This is Mika

29.08.2011 08:22 1min luku 3

Kisaamaan hinnalla millä hyvänsä!

Tätä mä en ymmärrä, mut ehkä mä oon tyhmä. Miksi joillain nuorilla kundeilla, jotka treenaavat muskeleita, on niin hirveä hinku kisaamaan bodauksessa vaikkei sitä lihasta ole vielä juuri lainkaan?

Jokin aika sitten muhun otti yhteyttä nuori jannu, ihan hyvässä kunnossa, oli treenannut salilla vuoden, pari. Halusi että valmentaisin hänet kisoihin ensi syksyksi 2012. Kattelin sit kaverista kuvia ja kundi oli tosiaan ihan ok atleettinen, reilu 180cm ja noin 90kg, rasvat varmaanki 15-20 väliltä. Olin rehellinen ja toppuuttelin kisaintoa ja kysyin, että eikö hän haluaisi mennä sit kisaamaan, kun on jotain todella hienoa bodyä näytettävissä? Sellainen uimari-look IMO ei ole mikään body, jota minä ainakaan menisin KEHONRAKENNUSKISOIHIN esittelemään.

Monihan tietysti salilla ja huppari päällä näyttää isolta. Totuus on aika julma, kun siitä rungosta lähtee rasvat pois. Aika harva näyttää nimittäin vielä isolta ja kovalta alhaisissa rasvoissa. Sitä pitää olla todella paljon lihasmassaa, josta on sitten varaa pudottaa, koska lihasta palaa vääjäämättä dieetillä, varsinkin ekalla dieetillä.

Mun mielestäni kehonrakennus on laji, jossa näytetään kroppaa, kun se on vuosien työn ja rääkkäyksen tuloksena kehittynyt sellaiseen kuosiin, että yleisöllä on jotain ihmeteltävää. Ei kisa ole kehonrakennus, jos kuka tahansa yleisössä voisi sanoa, että meh, ihan ok bodi, mäkin voisin ton saada vuoden reeneillä. Siinä pitää olla sellaista fiilistä, mihin ei voi tavis samaistua.

No tää kundi sitten veti tietty herneet nenään mun rehellisyydestä ja tuskin moikkaa mulle salilla, kun ohi kävelen. Hirvee hinku on päästä kisaamaan vaikkei lihasta vielä siihen ole. Lihas kehittyy NIIN hitaasti, vuosien treenauksella, mutta joidenkin on vain pakko päästä kisaamaan, hinnalla millä hyvänsä. Laatulihaa siinä ei kehitetä ja kivisyydestä ei ole tietoakaan, kun sitten joko löysänä tai uimarinnäköisenä mennään lavalle seisomaan.

Kommentit (3)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.