiin massaliikkeenä pään päältä-punnerrus, dipit lisäpainoilla ja apuliikkeenä pushdown myötä- sekä vastaotteella superina. Haboille tehtiin mutkatangolla habakääntöä arm blasterilla, scottipenkissä teimme negatiivisia jarrutuksia isolla käsipainolla (eli kaveri auttaa painon ylös ja itse lasketaan se äärimmäisen hitaasti alas) ja lopuksi viimeistelimme how-pitsit istuen 10+10 seteillä (10 tasatahtiin, 10 vuorotahtiin).

Jos et omista Takamaan geenejä, sinun on pakko tehdä monipuolista treeniä, yhdistäen massaliikeitä ja apuliikkeitä, voimaa ja volyymiä. Pidä huoli kuitenkin, että pienissä lihasryhmissä treenit eivät venyisi yli 50 minuuttisiksi per lihas. Liian pitkät treenit kääntyvät treenaajaa vastaan. Lihas alkaa syödä itseään, kun sitä rasittaa kohtuuttoman kauan. Lihas siis palaa siinä missä rasvakin, kun sitä yhtäjaksoisesti rasitetaan liian kauan. Tee siis täsmähyökkäyksiä lihaksille ja pidä tahti ripeänä, varsinkin pienissä lihasryhmissä.

Hauis meikällä ilman puNppia 47cm:

Kommentit (25)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.