This is Mika

19.05.2019 19:33 3min luku 0

Kädet isommiksi? - Tässä vinkki ylitse muiden!

Helou DYYDS!

Kukapa ei haluaisi käsiä isommiksi. Kunnon paksut olkavarret on näyttävä näky. Jalat pysyvät aina piilossa housujen ja shortsien alla. Ehkä pohkeet saattavat vähän vilahtaa kesäisin, kun ilmat lämpenee ja pöksyt vaihtuvat lyhyempiin shortseihin. Kädet taasen näkyvät ympäri vuoden paidan alta ja helteillä saattaa tank toppejakin vilahdella paljastaen koko olkavarren komeuden.

***

***

Luonnollisesti kun puhutaan käsistä, puhutaan hauiksista. Tämä tosin ei anna täyttä totuutta mistä olkavarsi kokonaisuudessaan koostuu. Olkavarret ovat iso kokonaisuus, jossa paksuutta antaa kaksipäisen olkalihaksen lisäksi brachialis sekä kolmipäinen olkalihas, toiselta nimeltään ojentaja.

Ojentajia työstämässä salilla

Ojentaja kattaa olkavarren koosta noin kaksi kolmasosaa eli on huomattavan paljon isompi lihasryhmä mitä hauis on. Jos haluat senttejä lisää ”hauikseen” eli olkavarteen kokonaisuudessaan, on hyvä keskittyä hauiksen sijasta myös ojentajiin.

Muutamia huomioita ojentajista:

 • Ojentajia voi treenata melko tiheällä frekvenssillä, koska ne palautuvat yllättävän nopeasti
 • Ojentajat kestävät huomattavasti enemmän rasitusta yhdessä treenissä väsymättä totaalisesti verrattuna hauiksiin
 • Ojentajissa on potentiaalia kasvaa todella massiivisiksi

Ojentajat ovat myös todella näyttävä lihasryhmä, jonka moni unohtaa treenata riittävän paljon. Hauikset ovat ikään kuin ikoninen lihasryhmä, johon panostetaan paljon enemmän. Huomio tulisikin olla enemmän ojentajissa, sillä ojentajat tuovat sen massiivisen lookin käsiin. Kädet ovat paljon näyttävämmän näköiset, kun siellä on pyöreä ja lihaisa ojentaja roikkumassa latseissa kiinni.

Enkä siis missään nimessä ole dissaamassa hauiksia tässä kirjoituksessani, sillä hauistenkin on oltava isot, jotta sitä kokoa ja balanssia saadaan käsiin. Mutta jos katsotaan ylipäätään puntilla käyviä ihmisiä, hyvin hyvin usein näkee mallikkaan näköisiä ja oikein kivan kokoisia hauiksia jengillä, mutta miten usein näillä on paksut ja roikkuvat ojentajat siellä mukana?

Puolimousti näyttää huomattavasti massiivisemmalta, mitä enemmän sivuista saadaan ojentajat pullottamaan ja leventämään äijää!

Jos käsiin siis halutaan senttejä lisää muista keskittyä myös ojentajiin. Tee esimerkiksi vuoroviikoin käsille enemmän työntäviin massaliikkeisiin keskittyvä treeni isommilla painoilla ja toisella viikolla enemmän pumppaaviin liikkeisiin keskittyvä treeni. Käsitreenissä ojentajat ensin ja sitten hauikset.

Hyviä työntäviä massaliikkeitä ojentajille on:

 • Kapea tasapenkki tangolla
 • Vastaotepenkki tangolla
 • Scull Crusher Smithissä
 • Dippi hieman pystymmässä asennossa

Hyviä pumppiliikkeitä/supistavia liikkeitä ojentajille on:

 • Ranskalainen punnerrus
 • Pushdown tangolla tai narulla
 • Kickback
 • Ojentajakone (kuten scottpenkki mutta työnnetään kahvoista alaspäin)
 • Työntö niskantakaa käsipainolla yhdellä tai kahdella kädellä
 • Käsipainopunnerrus penkillä maaten, tasa- tai vuorotahtiin

Jos treenaat kädet omana päivänä treeniohjelmassasi, voit hyvin ottaa ojentajat ja hauikset mukaan jonkun toisen lihasryhmän kanssa vielä toiseen kertaan treenikierrossasi. Esimerkiksi rinnan kanssa hauikset toimii hyvin ja selän kanssa ojentajat. Voit toki tehdä näitä extratreenejä ihan miten parhaaksesi näet. Molempiin lihasryhmiin, hauiksiin sekä ojentajiin saadaan yllättävänkin pienellä rasituksella hypertrofiaa aikaiseksi. Ja koska nämä lihasryhmät palautuvat hyvinkin nopeasti, treenifrekvenssi voi olla tiheä. Toki jälleen hyvä muistuttaa, että lepo on tärkeää lihaskasvun kannalta ja palautumisen kannalta. Kun lihakset alkavat ilmoittaa ylirasituksesta, frekvenssiä on hyvä höllätä joksikin ajaksi.

Mulla on muuten aikas jämäkkä käsiä priorisoiva treeniohjelma, joka on upotettu 5-jakoiseen korkean intensiteetin ohjelmaan sisään. Tällä ohjelmalla kädet pakotetaan kasvamaan. Ja kasvuhan optimoituu entisestään kun pakettiin lisätään vielä minun henkilökohtaisesti räätälöity ravintosuunnitelma juuri sinun tarpeisiin! Ohjelmat saat sähköpostiisi laittamalla tilauksen: nyyssola.m@gmail.com -osoitteeseen!

Klikkaa kuvaa alla ja tutustu lisää!


Nyt on kova MIX BOX myynnissä tämän illan enää!! Setti eri makuja tästä ihan törkeen herkullisesta tuotesarjasta! MIX BOXissa on monta eri makua ja saat yhdessä laatikossa kokea makujen elämykset. Tiedät sitten mikä on oma suosikkimaku!

Klikkaa kuvaa alla ja tilaa äkkiä!

Kommentit (0)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.