This is Mika

07.08.2013 11:21 2min luku 126

Laihemmat kundit ovat aina komeampia kuin bodarit?

Morjensta.

Sannilta tuli pohtiva kyssäri:

Harmittaako sinua koskaan, että vaikka kuinka bodaat niin aina Johnny Deppin malliset laihemmat kundit ovat komeampia ? Depp voittaa kaikki bodarit ulkonäössä 11-0

depp

– Sanni

Vastaukseni on tietysti, että ei harmita. Miksi harmittaisi? En mä tuhlaa aikaani siihen, että suren asioita mitä en saa vaan ennemminkin iloitsen niistä asioista mitä minulla on. Mitä tulee tuohon Sannin lauseeseen, on metkaa kuitenkin lähteä hieman purkamaan sitä. Voisi pohtia, että mitä sitten tapahtuisi jos Depp alkaisi itse bodata? Ja miten ylipäätään määritellään komeus? Jos Deppin tapauksessa komeus on sen ”laihuus” niin katoaisiko Deppin komeus lihasten myötä? Entä miehen kasvot? Jos kroppa on lihaksikas niin tuskin kasvot kärsisivät siinä liikaa?

Sanni itse voi ihannoida anorektisen laihoja vartaloita ja lihaksikkuus voi häntä kuvottaa. Sanni määrittelee siis komeuden laihuudella. Toki ulkonäköön vaikuttaa julkisuus ja status. Jos Depp olisi peltiseppä tai IT-nörtti normi vaatteissa, ei häntä varmasti kukaan ihannoisi, mutta kun mies on leffastara niin hän on upea. Laiha alkoholisti-narkkari on vain kuvottava laiha alkoholisti-narkkari, mutta kun yhtälöön lisätään musiikki ja julkisuus niin laihasta alkoholisti-narkkarista tuleekin kaikkien naisten ihannoima Mick Jagger tms. Ulkonäköön siis vaikuttaa todella vahvasti julkisuus. Näin on varmasti Deppinkin tapauksessa.

Totta on, että varmasti laihuus on naisten mieleen, ainakin enemmän se on kuin lihavuus. Liika lihaksikkuus on yleensä naisten mielestä ällöttävää. Kysytään naisilta, onko lihaksikas öljytty bodari seksikäs, niin vastaus on 99% ei ole. Mutta hölmöähän se on näyttää lavalla poseeraavaa lihaksikasta ja öljyttyä miestä, kun se ei ole sitä mitä lihaksikkuus todellisuudessa on. Ei bodarit iltaisin öljyä itseään eikä ne näytä kisakuntoisilta ja änkyräkireiltä vuoden ympäri. Kun lihaksikas mies on siististi pukeutunut ja kävelee kadulla, katseet kääntyvät. Kyllä se herättää huomiota niin miesten kuin naisten keskuudessa. Laiha mies ei käännä katseita, ellei sitten naama ole julkisuudesta tuttu.

Itse näen lihaksikkuuden esteettisenä. Tuleeko se sitten lapsuudessani luetuista sarjakuvista ja supersankareista vai onko se jotain alkukantaisempaa, sitä en tiedä? En kuitenkaan bodaa sen takia, että yrittäisin näyttää paremmalta kuin Johnny Deppin kaltaiset laihemmat kundit. Bodaan ihan itseni takia. Näen itseni keskeneräisenä taideteoksena joka valmistuu pikku hiljaa. Onko se ulkonäkökeskeistä? On tietysti, mutta kukapa ei laittaisi itseään? Jokainen meistä kampaa hiuksensa (jos niitä on) ja sipaisee deodoranttia kainaloon. Naiset (nykyisin myös miehetkin) meikkaavat, värjätään hiuksia, pukeudutaan muotivaatteisiin jne. MItä sillä on merkitystä? Kukin haluaa näyttää siltä miltä haluaa. Minä en lähde ketään arvostelemaan ulkonäön vuoksi.

Kauneus on katsojan silmissä.

Mitä sinä pidät komeana ja mitkä kriteerit sinun mielestäsi määräävät kuka on hyvännäköinen?

Mika Nyyssölä01

Kommentit (126)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.