This is Mika

07.11.2010 13:31 3min luku 1

Hyvää Joulua

Termos!

Oltiin lauantaina Vantaalla Heurekassa. Tiedekeskus on kutkutellut jo vuosia, notta sinne pitäisi joskus päästä tsekkaamaan ”ihmeitä”. Ja olihan siellä kaikenlaista ihmeteltävää. Suosittelen varsinkin lapsiperheile, sillä lapsille etenkin siellä on paljon puuhastelua ja kokeiltavaa. Muksut todellakin sitten hikipäissään pyöri siellä jaloissa siihen malliin, että me ”aikuiset” saatiin varoa minne astuttiin. Paljon myös turisteja, venäläisiä etenkin oli runsaasti. Missattiin rottakoripallo, joka olisi ollut hauska nähdä, mutta ehkä ensi kerralla sitten?

Jos aikaa olisi ollut enemmän oltaisiin testattu uutta ”murha Heurekassa”-juttua, jossa pääsi leikkimään rikostutkijaa ja selvittämään kuka oli murhan takana. Homma oli kuitenkin niin massiivinen ja aikaavievä, että päätettiin skipata koko komeus ja ihan vain seilailtiin ympäriinsä siellä.

Miltä tuntui olla lapsi taas? Ainakin näiden isojen tuolien ja pöydän äärellä se oli käsinkosketeltavaa:

Suurena sarjakuvafanina ja sci-fin ystävänä tuli mieleen lapsuudestani helkutin hieno sarjakuvasaaga nimeltään Avaruusagentti Valerianin seikkailuja. Muistan, että jossain mainittiin tämän sarjakuvan innoittaneen jopa Gerorge Lucasin luomaan Star Warseihin niitä ihmeellisiä örkkejä ja olioita. Suosittelen kaikkien sy-fyn ystävien tutustvan tähän sarjakuvaan, jos on jossain vaiheessa mennyt ohi koko juttu. Itseasiassa uusin albumi on kuulemma ilmestynyt juuri tänä vuonna nimeltään aika-avaaja. Nämä ovat aina suuria tapauksia, kun Avaruusagentti Valerianin seikkailuja ilmestyy lisää! Pitääpä itsekin käydä poistamassa hyllystä, kun ehdin.

Wikipedia:

Suomenkielisillä nimillä Valerian ja Laureline ja Avaruusagentti Valerianin seikkailuja tunnettu sarjakuva on ranskalaisten Pierre Christinin käsikirjoittama ja Jean-Claude Mézièresin piirtämä avaruusseikkailusarja. Sarjan ensimmäinen seikkailu Les mauvais rêves ilmestyi vuonna 1967 Pilote-sarjakuvalehdessä.

Sarjan päähenkilöt ovat tuhon jälkeen jälleenrakennetusta Maasta, Galaxityn kaupungista lähtöisin olevat avaruusagentit Valerian ja Laureline, joiden alus kykenee liikkumaan niin ajassa kuin avaruudessakin. He jahtaavat avaruusroistoja ja ratkovat ongelmia kaukaisten tähtien planeetoilla.

Christinin ja Mézièresin tyylille ominaisinta ovat usein koomisia ominaisuuksia saaneet eri planeettojen erikoiset asukkaat. Tällaisia ovat esimerkiksi pitkäkärsäiset ja siivekkäät shinguzit, joiden elämän koko sisältö on kaupankäynti sekä Bluxtin yrmyttävät transmutaattorit, jotka kykenevät monistamaan mitä tahansa niille annettuja pikkuesineitä.

Avaruusagentti Valerianin seikkailut on vakavuutensa ohella aina ollut myös humoristinen sarjakuva, mutta tuoreimmissa kertomuksissa huumori on selvästi lisääntynyt. Christinin mukaan syy tähän on maailman muuttuminen ja uusi kritiikin kohde: media. Christin pitää tämän päivän diktaattoreina mediajättiläisiä, joita vastaan ei voi taistella hyökkäämällä suoraan päin. Huumori on hänen mielestään paras keino osoittaa median teeskentely, itsensä toistaminen, typeryyksien kierrättäminen ja todellisuudesta vieraantuminen.

Suomessa Valerianin julkaisu alkoi vuonna 1973 Zoom-lehdessä, ja sen jälkeen Otava, Tammi ja Jalava ovat julkaisseet sitä albumimuodossa. Valerian on Christinin ja Mézièresin päätyö, mutta he ovat tehneet paljon muutakin. Christin on käsikirjoittanut monipuolisia sarjakuvia monille piirtäjille ja toimii journalistiikan professorina Bourdeaux’n yliopistossa. Mézières on ollut mukana muun muassa Fifth Element -elokuvan suunnittelussa.

Muutama albumin kansikuva:

Pitkää tukkaa kasvattamassa, mutta kun se kasvaa niin hitaasti, päätin kasvattaa väliaikaisesti ainakin parran. Wolverine is back, heh heh!

😀 😀 😀

Tuossa joku jo kommentoikin, että on tilannut tätä kehumaani Nectar-proteiinijauhetta ja todennut sen todellakin olevan kaikkien kehujen arvoinen. Nyt tuolla FT:llä on oikein nasta tarjous tuosta NEctarista, nimittäin tavallisen purkin hinnalla saa lisäksi puolikiloa matrix-prodejauhetta ja näytepusseja. Siis samalla hinnalla kuin ostaisi pelkän Nectar-purkin. Käykää nyt poistamassa omanne ja kokeilkaa miltä heraprotsku voi oikeasti maistua, kun se maistuu hyvälle!!

Click the banner above ja mene Fitnesstukun sivuille! 🙂

Eipä tässä nyt sitten muuta, tätä kirjoittaessani taivaalta sataa f**ckin lunta, joten hyvää joulua samalla!

Kommentit (1)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.