This is Mika

23.12.2013 15:00 2min luku 30

Kata vai ana?

Moi

Se on aatonaatto ja jengi vipeltää viimeisiä jouluostoksiaan kainalot märkinä. Viimetingassa pitää vielä pari lahjaa siskon kaimalle ostaa ja ai perskules se rosolli unohtui. ”Iloista joulua”-sanonta ei välttämättä ole se osuvin, kuten ei ”rauhallista jouluakaan”. Rauhallisuus on kaukana jouluruuhkassa tönivien ihmismassojen keskellä.

Meikä taasen hymyilee himassa. Tässä blogin kimpussa nuudeleita syöden. Kohta lähden ihan lungisti salille jumppailemaan ja sit saatan käydä ostamassa punkkupullon jouluaaton illallista sävyttämään. Ajoissa on ostettu kinkut, kalkkunat, laatikot ja muut härpäkkeet joulua varten. Aattona käydään kunnon selkätreenit vetäsemässä ja joulupäivänä jatkuu sama meno. Syödään hyvin ja treenataan kovaa. Pääasia on että rauhallinen meno ja lämmin tunnelma on läsnä kotona.

Mä yritän välttää stressiä viimeiseen saakka. Stressi on iso miinus lihaskasvulle. Stressaantuneena erittyy elimistöön aineita, joilla ei välttämättä aina ole anabolisia vaikutuksia. Esim stressaantuneena tai kovan fyysisen rasituksen alla elimistöön erittyy kortisolia, jolla on katabolinen, glukokortikoidinen vaikutus. (kortisoli, glukokortikoidi)

Kataboliaa jokainen bodari yrittää välttää viimeiseen asti. Anabolinen tila on lihasta kasvattava tila, joka on aktiivisimmillaan tietysti aterionnin jälkeen. Ihmisen metabolia tarvitsee energiaa toimiakseen. Suuri osa siitä menee elintoimintoihin ja ihmisen hengissäpitämiseen. Osa siitä kuitenkin menee lihaskasvuun, kun ihminen urheilee. Tämä on tärkeää jos halutaan saada tuloksia. Kovan kulutuksen tueksi on saatava riittävästi ravintoa. Ihminen tarvitsee proteiinia ja hiilihydraattia kyetäkseen solutasolla korjaamaan vaurioita ja rakentumaan jälleen eheäksi. Lihas kasvaa monimutkaisten prosessien saattelemana. (aineenvaihdunta)

Monien lisäravinteiden vaikutus ja tarkoitus on nimenomaan vaikuttaa näihin prosesseihin positiivisella tavalla. Aminohapoilla on suuri vaikutus proteiinisynteesiin, ehkäisemään kataboliaa, palautumiseen, anaboliaan jne. Kreatiinin vaikutukset ovat suotuisat voimaharjoittelussa sekä lihaksen kasvuun kohdistuvassa harjoittelussa. Kreatiini lisää suorituskykyä, lisää sarjakestävyyttä ja auttaa palautumisprosessissa. Kreatiini sitoo myös nestettä soluun, joka harjoitellessa tuntuu lihaspaineena. Kykenet siis saamaan pumpin paremmin, tunnet lihaksistosi selvemmin ja pystyt treenaamaan paremmin mind-and-muscle tuntumalla.

Proteiinijauheilla voit lisätä jo monipuoliseen ravintoosi enemmän proteiinia ja näin saat itsellesi optimaalisemman makrojakauman. MAssan lisääjät toimivat kaloritankkauksessa oivallisesti. Saat lisähiilihydraattia sekä -proteiinia välipalajuomien muodossa. Palautusjuoma on yksi tärkeimmistä elementeistä lisäravinteiden osalta. Siihen kannattaa panostaa, jos ylipäätään haluaa lisäravinteisiin sijoittaa. On olemassa valmiita sekoituksia, kuten esim Recovery Pro, jossa on loistava suhde proteiinin ja hiilarin välillä. Tai voit ostaa erikseen malton ja proteiinin ja sekoitella itse omat suhteet.

Recovery-Pro ja Mika Nyyssölä! Tilaa omasi bannerin kautta!

Vitamiinit, mineraalit sekä omegat saa toki ruuasta, mutta moni urheilija haluaa näidenkin osalta ottaa hyödyn irti ja monipuolisen ravinnon lisäksi syövät lisävitksuja sekä nauttivat omegakapseleita päivittäin. Urheilijan elimistö kuluttaa aivan eri tavalla kuin ihmisen joka ei urheile. Liikkuminen itsessään jo lisää energian tarvetta, mutta jos halutaan edistyä ja kehittyä tarve vain kasvaa entisestään.

Lisäravinteet saat bannerin kautta, fitnesstukun sivuilta! 

Nyt meikä siipasee liikenteeseen, hyviä treenejä kaikille! 😀

Kommentit (30)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.