This is Mika

28.11.2011 10:38 2min luku 16

Karppaus lapsiperheissä

Terve

Treenaaminen on tarkkaa puuhaa. Asiaan vihkiytymättömäthän pitävät salitreenaamista tylsänä ja aivottomana harrastuksena. Tätä se ei kuitenkaan missään nimessä ole. Kun halutaan suunnitella toimivia kokonaisuuksia niin ravinnon kuin treenien osalta, tarvitaan tavoitteita ja tietämystä asiasta. Treenien tärkein pyrkimys on rasittaa lihaksia juuri sopivan tehokkaalla tavalla, jotta lihas on pakotettu kasvamaan isommaksi. Oikeilla liikkeillä ja oikeilla tekniikoilla on suuri osuus tässä asiassa. Ravinnon rooli on toimia rakennuselementtinä tässä kehitysprosessissa. Yksilöllisesti suunnitellut ravinto-ohjelmat tukevat treenaamista ja auttavat kehoa palautumaan treeneistä ja korjaamaan lihassoluja.

***

Kohua karppauksesta

Asiasta toiseen, kauhea kohu nyt noussut tuosta karppauksesta, kun jotkut vanhemmat syöttävät lapsilleen vähähiilarista ravintoa. Ollaan puhuttu huostaanotoista yms. Mitä hemmettiä? Eiköhän tässä yhteiskunnassa lapset elä ja kasva monellakin tapaa epäedullisemmissa ympäristöissä kuin perheissä, joissa painotetaan ravinnon terveellisyyteen? Kodissa, jossa syötetään lapsille rasvaa ja hiilareita niin että insuliinit paukkuun katon läpi ja unohdetaan vitamiinit, ei suinkaan näitä läskejä diabeetikkolapsia sosaalihuolto ole ottamassa huostaan !

Ymmärrän kyllä ravitsemusterapeuttien ja lääkäreiden huolenaiheen, sillä kyllä lapsi tarvitsee ravinnokseen terveellisen ja monipuolisen ruokavalion kasvaakseen ja kehittyäkseen. Itse peräänkuuluttaisin maltillisuutta kaikessa näissä dieeteissä ja ravintoasioissa. Tottakai se on hienoa, että vanhemmat ovat innostuneet karppauksesta ja terveistä elintavoista, mutta liialllisuuksiin ei kannata mennä. Lapsi tarvitsee kasvaakseen proteiinin lisäksi hiilihydraattiakin, hiilarihan on ensisijainen energianlähde liikkuvalle ja kasvavalle lapselle. Kunhan hiilareita ei jätetä kokonaan pois ravinnosta voi lapsi varmasti paremmin kuin sokeria mussuttava diabeteslapsi. ELI MALTILLISUUTTA KAIKKEEN!! 😀

Olen puhunut! Panostakaa siis monipuoliseen ravintoon, mutta älkää nyt pedanttisesti vahdatko mitä muksunne suuhunsa pistävät. Saa niitä karkkipäiviä olla, kunhan se ei ole 24/7 ainoa ravinnonlähde.

Kommentit (16)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.