This is Mika

14.04.2014 10:36 7min luku 41

Fitnesstukku Fitness Classic 2014 - BB -raportti by Mika Nyyssölä

Tervehdys!
Kulttuuritalolla kilpailtiin jälleen tuttuun tapaan kehonrakennuksen Masters Sm tittelistä sekä mukana oli erittäin kovatasoinen yleissarja.
Mielenkiintoiseksi viikonlopun teki kovat comeback -nimet sekä muutama äärimmäisen kova yleissarjan nimi, joiden keskinäiset kamppailut olivat nannaa silmille!
Historian havinaa
Ensimmäistä kertaa ikinä saimme todistaa kahden legendaksi muodostuneen kehonrakentajan kaksinkamppailua ja paluuta kisalavoille pitkien taukojen jälkeen. Mastersit olivat muutenkin täynnä erittäin hyvännäköistä ja laadukasta pihviä.
Masters kehonrakennus SM 40-vuotiaat – 80 kg
1. Tommi Kaukinen, Team Sportnutrition.fi, Sipoo
2. Mark Cosgrove, Team GPG, Godby
3. Harri Indus, Team Sportlife, Helsinki
masters 40 alle 80kg
Tommi Kaukinen palasi lavoille ehkä paksumpana kuin koskaan. Mies oli todella iso, mutta ehkä hieman jäin kaipaamaan sitä änkyräkireyttä. Muuten paketti oli loistava ja Tommi oli tahkonut ”vanhoilla päivillään” ihan käsittämättömän paljon pihviä lisää runkoonsa! Voitto irtosi kuitenkin helponnäköisesti tuolla paketilla ja siitä on hyvä jatkaa! Mark ja Harri olivat ihan ok kunnossa, mutta missään nimessä eivät pystyneet hätyyttelemään ykkössijaa. tällä kertaa kamppailu oli kakkossijasta ja sen vei Mark Harrin jäädessä tällä kertaa viimeiseksi.
Masters kehonrakennus SM 40-vuotiaat – 90 kg
1. Jarkko Hinkkanen, Steel Club ry., Jyskä

2. Marko Penttinen, Team Mayor´s, Helsinki
3. Teemu Koskinen, Team Kontio, Kouvola
4. Harri Nuora, Team Solana, Espoo
masters 40 alle 90kg
Alle ysissä kisattiinkin jo tasaisemmassa sakissa. Ykkössija ei ollutkaan niin selviö sillä kova kisa käytiin Hinkkasen Jarkon ja Penttisen Markon välillä. Alle ysin vei kuitenkin ”rankaisija” tyylikkäällä paketillaan. Tunnen Jarkon hyvin, koska olen ollut kisaamassa hänen kanssaan aikoinaan Oslon kansainvälisissä Grand Prix -kisoissa joissa taso oli aivan huikea. Molemmat meistä otti oman sarjansa kultamitalit! Näin myös tänään Jarkon kohdalla ja oli valtavan suuri kunnia antaa Jarkolle kultapysti ja onnitella miestä voitosta.
Jarkko on aina tullut tyylikkään näköisenä kisoihin. Mies on kireä, esiintyy rauhallisen tyylikkäästi ja fysiikka on kauniissa balanssissa ilman mitään heikkouksia. Kireys on aina ollut Jarkon forté ja nytkin kroppa oli kuiva, säikeillä ja hienosti paineinen.
Kulta siis Jarkolle ja hopea Markolle. Markon yläkerta oli jäätävä. Kädet todella paksut ja mies oli saanut itsensä todella kireeksi. Mahtavannäköinen kisaaja. Jalat ehkä aavistuksen jäljessä massiiviseen yläkertaan nähden ja se ehkä saattoi ratkaista kisan Jarkon eduksi?
Teemu Koskinen ja Harri Nuora olivat molemmat hieman pehmeähköjä verraten Jarkkoon. Teemun jalat tosin olivat kivan pyöreät ja lohkesivat nätisti. Myös vapari oli hauska ja mies esiintyi todella hienosti.
Masters kehonrakennus SM 40-vuotiaat + 90 kg
1.  Tommi Heinonen, Team Sportsnutrition.fi Riihimäki
2. Kimmo Rautio, Team DreamFit Squad, Nokia
3. Jari Aho, Team Bull Factory, Lappeenranta
4. Timo Nissinen, Team Bodyruusteri, Leppävirta
5. Tero Närvä, Team Sportlife, Jurva
6. Hannu Harjula, Team Solana, Helsinki
masters 40 yli 90kg
Seuraavaa sarjaa odotin todella paljon. Siinä tiensä lavoille löysi vihdoinkin Tommi Heinonen, joka on allekirjoittaneen esikuva ollut jo vuodesta 2003, kun itse aloittelin bodausuraani. Mies on pedantti omasta kisakunnostaan, eikä suo yksinkertaisesti mitään armoa, jos päivän kunto ei itseään tyydytä. Takahuoneesta ollaan käännytty kohti kotia useita kertoja, kun lavakunto ei ole ollut juuri se mitä ollaan haettu. Tämä jos mikä kertoo Tommin järjettömän kovasta itsekritiikistä, mutta samalla voitaisiin miettiä, että kuka toisaalta edes haluaa mennä lavalle silloin, kun sinne ei ole asiaa? Jos vain voitto voi sammuttaa sen äärimmäisen rajun palon lajia kohtaan, niin silloinhan vain kirkkainta mitalia lähdetään tavoittelemaan, kaikki muu on silkkaa häviötä.
Tällä kertaa asiat tehtiin aivan eri tavalla kuin koskaan aikaisemmin ja Tommi sai ”espanjalais värisillä” taustatuillaan jopa nettikansan hämilleen sekä foorumeilla hirvittävää väittelymyrskyä, kun mies hieman valotti treenitapojaan sekä valtavia kalorimääriään dieetillä. Oli metodit sitten mitkä tahansa, ne näyttivät tuottavan tulosta ja Tommi nousi Kultsan lavalle kovempana kuin koskaan aikaisemmin.
Sarjassa ei oikeastaan ollut ketään joka olisi ollut lähelläkään Tommin kireyttä. Toiseksi tulleen Kimmo Raution massat ehkä olivat yläkerrasta pyöreät, mutta bodaus ei ole pelkkää massaa vaan mukana pitää olla se änkyräkireys ja se puuttui Kimmolta.
Tommi siis vei rutiininomaisesti sarjansa ja todisti jälleen kerran, että kovalla työllä ja tinkimättömällä omistautumisella voidaan saavuttaa se kirkkain mitali! 😀
Masters kehonrakennus SM 50-vuotiaat
1. Jari Laine, Team Classic Gym, Pirkkala
2. Juhani “Don” Herranen, Team Manninen, Oulu
3. Jari “Boogie” Mustonen, Team Bodyruuster, Leppävirta
4. Mikael Kulju, Team Wellneteus, Vaasa
masters 50
Seuraava sarja toi sitä aiemmin mainitsemaani historian havinaa, sillä lavalle nousivat Juhani ”don” Herranen sekä Jari ”Boogie” Mustonen. Molemmat tekivät kauan odotetut comebackit. Boogien viimeisistä kisoista ei sentään ollut yli kymmentä vuotta, mutta Don kisasi edellisen kerran 2000-luvun alussa eli vuosikymmen sitten. Moni nykyisin lajia seuraava ei varmaankaan edes tiennyt Juhanin olemassaoloa, mutta nyt uskoisin kaikkien tietävän!
Boogien taival lavoille ei ole ollut helppo. Mies on saanut kokea ehkä enemmän *askaa kuin kukaan muu huippu-urheilija tässä maassa. Boogie nousi lavoille lähes kirjaimellisesti kuoleman porteilta. Mies on läpikäynyt paksusuolen syövän sekä munuaissiirron ja näistä huolimatta treenannut ja käynyt töissä koko ajan! Hatunnosto siitä peruskallion kovasta tahdonvoimasta mitä Boogie omistaa. Siinä ollaan syljetty manalan lautturia päin naamaa ja sanottu viikatemiehelle, että mun aika ei vielä ole, painu takaisin sinne *elvettin!
Historian lehdet siis havisi ja lenteli kun nuo konkarit nousivat Jari Laineen ja Mikael Kuljun kera lavalle. Upeeta showta oli kerrassaan ja Boogie vilautteli jälleen vanhaa flirttailevaa poseeraustaan kun Herranen tyylilleen uskollisena teki poseeraukset sekä siirrot klassisen tyylikkäästi, Frank Zanemaista old schoolia, jota ei voi kuin ihailla.
Kisan vei ehkä yllättäen Jari Laine vaikka lavalla kipinöivätkin vanhat suurmestarit. Jari oli balanssissa ja kokonaisuutena ehkä sitten kovin. Itse olisin laittanut miehet eri järjestykseen, mutta minäpä en olekaan tuomari, joten pidän suuni kiinni. 😉
Don tuli toiseksi ja voi veljet pakko vielä mainita, että miehen tuplat edestä saa meikäläisen kyllä hiljaiseksi. Donin hauiksen huiput ovat niin uskomattomat, että toisia saa hakea!
Boogie otti pronssia. Miehen vapari oli mahtava ja showmiehen elkein otti jälleen yleisön mukaansa. Boogien lavakarisma on vertaansa vailla. Siinä on sellaista jännää säpinää ja kipinää, jota ei oikeastaan kukaan muu saa aikaiseksi. Onko se sitten komeat kasvonpiirteet, pilke silmäkulmassa vai joku selittämätön alfaurosmainen signaali jota Boogie lähettää yleisöön? Oli miten oli, Mustosen 50. kisa on käyty ja nyt on paluu arkeen. Onnitellaan miestä vielä kertaalleen!
Bodybuilding (SUPER)
1. Tommi Heinonen, Team Sportsnutrition.fi Riihimäki
2. Toni Kataja, Team Sportlife, Riihikoski
3. Jarkko Hinkkanen, Steel Club ry., Jyskä
4. Ilkka Juvela, Team Fitfarm, Tampere
5. Marko Penttinen, Team Mayor´s, Helsinki
6. Jari Laine, Team Classic Gym, Pirkkala
7. Jari Stingl, Team Sportsnutrition.fi, Espoo
8. Jarkko Valtonen, Team Manninen, Pori
9. Jari Aho, Team Bull Factory, Lappeenranta
10. Timo Kivelä, Tervakoski
11. Teemu Koskinen, Team Kontio, Kouvola
12. Harri Nuora, Team Solana, Espoo
13. Mikael Kulju, Team Wellneteus, Vaasa
14. Hannu Harjula, Team Solana, Helsinki
super sarja
Tätä yleissarjaa oltiin odoteltu. Netissä palkintoja oltiin jälleen jaeltu jo etukäteen mutta paikan päällä tunnelma oli odottavan jännittynyt! Lavalle nousi ennätysmäärä miehiä. En muista koska viimeksi olisi keväällä näin suuri joukko yleisen sarjan bodarieta tullut yhtä aikaa lavalle.
14 miestä täytti näyttämön paksusta lihasmassasta ja yleisö villiintyi. Vertailuja käytiin miesten välillä ja lopulta saatiin finalistit selville. Itse näin kamppailun kovimman kärkitaiston käytävän Jarkon, Tommin ja Toni Katajan välillä. Lopulta kiivain kisa ja vertailu oli siinä kumpi voittaa, Toni vai Tommi?
Toni Kataja on jäätävä. Palkintojen jaossa Halmon Antin kanssa keskustelimme Katajan jaloista. Todettiin, että ne pitäisi lailla kieltää, ovat niin hävyttömän kokoiset! Eihän niistä saisi edes hyviä pihvejä pannulle, kun ovat niin sitkeitä ja täynnä säikeitä. 😉 Toni on kokonaisuutenakin aivan käsittämättömän täydellinen. Pro-tason jalat, upeat olkapäät ja paksut kädet. Rakenne ja muoto on silmiä hivelevää. Myös vapaaohjelma oli todella hieno ja huoliteltu. Pidin siitä erittäin paljon.
kataja
Tommi, kuten jo aiemmin sanoin, oli jäätävän paineinen ja kireä lavalla. Tommin paketti on niin kova ja betonisen raaka, että tuota fysiikkaa katsoo monttu auki. Kisa oli uskomattoman tasainen ja rehellisesti, ennen kakkossijan julistamista en itse osannut sanoa, kumpi vie voiton, Tommi vai Toni. Tällä kertaa voiton vei Tommi Heinonen. Tommilla oli vielä syntymäpäivät samana päivänä, joten kaksoiskulta oli varmasti mieluisa synttärilahja?
heinonen
Kisat olivat upeat ja oli hienoa seurata niitä VIP paikoilta, koska olin kaiken lisäksi nakitettu jakamaan palkintoja. Väliajalla sattui vielä outo vertailukin, joka nyt on tässä pakko aukaista. 😉
Savolaisen Marko pisti kesken Kultsan kisojen pystyyn kisan ”kenellä Suomen kovin selkä”? Marko viittasi taannoin pakkiksella käytyyn keskusteluun, jossa jostain syystä Nyyssiksen ja Antti Halmon selät joutuivat kiistan keskelle, kumman selkä olisi Suomen ”kovin”. Savolainen halusi vielä sekoittaa pakkaa ja kutsui mukaan super leveän Mikko Ovaskaisen sekä yleisössä istuneen järeän massahirviön IFBB Pro Timo ”Turbo” Honkalan! Pienen empimisen jälkeen pojat saatiin lavalle ja paidatkin lähti pois.

selät
poijjaat

Kommentit (41)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.