This is Mika

17.10.2015 10:54 14min luku 35

Kuvapäivitys Mauritiukselta

Tervehdys!

Ollaan täällä Mauritiuksella lomilla. Hotelli on pohjoiskärjessä sijaitseva LUX Grand Gaube. Napattiin tietty Full Boardi, koska tän tason hotellissa hinnat ovat ihan omaa luokkaansa, joten nyt ei tarvitse miettiä mitä kuppi kahvia maksaa tai ottaako jälkkäriä vai ei. Kaikki kuuluu hintaan (muutamia hassuja poikkeuksia lukuunottamatta sekä jos room serviceä haluaa), ruuat, juomat, minibaari, aktiviteetit, kuten polkuveneily, surffailu, kajakit jne.

Lähdetään ensimmäiseksi liikkeelle siitä miten matka meni ja mitkä olivat ekat fiilikset lopulta tänne päästyämme ja sit laitetaan kuvia randomissa järjestyksessä.

Lennettiin Ranskan kautta (CDG). Finskillä mentiin pikku koneella, mutta palvelu oli ykköstasoa. Talon puolesta saatiin vielä shampanjat yllätyksenä (kiitos Kimi) ja lento kesti sen 2,5h. 2 tunnin vaihto oli CDG:llä mutta kuten moni siellä käyneenä tietää, mesta on niin sekava, että hetken aikaa mentiin vielä väärään suuntaan, kunnes nöyränä käytiin jostain kysymässä neuvoa.

Ne jonot olivat joka tarkastuspisteessä infernaalisen pitkät. Hieman puski hikeäkin, kun aikaa vain kului ja siellä me roikuttiin jonon hännillä vaikka kello olikin jo reippaasti yli 22:00. Lopulta sukkulajunien ja pitkien harhailujen jälkeen päästiin portille jossa jo tuntia ennen alettiin puskemaan jengiä koneeseen.Yleensähän boardaus alkaa noin puolta tuntia ennen, mutta tuolla oli niin paljon väkeä tulossa lennolle, että se vei aikaa.

Air Francella lennettiin sellaisella megamassiivisella koneella, johon mahtui varmaan reipas 400 sielua. Lento oli aivan tuskaa. Kisojen jälkeen kroppa keräs nestettä jalkoihin ja tuo yli 11 tunnin lento vain pahensi sitä. Mun kyljet kramppailivat, selkää särki ja vieressä istuva, raskaana oleva ranskalaisrouva, ei pahemmin oloa helpottanut, kun kokonsa puolesta söi puolet meikäläisenkin tilasta. Hikoilin aivan sairaasti. Lentokoneessa oli tuskaisen kuuma ja vaikka ilmastointi pörisi koko ajan, ei se tuntunut kauheesti viilentävä ilmaa.

Perillä jännitettiin, että tulikohan matkalaukut oikealle lennolle, kun ne siirtyivät automaattisesti vaihdon aikana uuteen koneeseen. Ihme ja kumma, laukut tulivat ja pienen seikkailun jälkeen löydettiin vielä oikea piste, josta meille oli järkätty yksityiskuljetus hotellille. Matkaa vielä saaren eteläkärjestä pohjoiseen kertyi tunti ja vartti. Eli yli 16 tuntia kaikenkaikkiaan matkattiin vaihtoineen kunnes lopulta pääsimme perille.

Perillä kuitenkin odotti aivan fantastinen paratiisi. Hotellin vastaanotto on ylellinen ja kaikilla henkilökuntaan kuuluvilla on valkoiset vaatteet. Tuntui vähän kuin olisi saapunut johonkin luksustason vieroitushoitolaan… 🙂 Kaikki kätteli ja toivotti tervetulleeksi. Respassa meidät isutettiin sohville ja tarjoiltiin kahvia, mehua ja viileitä pyyhkeitä, joilla sai viilentä otsaa ja ihoa. Sillä välin kun suu auki ihmeteltiin menoa, meidät tsekattiin sisään ja tuotiin kaavake pöytiin joka oli lähes kokonaan täytetty valmiiksi. Ei siis mitään respan tiskillä nojailua tai jonottamista. Rauhassanvaan chillailtiin ja istuskeltiin kun meitä palveltiin.

Seuraavalle päivälle sovittiin tapaaminen jossa sitten esiteltiin seikkaperäisesti hotellin aktiviteetit, palvelut ja muut käytännön jutut. Kun kaikki oli valmista ja oltiin chekattu sisään, meidät ohjattiin huoneeseen ja tarkkaan esiteltiin kaikki huoneeseen liittyvät asiat.

Ylipäätäänkin henkilökunta on äärimmäisen ystävällistä, tervehditään ja tullaan paiskaamaan kättä joka välissä. Kysellään melkeinpä häiritsevän paljon, onko kaikki hyvin tai tarvitaanko jotain. Rannalla maatessa beach guy tulee kysymään, halutaanko juotavaa. Juomia ei tarvitse tietenkään hakea mistään vaan ne tuodaan rannalle missä loikoilet.

Hotellissa on 4 ravintolaa, joista 3 on gourmet tason rafloja. Niihin tarvitsee illallista varten tehdä pöytävaraus. Yksi näistä on buffet tyylinen ravintola, jossa on aivan käsittämättömän kattava valikoima ruokaa. Ja turha edes mainita, ruuat ovat jumalaisen hyviä. On kreoli-tyylistä, intialaista, kiinalaista, italialaista ja vaikka vallan mitä ruokatyyliä edustettuna.

Hotellissa on myös Baari, josta saa 11-18 välillä tilata snakseja ja pientä purtavaa salaateista megamaukkaisiin täyslihaburgereihin. Pikkunälkä lähtee totisesti näillä. 12:30-15 on lounas ja se tarjoillaan jokaisessa ravintolassa, eli valinnanvaraa on. Illallinen alkaa klo 18 tai 18:30 riippuen paikasta. Hotlan aulassa on kahvila, josta saa koko päivän herkullista kahvia eri laatuja tietysti löytyy espressoista erikoisempiin latteihin.

Sali on aika vaatimaton, mutta yleensä tämä on just näin oli sitten kyseessä kuinka viiden tason hotelli. Jengi ei vissiin bodaile kauheesti, kun ei tunnuta olevan tarvetta kattavammalle kuntosalille? Upea kylpylä on myös kaikille All Inclusiivin omaaville vierailijoille ilmainen. Löytyy saunaa, eukalyptus-höyryhuonetta, poreallasta ja uima-allasta. Ei muuta kuin menee sisään ja hyppää altaaseen. Paikka on auki aamusta iltaan.

Hotelli levittäytyy pitkin rantaa asunnoilla ja pieniä uimarantoja on useita. Yhden rannan vieressä iltaisin kasataan pystyyn elokuvakangas ja siellä esitetään leffoja, tarjolla on popkornia ja virvokkeita. Säkkituoleja, pehmeitä makuualustoja ja niille joiden mielestä 22 astetta illalla on kylmä, löytyy myös huopia, joihin voi kääriytyä leffan ajaksi.

Rannalla on klo 12-17 välisenä aikana jäätelöauto auki, josta saa herkullista kermajäätelöä, jäädytettyä jogurttia ja gelatoa. Paljon eri makuja ja jäätelön päälle ripoteltavia täytteitä löytyy jokaiseen makuun.

Sitten niihin kuviin:

Intian Valtameri ja upea sää. Mauritiuksella sää on aina lämmin. Vesisateet kestävät muutaman minuutin ja jälleen pahtaa aurinko.

IMG_4553

Vesiaktiviteetti menossa. Botski veti perässää wakeboardailijoita ja vesisuksihemmoja.

IMG_0113

Jälkkäriä, jäätelöä ja kirsikkakastiketta

IMG_0127

Canolia jollain herkkutäytteellä ja appelsiinikastikkeella

IMG_0128

Jep

IMG_0105

Pennepastaa ja mereneläviä

IMG_0112

The Beach -ravintola, yksi suosituimmista, jossa on italialainen menu

IMG_0099

Caprista, vasikkaa tonnikalakastikkeella. Ihan sairaan hyvänmakuista.

IMG_0101

Italialainen juusto/tapas -lautanen

IMG_0102

Vaimo vetelemässä leukoja.

IMG_0073

Ranta ja Pina Colada

IMG_0080

Nautitaan merestä!

IMG_0081

Salin cardiovehkeitä.

IMG_0048

Pumppailemassa habaa

IMG_0076

The Kitchen, jossa tuo jumalaisen herkullinen Buffet tarjoillaan.

IMG_0031

Jonkun puun kukka

IMG_0043

Salin laitteisto on kivikautista. Jalkalaitteita ei ole kuin reiden ojennus ja erikoinen jalan loitontaja/sisentäjä -laite. Kässäreitä on 50 kiloon asti yllättäen. Ylätalja on mutta ei alataljaa.

IMG_0047

Uima-allas illalla

IMG_0019

Banyan -rannan vieressä elokuvateatteri! Upeat valot ja massiiviset puut ympärillä loi tunnelmaa.

IMG_0028

The Kitchenistä näkee suoraan altaille

IMG_0010

The Kitchen ravintolan kattokoristelua

IMG_0014

Buffetista vähän jälkkäriä

IMG_0015

Pakolliset tuplat

IMG_0005

Altailta näkymää

IMG_0006

Kaloja hotellin aulan altaissa

IMG_0008

Silmäpeliä

IMG_0004

Siellä täällä on riipppukeinuja laitettu palmujen väleihin. Niissä on rentouttavaa ottaa pikku nokoset, kun on jätskit syöty.

IMG_9996

Ns. Adult Beach, eli ranta jossa ei saa olla lapsia. Aikuisillekin siis rentoa menoa ilman penskoja.

IMG_9965

Tepastellen jätskiautolle…

IMG_9990

Jaahas, mitä sitä ottais?

IMG_9991

Herra Rapunen

IMG_9955

Whats ya lookin’ at?

IMG_9956

Pina Colada and beach

IMG_9918

Pina Colada and Mika

IMG_9920

Vaimo Chillailee The Barissa, altaat taustalla

IMG_9949

Flambeerattua banaania ja jäätelöä

IMG_9906

Aikuisten ranta

IMG_9907

Kalasalaatti

IMG_9904

Creme brule

IMG_9905

Kahvila hotellin aulassa

IMG_9881

Rakennuksien väleissä on kauniita ”katuja” siellä täällä ja kaikki on äärimmäisen siistiä ja puhdasta.

IMG_9882

Joku salaatti

IMG_9903

Ilta-aurinko

IMG_9863

Appelsiinimehut baarissa

IMG_9879

Hotellin aulaa

IMG_9880

Bisseä ja Long Island Ice Tea, taustalla vanilla mochito.

IMG_9836

Ilta-aurinkoa jälleen

IMG_9849

Karumpaa rantaa laskuveden aikaan

IMG_9860

Vaimo nappaamassa itselleen lattekahvin.

IMG_9814

Huoneen partsilta näkymää. Meillä on huone merinäkymällä. Melkoisen nättiä auringon paisteessa ja iltaisin tietty valot syttyvät ja luovat romanttista tunnelmaa.

IMG_9821

Kommentit (35)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.