This is Mika

27.05.2018 22:46 4min luku 4

Kohti Kultsan SM-kisoja sekä pohdintaa liittojen välisistä touhuista

Moikka!

Jokunen teistä on varmaan bongannut maininnan, että SKL:n järjestämään syksyn SM-kilpailuun olisi tulossa muutama vieraileva ukkeli esiintymään ja vähän pullistelemaan lihaksiakin? Kille Kujala ja Olli Kemppainen ovat kiinnitetty tähän keissiin mukaan sekä nähtävästi myös minutkin. 🙂 Tämähän tarkoittaa käytännössä sitä, että siellä pitäisi olla jonkinasteisessa kunnossakin, eikö niin? No tämä sitten tarkoittaa sitä, ainakin omalla kohdallani, että jonkin asteista dieettiäkin olisi vissiin hyvä vedellä. Oon pitänyt itseni sellaisessa semisiistissä kondiksessa, mutta kyllä tonne lavalle jos mielii mennä edes gouest pousailemaan, se vaatii vähän timmimpää kondista kuin semisiistiä.

Puolet kesälomista on lusittu ja sopivasti Kultsan kisojen jälkeen starttaakin se jäljellä oleva loman pätkä. Tulee ikään kuin pieni palkintokin siinä viikonlopun shown jälkeen. En nyt aio ihan supertiukkaa kisadieettiä vetää, mutta kyllä mä pyrin olemaan siedettävässä kunnossa siellä, kerta SM-kisoihin olis tarkoitus mennä jotain esitystä tekemään.

IFBB Pro League vs IFBB Elite Pro

Killestä tuli mieleen tuo hänen jokin aika sitten tekemänsä instalivepäivitys, jossa mies harmitteli, ettei Killen hyvä ystävä Mika Sihvonen pääsekään huoltamaan häntä seuraaviin Pro Leaguen ammattilaiskisoihin Torontoon.


”Tällä kertaa tulee lähdettyä ihan yksin reissuun, Italiassa on isot kisat ja Mauro on sitten siellä. Johtuen tästä meidän mahtavasta systeemistämme näitten liittojen kera, Sihvosta kiristettiin niin paljon ettei se nyt sitten voinutkaan lähteä, näin tällä kertaa.”  -Kille Kujala


Kille käytti tekstissään sanaa kiristäminen, mutta Mika itse kiisti eilen illalla kirjoittamassaan tekstissään pakkotoisto.comissa, ettei hänen kieltäytymisessään ollut taustalla mitään kiristämistä.


”Minua ei ole ”kiristetty” tai kielletty menemästä minnekkään” -Mika Sihvonen


Liitot arkana keskenään?

Mutta Mika kertoo, että häntä oltiin liiton taholta kuitenkin ”kehotettu” olemaan menemättä toisen liiton kisoihin liittojen arkojen(?) välien vuoksi. Mika mainitsee, että hän olisi kyllä halunnut lähteä Killen kaveriksi, mutta epäili lähtemisen saattavan vaikuttaa jopa hänen uraansa.


”Ei ehkä ole hyvä idea juuri nyt tällä hetkellä olla Pro liigan kisoissa näkyvillä kun liittojen välit ovat vielä melko tule arat…”

”… olisin voinut mennä ja lähteä Torontoon jos olisin halunnut ja tietenkin olisin halunnut Killen kaveriksi lähteä mutta päätin kuitenkin olla lähtemättä, kunnioittamalla liittoa jossa olen, jos se näkyvyys siellä pro liigan kisoissa ei ole hyväksi uralleni tai liitolle tällä hetkellä…” -Mika Sihvonen


Itse tavallaan ymmärrän kyllä, että on olemassa kilpailevia järjestöjä, joissa voi olla tiukat säännöt missä esiinnytään. Tässä tapauksessa, Mika ei kuitenkaan todennut, että kyseessä olisi ollut sääntö, joka olisi hänen lähtönsä estänyt. Nythän ei ollut kyse esiintymisestä missään tapauksessa vaan huoltojoukoissa oleminen. Silti hänelle oltiin sanottu, ettei se olisi hyvä ajatus. Kieltämättä hämmästyttää myös se, että Mika jopa pelkäsi huoltajaksi menemisen vaikuttavan negatiivisesti hänen uraansa Elite Pro -liitossa.

Kille puhui kiristämisestä ja harmitteli liittojen (tässä tapauksessa ilmeisesti Elite Pro -liiton) välisestä politiikasta. IFBB Pro League, jossa Kille kisaa, on todennut, että liiton Pro Qualifier -kisoissa saa kilpailla kuka tahansa. Ei ole siis merkitystä oletko aiemmin kilpaillut jossain toisessa liitossa. Kaikki saavat ottaa osaa amatööritasolla Pro Qualifier -kisoihin.

AMATEUR IFBB, eli liitto, joka on nyt irtautunut IFBB Pro Leaguesta on tarkka kisaajistaan. Tässä liitossahan itsekin olen koko ikäni kisannut. Siellä on tarkat säännöt ja sanktiot mikäli kisaatkin toisessa liitossa. Saat kahden vuoden kilpailukiellon ja todennäköisesti vielä sakot kaupan päälle. Jos sen jälkeen palaat takaisin ja yhä päätät kisata toisessa liitossa, saat elinikäisen kilpailukiellon amatööripuolelle.

Säännöt ovat sääntöjä ja näillä kuitenkin mennään. Niitä on kunnioitettava ja uskon, että Mikakin pääasiallisesti haluaa vain olla ystävällinen ja kunnioittaa valitsemaansa liittoa ja sen toiveita. On vain kovin harmi, että pitää olla hurjan varuillaan ja melkeinpä pelätä sitä, missä yhteydessä saattaisi vilahtaa, jottei se vahingottaisi omaa uraa.

Laji on kovin pieni ja kisaajia suhteellisen vähän. Nyt kun näitä liittoja on pilvin pimein, se vain hajauttaa kisaajia entisestään. Myös tällaiset ankarat sanktiot ja regulaatiot tekee sen, että bodauskisat supistuu pienemmiksi ja pienemmiksi niin kisaajien kuin yleisönkin osalta. Mutta ei tämä ole mitään uutta. Monissa muissakin lajeissa on näitä liittosekoiluja ja sääntöjä ja sanktioita. Nyrkkeilyssä on ainakin kolme ellei enemmän isoa liittoa. Voimanostossa on liittoja vaikka miten paljon. Säännötkin vaihtelevat liittojen mukaan. Harmi vain, että nyt on tavallaan kaksi IFBB -liittoa, kun se voisi yhä olla se yksi isoin ja arvostetuin.

Mitä mieltä sinä olet tästä kaikesta? Heitä kommenttia.


Uusin Nyyssis Puhuu!! on ulkona!

Jaksossa höpistään mm Killen New York Pro debyytistä. Käy kuuntelemassa!

TSEKKAA MUN SUOSIKKITUOTTEET TÄÄLTÄ

JUOMANA RAIKAS VITSKU-ANTIOKSIDANTTIJUOMA:


HUOM!!

Muista myös, että -10% alekoodi on yhä voimassa. Tukulla on esim proteiineista hurja kampanja, ja tämä koodihan antaa vielä extra 10 pinnaa alennusta jo alennetuista tuotteista. Ja jos hyödynnät tuon minun eksklusiivisen koodin, voit osallistua vielä skabaan, jossa palkintona HyperIce Vyper värisevä foam roller (arvo 269€)

Klikkaa kuvaa alla ja pääset koodiin käsiksi!

Kommentit (4)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.