This is Mika

25.09.2020 12:22 5min luku 0

KEHONRAKENNUKSEN SM KISAT 2020 - NYYSSIKSEN ARVOSTELUT (+video)

Moikka!

Viime viikonloppuna käytiin Kulttuuritalolla perinteiset kehonrakennuksen SM kisat. Koronan takia lippuja myytiin vain 500kpl, joten väkeä ei ollut tällä kertaa tupa täynnä. Sirenin Mike kuitenkin striimasi kisan suorana lähetyksenä ja me pääsimme nauttimaan kotisohvilta käsin koko shown. Itse en nähnyt kisoja kuin hieman alusta, sillä velvollisuudet kutsuivat ja jouduin lähtemään töihin.

***

***

Bodaus on yhä elossa ja voi ihan hyvin. Kisaajia oli kohtuullisen paljon ja SKL onnistui jälleen järjestämään oikein hienot kilpailut.

TULOKSET KAIKISTA SARJOISTA

BIKINI TULOKSET

1. Janni Hiekkataipale
2. Anna Pötry
3. Tiina Kulo
4. Katja Karhuvuori
5. Maija Pehu

FIGURE TULOKSET

1. Jaana Pajunoja
2. Sanna Engström
3. Milla Haahka
4. Sanna Nupponen
5. Tiina Nordlund

NAISTEN KEHONRAKENNUS TULOKSET

1. Hanna Skytta
2. Pia Haapaniemi
3. Annika Nykänen

MASTERS 50 TULOKSET

1. Timo Pikkala
2. Kimmo Niemi
3. Sauli Aitto-Oja
4. Janne Laukkanen
5. Pasi Luukkonen
6. Marko Holappa

MASTERS 40 -80 KG TULOKSET

1. Pasi Järvenpää
2. Fredrik Svartström
3. Tuomo Ek
4. Mikko Sundell

MASTERS 40 -90 KG TULOKSET

1. Toni Perkkiö
2. Jarkko Valtonen
3. Juha Vesa
4. Jani Ropponen

MASTERS 40 +90 KG TULOKSET

1. Tommi Heinonen
2. Jarkko Mihailov
3. Jani Pouttu
4. Harri Nuora
5. Petri Salonen
6. Riku Göös

KEHONRAKENNUS -70 KG TULOKSET

1. Ron Lindholm
2. Marko Sankala

KEHONRAKENNUS -80 KG TULOKSET

1. Joona Kylliäinen
2. Ahmed Fariq
3. Niclas Pitkänen
4. Janne Rauhala
5. Fredrik Svartström
6. Pasi Järvenpää

KEHONRAKENNUS -90 KG TULOKSET

1. Olli Kemppainen
2. Johannes Loima
3. Pauli Pöyhiä
4. Toni Perkkiö
5. Henri Halminen
6. Tomi Hämäläinen

KEHONRAKENNUS +90 KG TULOKSET

1. Jarkko Kemppainen
2. Tarmo Madisson
3. Timo Pikkala
4. Matias Niemi
5. Esa-Pekka Tuure
6. Tommi Heinonen


Kisat on nähtävissä tubessa ja minun kommenttivideo löytyy tuosta alta

Kova kisa käytiin ja katsojia tuli Miken kuvaamalle striimille livenä runsaasti, yli 6000 katsojaa, mikä on todella iso määrä Suomessa. Mike pisti kisat jälkitallenteena Pakkotoiston YouTube -kanavalle, joten kisat ovat katsottavissa TÄÄLTÄ!

Pakkotoiston SKL -keskusteluketju löytyy TÄÄLTÄ!

Pakkotoiston kuvagalleria löytyy TÄÄLTÄ!

Metallisydämen blogi löytyy TÄÄLTÄ!

Itse tein oman kisa-analyysinkommentoinnin  vielä erikseen tuosta Miken tallenteesta (toistaseksi ainakin yleisestä sarjasta ehkä tulee myöhemmin vielä masters) ja se on nyt nähtävissä tuossa alempana upotteessa. Selostan hieman pikakelaten kisat ja analysoin sekä arvostelen kisaajia, esiintymistä ja vapareita. Katsokaa ihmeessä tuokin versio ja kuunnelkaa meikäläisen kommentit.

TÄSSÄ NYYSSIKSEN ARVOSTELUT JA KOMMENTIT VIDEOLLA!

Mietteitä kisaajista

Naisten kehonrakennus

Naisissa oli vain kolme kisaajaa, joista Hanna Skytta oli täysin ylivoimainen. Kireys ja lihaspaine oli omaa luokkaansa ja luonnollisesti esiintyminen oli hiottua ja hallittua. Hannalla oli myös todella upea vapaaohjelma.

Alle 70kg sarja

Alle seiskakympissä oli valitettavasti vain kaksi kisaajaa, joista voittaja Ron Lindholn oli selkeästi se parempi. Harmillista, ettei jostain kumman syystä tuohon painoluokkaan saada kilpailijoita mukaan. Tämä ongelma on ollut vuosikausia. Tämän vuoksi itseasiassa jossain kohtaa, jos muistan oikein, Suomessa IFBB -liitossa luovuttiin jopa tuosta painoluokasta kokonaan. Nyt kaikki ne kevyen sarjan ukot, ottakaahan tästä koppi ja menkää ihmeessä kisaamaan tuohon sarjaan. Kyllä Suomessa varmasti on lahjakkaita seiskakympin kisaajia olemassa!

Alle 80kg sarja

Alle 80kg sarjassa oli myös mainio taso. Ahmed Fariq näytti lupaavalta ja lihas oli kivistä sekä paksua. Itse olisin hyvin voinut arvostella miehen voittajaksi, sen verran kova kunto hänellä oli. Kasin vei kuitenkin Joona Kylliäinen oikein tyylikkäällä paketillaan.

Alle 90kg sarja

Kovin skaba mielestäni käytiin Johannes Loiman ja Olli Kemppaisen kesken alle ysikympin lineupissa. Molemmat erittäin hienoja kisaajia ja esiintyjiä. Ollilla on massiivisempi ja raamikkaampi lookki, kun taas Loimalla fysiikka on klassisen kaunis, kapea vyötärö, isot pyöreät hauikset, pulleat ja erottuvat reidet. Olli siis raskaammalla fysiikalla taisteli jo kaksin kertaista SM kultamitalistia vastaan. Panokset olivat kovat ja kyllähän nuo herrat pistivät parastaan lavalla.

Pöyhiän Pauli teki comebackin alle ysiin ja näytti todella hyvältä. Miehen reidet olivat erittäin erottuvat ja hartiaosasto pullotti mehukkaasti poseerauksissa. Paulilla on valtavat epäkkäät ja pyöreät olkapäät, joista itse pidän valtavasti. Tällä kertaa vastassa oli vaan sen verran kovia nimiä, että kolmanteen sijaan oli tyytyminen. Itse koen, että Paulin kunto oli parasta mitä ollaan koskaan nähty aiemmin.

+90kg sarja

Raskas sarja eli +90kg oli myös mielenkiintoinen, sillä Matias Niemi oli nyt ensimmäistä kertaa raskaassa painoluokassa kisaamassa. Matias ylipäätäänkin on seurattu henkilö somessa ja on selvästi tunteita herättävä persoona. Katseet olivat siis Matiaksessa hyvin tarkasti, minkälainen kunto sieltä tulee, onko lihasmassaa selkeästi enemmän ja miten mies pärjää pitkällä rungollaan muille. Itse koen, että Matiakselle sopii tuo +90kg sarjan paljon paremmin kuin alle 90kg. Nyt ei tavitse repiä painoa alas väkisin ja varsinkin, kun pituutta on hieman enemmän kuin monella alle 90 kilon kisaajalla, mahtuu tuohon runkoon huoletta paljon enemmän lihasmassaa ilman pelkoa, etteikö pääsisi painorajoista läpi.

Muutenkin raskas sarja oli yllätyksiä täynnä, kun hieman puskista tuli Kemppaisen Jarkko, joka otti vielä Ollin nenän edestä Overall -voiton. Itse koin, että tuo Overall olisi voinut mennä yhtä hyvin Ollillekin, sillä Ollin kokonaispaketti oli todella kova. Vähättelemättä Jarkon kuntoa ja lihasmassaa, mielestäni Jarkon kokonaispakettia nakersi hieman käsien lihasmassa, joka jalkoihin nähden oli jäljessä. Jarkon reidet olivat kisan ehdottomasti massiivisimmat ja selkä oli todella näyttävä. Kun tähän vielä saadaa kädet mukaan, niin tulevaisuudessa Jarkko Kemppainen on aivan varmasti jopa EM tai MM tasoa fysiikassaan. Esiintymistä toki voisi vielä hioa, sillä vapaaohjelma ei juurikaan herättänyt tunteita itsessäni.

Pikkalan Timo oli todella näyttävän näköinen ja pisti rajusti kampoihin nuoremmilleen. Itse pidin Timin fysiikasta paljon ja mielestäni se oli huomattavasti parempi kuin aiempana vuonna. Tarmo Madisson oli myös kova, kireä ja kaikin puolin lupaavan näköinen. Poseerauksia hioisin kyllä itse, varsinkin tuplat edestä ja takaa -poseissa olkapäät olivat snadisti liian ylhäällä, mutta tämäkin on vain minun omaa näkemystäni, jota ei tarvitse ottaa vakavasti. 😉

Heinosen Tommi näytti varsin hyvältä ja rapealta, vaikka Tommi olikin pitänyt hieman taukoa touhuista. Tommi on aina vaarallinen vastus, sillä hänellä ei ole juurikaan selkeitä heikkouksia fysiikassaan. Mies on aina kireässä kunnossa vaikka ainahan siellä on se nesteiden kertymisongelma, kuten niin monella muullakin. Ihon alle pitkän päivän aikana saattaa päästä nestettä ja se voi joissain tapauksissa luoda ns vetisen lookin kroppaan. Tätä ei koskaan voi täysin kontrolloida ja tuotahan on nähty usein ihan pro-tasollakin. Toisinaan nesteet saadaan kisan aikana pois ja keho kuivahtaa hyvin, kun taas toisinaan elimistö nimenomaan heittää ihon nesteiseksi mitä pidemmälle kisat etenee.

Kaiken kaikkiaan

Kaiken kaikkiaan taso oli erinomainen eikä lavalla nähty juurikaan mitään luokattoman huonoa kisaajaa. Finaaleissa jokainen kilpailija oli hyvässä tikissä ja oli varsin hienoa seurata, että kehonrakennus yhä on voimissaan ja kisaajia piisaa.


Älkää unohtako proteiineja!

Protskut on lihaksen kasvuaine. Sitä tarvitaan aina! Saat myös herkullisen alennuksen kun klikkaa alla olevaa kuvaa ja käytät mun eksklusiivisen koodin kassalla!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.