This is Mika

17.04.2019 10:22 2min luku 2

Jälleen uutta tatskaa ihoon

Moi!

Eilen oli hikinen iltapäivä, kun käväisin Headbang Tattoossa Sakulla ottamassa uutta tatuointia oikeaan kyynärvarteen. Paikka mihin kuva tuli, on kyllä hurjan arka ja iho tuossa kyynärvarren sisäosassa ohut. Sormen jänteet ovat ihan pinnassa hermoratoja juoksee ainakin itselläni sillä alueella tosi paljon.

***

***

Kipeetä siis teki, mutta sehän tavallaan kuuluu asiaan. Nyt on sitten Egypti-aiheista kuvaa ihossa kiinni. Mitä nämä menneen valtakunnan ja kulttuurin kehdon symbolit sitten oikein ovat?

Alimpana on Horuksen silmä, Wedjat

Muinaisessa Egyptissä Horuksen silmää pidettiin suojelevana symbolina. Horuksen silmä on myös kaiken näkevä silmä, ikään kuin siinä olisi yliluonnollista ja jumalaista voimaa.

Keskimmäisenä on Skarabee eli Scarab -amuletti

Tämä amuletti symboloi elämää. Skarabeen selässä on ANKH -symboli, joka on ehkä tunnetuin egyptiläinen symboli. ANKH symboloi ajatusta ikuisesta elämästä.

Ylimpänä on Anubis -jumala

Anubista palvottiin muinaisessa Egyptissä kuolleiden jumalana. Anubis kuvattiin usein joko sakaalina tai sakaalipäisenä ihmishahmona. Myytin mukaan Anubis tunsi kaikki tiet niin maan päällä kuin tuonpuoleisessakin ja ajoittain hän ilmestyi eläinten hahmossa ohjaamaan eksyneitä.

Eli symboleissa, jotka Saku tatuoi on niin elämää kuin kuolemaa, ikuisen elämän konseptia ja kaiken näkevää mystiikkaa. Itse diggaan valtavasti näistä menneistä kulttuureista, jotka ovat kukoistaneet tuhansia ja tuhansia vuosia sitten. Nuo jäänteet, rauniot ja symbolit, jotka ovat säilyneet meidän aikakaudelle asti, ovat ajatuksia herättäviä asioita.

Miten on mahdollista, että eri mantereilla maapallolla on kukoistanut korkeakulttuurisia kehtoja, kuten Egyptissä, Indusjoen laaksossa, Kiinassa, Perussa ja Keski-Amerikan alueilla. Mesoamerikan sivistyskulttuurin Olmeekit, Mayat jne olivat täysin tietämättömiä mitä esimerkiksi Kiinassa tai antiikin kreikassa tapahtui ja siltikin näitä korkeakulttuureja syntyi, joissa monissa oli samankaltaisia jumalia, oppeja ja uskomuksia.

Mystisiä yhtäläisyyksiäkin löytyy esim Egyptin pyramideissa ja Mayapyramideissa. Miten niin kauan sitten tavallaan on kukoistanut kauniit kulttuurit tieteineen, lakeineen ja sääntöineen, mutta silti nämä kukoistuksen kehdot ovat myöhemmin tuhoutuneet, kadonneet ja tulleet hyljätyksi?

Näistä on mielenkiintoista lukea ja katsoa erilaisia dokumentteja. Yhä on varmasti monta kaupunkia ja sivilisaation keskusta löytämättä, jossa viidakon keskellä tai hautautuneena ikuiseen hiekkaan. Itse koen nämä niin kiehtoviksi asioiksi, etten yksinkertaisesti kyllästy koskaan näihin teemoihin.

Oikein mukanaa keskiviikkoa kaikille!

Kommentit (2)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.