This is Mika

11.03.2013 16:20 2min luku 59

Härkää sarvista?

Härkä on aika jykevä eläin. Se on itseasiassa kuohittu sonni, mutta ilman pallejakin sillä on ihan riittävästi voimaa! 500-600 kiloisten härkien kanssa ei kannata lähteä nuottasille siinä saa turpiinsa vaikka olis kuinka 140 kiloinen ”BullMentula”. Espanjassa ja käsittääkseni myös portugalissa sekä azoreilla järjestetään näitä härkäjuoksuja vuosittain. Uskomatonta eläinrääkkäystä siis moinen kuten myös kuuluisat härkätaistelut. Härällähän ei ole itseasiassa minkäänlaisia mahdollisuuksia voittaa sitä matadoria, kun sitä ”väsytetään” ensin pistämällä niitä teräviä metallitikkuja niskaan. Verta vuotavan härän kamppailu kuolemasta päätyy lopulta matadorin miekaniskuun.

Joskus se matadorkin saa vähän tuntea nahoissaan härän sarven!

Härkäjuoksut ovat kyllä kans niin jälleen kerran omituinen tapa juhlia jotain mitä ne nyt sitten juhlivatkaan. Härkiä päästetään kaduille, niihin ammutaan piikkejä, että ne oikein kunnolla pääsevät berserkkiseen tilaan ja sitten uhkarohkeat idiootit menevät nännättelemään härän eteen. ”et saa mua kiinni” ” nännännää” hups, tais saada!

Tässä mainio kollaasi noista härkäjuoksuista:

Jotenkin, kun noita kattoo, niin herää väkisinkin kysymys, että tajuaako se härkä sittenkin, että meillä ihmisilläkin on se peräaukko just siinä takaraajojen välissä. Se nimittäin suht monesti saa sen sarvensa upotettua lahjakkaasti just sinne persvakoon. Saatto olla pojilla aika heleä ääni noitten murjomisten jälkeen. Mua miellytti eritoten kun se yksi mies jäi betoniseinän ja täydessä vauhdissa törmäävän härän pään väliin. Mies lupsahtaa samoin tein taju kankaaalla asfaltille. Tais mennä parit kylkiluut poikki? Myös hulvatonta, kuinka isotkin miehet ovat kuin räsynukkeja härän käsittelyssä. Se yksikin, joka jää housuistaan härän sarveen kiinni. Sitä viedään aika vauhdilla ja tyyppi, kuten niin moni muukin, laulaa käsittelyn jälkeen tuutulaulua laalaa-landissa.

Enkä mä sääli yhtään noita loukkaantumisia. Se härkä noitten juoksujen jälkeen viedään areenalle, jossa se tapetaan härkätaisteuissa. Brutaalit ovat perinteet. Mun mielestäni joku juhannus meillä, jossa sepalus auki hukutaan järveen on paljon inhimillisempi traditio kuin että viattomia luontokappaleita teurastetaan huvin ja urheilun kannalta.

Kommentit (59)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.