This is Mika

01.02.2020 10:47 3min luku 0

Lihasryhmäkohtaisella priorisoinnilla pakotetaan lihas kasvamaan!

Moikka!

Olet varmaankin huomannut, että jokaisella meistä on tiettyjä lihasryhmiä, jotka reagoivat lihaskuntoharjoitteluun hyvin ja vastavuoroisesti sellaisia lihasryhmiä, jotka eivät tunnu kehittyvän oikein millään. Kun näitä heikosti harjoitteluun reagoivia lihasryhmiä halutaan kehittää, se vaatii huomattavasti enemmän panostusta ja keskittymistä.

***

***

Saliharrastuksen alkumetreillä lihakset kokonaisvaltaisesti kyllä reagoivat harjoitteluun hyvin ja tulosta tulee, mutta jossain kohtaa moni havaitsee selkeästi ne lihakset, joissa perustreenaaminen ei enää riitä ja kehitys tavallaan hidastuu tai  jopa pysähtyy kokonaan. Lihaksia tasaisen kokonaisvaltaisesti treenaaminen ei siis tunnu riittävän näiden vaikeasti kehittyvien lihasten osalta.

Tässä kohtaa apu useimmiten tulee heikompien lihasryhmien priorisoimisella. Keskitytään tietyn jakson ajan heikompiin lihasryhmiin ja panostetaan niihin enemmän kuin muita lihasryhmiä.  Hypertrofisia treenejä tehdään tiheämmin treenijakson aikana ja annetaan eri tavoilla rasitusta sekä käytetään tehokkaasti erilaisia erikoistekniikoita maksimoimaan lihaskasvu.

Tässä ovat kädet priorisaation kohteena. Viikkotasolla mennään tiheämmällä kierrolla käsien suhteen versus muut lihasryhmät.

Itse olen huomannut, että mitä pidemmälle mennään kehityksessä ja havaitaan niitä heikompia lihasryhmiä, on kehityksen kannalta pakko panostaa niihin enemmän, jotta kasvua saataisiin aikaiseksi. Kokonaisvaltainen perustreenaaminen ei enää riitä jokaisen lihasryhmän kohdalla, vaan heikompiin osa-alueisiin on pakko keskittyä enemmän ja vain näin toimien massaa saadaan lisää.

Tiheämpi kierto tiettyjen lihasryhmien kanssa ei tarkoita kuitenkaan, että priorisoitavia lihaksia hakattaisiin uuvuttavilla ja kokonaisvaltaisilla treeneillä ihan loppuun parin päivän välein, vaan tehdään niin sanottuja täsmähyökkäyksiä näihin lihasryhmiin sopivalla tiheydellä. Extra treeni voi olla vaikka vain yksi liike sopivaan kohtaa treenikierrossa, jolla saadaan jo mukavasti hypertrofiaa syntymään.

Minulta on paljon kyselty priorisaatio-ohjelmia eri lihasryhmille ja olenkin näitä suunnitellut melkeinpä jokaiselle lihasryhmälle. Ohjelmiin on pääosin aina lisätty perus ohjelmarunko taustalle, joten asiakas saa niin priorisointiosuuden sekä täysverisen treeniohjelman samaan pakettiin. Ainoastaan minun suunnittelema 6 viikon selkäpriorisaatio-ohjelma on sellainen, joka keskittyy pelkästään selkään tuon kuuden viikon ajan, ilman, että mukana olisi lisäksi muille lihasryhmille treenirunkoa.

Tässä alta löydät jokaisen tähän asti suunnittelemani priorisaatio-ohjelmat. Voit klikata kuvaa ja lukea lisää näistä, jos sinulla sattuisi olemaan heikompi lihasryhmä, jota haluaisit painottaa enemmän!

 


Tarjouskampanja vielä voimassa!

Muistithan, että fitnesstukun huikea tarjouskampanja on vielä voimassa!

Mukana aivan älytön määrä aletuotteita. Klikkaa kuvaa alla ja käy hyödyntämässä diilit!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.