This is Mika

11.10.2014 20:26 8min luku 62

FitnessExpo 2014 Kisarapsa by Mika Nyyssölä

Uuuh, mamma mia!
Mikä kisaviikonloppu! Mesta oli täynnä väkeä, tunnelma oli katossa ja wau mikä jännitys oli ilmassa, kun tiesi mitä kaikkea oli tulossa miesten bodauksessa.
Lähdetään nopeesti liikkeelle shortsisarjasta, mikä se nyt olikaan nimeltään(?) miesten fysiikka vai? Mua eniten kiinnosti nähdä tää James Nikandes aka musta bar baari. Täytyy sanoa, että  Jamesi pisti kyllä shown pystyyn ja feidas kaikki muut kisaajat sillä up your face asenteellaan. Mies selkeesti nautti lavalla olemisesta ja siellä esiintymisestä.  Joka välissä Nikander oli heittelemässä jotain ”posea” ja haki kontaktia yleisöstä. Frendit näytti kyllä olevan paikalla, koska aivan järjetön huutomyrksy oli päällä aina, kun Nikander oli lavalla tai pääsi vertailuun.
Omasta mielestäni koko fysiikkasarja on pelkästään ”näytä six pack ja pidä pakki kurissa lavalla ollessa” -sarja eikä siinä mun mielestäni muuta edes näytetä. Selkää ei jännitetä eikä oikeastaan yhtään mitään lihasta paitsi vatsoja. Tämä huomioiden James piti vatsat ja keskivartalon selkeästi parhaiten kurissa ja vatsat olivat hänellä kaikista kovimmat ja jännitys pysyi siellä koko ajan vaikka mies käveli ja hengitti samaan aikaan. Silti Nikander jätettiin kakkoseksi?
22
Men’s Physique – 178 cm
1. Johannes Leivo, Pro Elite Team, Tampere
2. James Nikander, Team Solana, Helsinki
3. Niko Toivanen, Team Fitmasters, Tampere
4. Carl Collanus, Team Sportsnutrition, Helsinki
5. Juuso Koskinen, Team Fit Diamonds, Tampere
6. Iiro Virtanen, Team Mayor’s, Espo
CBB jäi multa näkemättä, kun mun piti lähteä esiintymään Fitnesstukun osastolle. Sinne piti tulla eräs Protason jäbä mutta miestä ei sitten näkynyt. Tosin Johnnie Jackson jakeli siellä nimmareita ja onnistuin pääsemään tämän Mr. Olympia tason Pro äijän kanssa kuviin! 😀 Johnnie on aivan järkyttävän isolihaksinen ja yksi maailman vahvimpia bodareita kautta aikain.
Tässä muutamia kuvia. Kuvat By Petri Mast
10298132_10152528296643558_295086051007449429_o johnnie and me
No niin, jatketaan sitten kehonrakennuksella!
Miesten bodaus lähti käyntiin alle 80 kilon sarjassa ja siellä oli muutamia hyvinkin mielenkiintoisia kisaajia. Sami Maaniemi oli saanut selkeästi lisää pihviä sitten vuoden 2012 jolloin meikäläinen dominoi SM.kisoja. 😉 (hihii) Mikko Leppänen, Kari Tarvainen ja viime vuoden voittaja Lucas Mattson olivat myös kovassa iskussa.
Miehet kävelivät lavalle ja line up oli hyvin tasaisen näköinen. Mikko kuitenkin näytti selvästi olevan upeassa balanssissa. Vatsa tiukkana, kireä ja tasaisesti lihaa joka puolella. Sami oli harteikas, poseerasi todella taidokkaasti, Lucas on todella kauniilla rakenteella varustettu kisaaja ja Kari Tarvainen on hillityn tyylikäs bodari varustettuna hurjilla reisillä ja superpyöreillä olkapäillä.
Mikko nappasi sarjavoiton oikeastaan aika suvereenisti. 2,3 ja 4. sija olivat hyvin tasaisia ja luulen että sijoitukset olivat pitkälti makuasioita. Sami oli toinen. Samilla on aina hienot ja tyylikkäät poset. Vapari on AINA laadukas ja mies ottaa joka kerta yleisön niin helpon näköisesti, että tuntuu kuin äijä olisi syntynyt lavalle. Lucas jäi pronssille ja mies aivan varmasti tulee ensi vuonna takaisin kovemmalla paketilla kuin tänä vuonna. (olisi hienoa päästä kisaamaan hänen kanssaan jos vielä mahdun alle 80kg sarjaan). Kari jäi harmillisesti neljänneksi, mutta mies on jo palannut sorvin ääreen ja 2016 tulee uusi ja improved Kari tekemään brutaalia jälkeä bodauksessa!! Karin reidet ja olkapäät ovat kyllä näkemisen arvoiset asiat. Treenaan itseasiassa samalla salilla Karin kanssa, joten pitääpä Karilta käydä varastamassa muutama reisi- ja olkapääliike itselleni niin saisin lisää pihviä niihin kohtiin! 😀
5
Bodybuilding – 80 kg
1. Mikko Leppänen, Team Fitfarm, Helsinki
2. Sami Maaniemi, Team Solana, Helsinki
3. Lucas Mattsson, Team GPG, Jomala
4. Kari Tarvainen, Team Sportlife, Vantaa
5. Robert Nitz, Team Mayor’s, Espoo
6. Junnu Eskelinen, Team Classic Gym, Oulu
Alle 90kilon sarja oli kaksintaistelua Jari Leskisen ja Markus Heinäsen välillä! Kaikki tiesi, että tänä vuonna on näytön paikka Markuksella. Markus on itseasiassa aloittanut kehonrakennusuran saman vuonna kuin minä. Muistan meidän ekat kisat Turussa vuonna 2003 eli 11 vuotta sitten. Itse nappasin sieltä kultaa ja Markus kisasi muistaakseni siellä alle 80 kilon sarjassa. Markus on rehellisesti taistellut jo ikuisuuden SM-kullasta ja miestä on alettu pitää ns ikuisena kakkosena, kun sitä kirkkainta mitalia ei ole näinä vuosia tullut, ei sitten niin millään. Muistan kun Markus kisasi Jerry Ossia vastaan oikeastaan törkeän kovan kisan vuonna 2006 ja hävisi naurettavan niukasti. Markus repäisi silloin takareitensä lähes irti ja kisasi loukkaantuneena kisoissa. Sen jälkeen on Sampo Kirjovaara kireydellään vienyt Markuksen nenän edestä SM-kullan ja olihan siinä välissä kuuluisat WOW-vuodet kun Markus oli pois kuvioista.
Mutta nyt oli uudet tuulet touhussa, sillä taustalla hääräsi itse Tommi Heinonen ja pisti Markuksen dieetit sekä treenit uuteen uskoon. Kaikki tämä näkyikin lavalla. Markus oli kireä ja kovempi kuin koskaan ennen. Mielettömät massat ja lihat tollaseen 167cm runkoon ovat kyllä melkeinpä Pro-tason kamaa. Ainoastaan Leskisen Jari tuntui olevan tiellä Markuksen ensimmäisestä SM-kullasta. Voisiko käydä sama juttu kuin niin usein ennenkin ja Jarppa nappaisi kullan kireydellään Markuksen nenän edestä? Jari oli selkeästi koko kisan kirein, mutta tällä kertaa oli myös Markus kunnossa.
Leskisen vapari oli tyylikäs ja läpsyt tuli reisille juuri oikealla hetkellä. Jarin takareidet sivuposeissa ovat ammattilaistasoa ja melkein osuvat pohkeisiin asti. Aivan siis järjettömän roikkuvat takareidet varsinkin ojentajaposessa. Takaposeissa Jarilla näkyi epätasaisuutta ja oikean reiden suonikohju saattoivat ehkä vaikuttaa arvosteluun jollain tasolla? En siis tiedä, mutta tätä vain spekuloin.
Oli miten oli, kisat käytiin tässä sarjassa kahden välillä, Markuksen ja Jarin. Kovia oli siis muutkin finalistit, mutta näillä kahdella oli vähiten heikkouksia ja balanssi oli molemmilla mitää parhaimmat. Markus vei kuitenkin kisan ja Jari, vaikkakin kireä ja järjettömän tyylikäs kisaaja, ei millään pystynyt kaappaamaan kirkkainta itselleen. Markus itseasiassa vei kisan täysin tuomariäänin, eli sen verran kovaa tasoa Markus oli eikä jättänyt spekuloinnille mitään varaa.
Markus on tyylikäs ja yksi Suomen kovimpia bodareita kautta aikain. Tunnen Markuksen hyvin ja äijä on aina sellainen hassuttelija ja jalat maassa oleva veitikka, joka ei ikinä saa suustaan vakavaa tekstiä. Markukselle paljon onnea voitostaan. Se vei sen 11 vuotta, mutta mitä väliä kun se tuli näin helvetin tyylikkäällä tavalla! Markus, sä oot ÄIJÄ!
72
Bodybuilding – 90 kg
1. Markus Heinänen, Team Sportlife, Helsinki
2. Jari Leskinen, Team Mayor’s, Helsinki
3. Jarkko Valtonen, Koiviston Isku, Pori
4. Henri Holappa, Ficure Fit Club, Oulu
5. Pauli Pöyhiä, Team Sportlife, Nummela
6. Mikko Tuovila, Team Sportlife, Riihimäki
Ja sitten illan kovimpaan ja sepkuloiduimpaan sarjaan. Koko kesä ollaan pakkikselta luettu sen verran rajua tekstiä suuntaan ja toiseen kuka voittaa raskaan. Oli hemmetin jännä seurata raskaan sarjan äijien lavalle tepsuttelua. Kille Kujala on juuri voittanut Arnold Amateursin hopeamitalin Epsanjassa, Peter Wilenius on Mike Sirenin hehkuttama ”varma” voittaja ja näiden välillä ovat kaikki väittäneet kisan käytävän.
Näin itseasiassa juuri sitten kävikin. Vaikka tässä täytyy nyt nostaa hattua Lasse Pajunojalle, joka on melkoisen hankalien loukkaantumisien jälkeen siltikin saanut itsensä lavalle, niin kyllä kisa käytiin pitkälti kahden henkilön välillä.. Anyway, uskomaton suoritus Lasse ja paljon onnea raskaan sarjan pronssimitalista!
Ok, palataan kisaan. Äijät tulee lavalle ja kaikki odottavat nesteistä Wileniusta, koska perjantaina kuvat puntarilta näyttivät uhkaavasti siltä, että nyt kustiin viimeistelyt pahasti. Nesteet ovat kuitenkin tipotiessään ja Peter on jäätävän kireä ja kuiva. Kille myös näyttää kovalta. Ehkä hieman runsaasti poseöljyä reisissä Killellä ja kun Wileniuksella ei ole oikeastaan ollenkaan poseöljyä niin Wee näyttää himpun verran kireämmältä. Poset menee aika tasaiseen molemmille. Wilenius vie takaposet sairaan leveällä selällään, mutta Kille taasen vie sivuposet roikkuvilla takareiskoilla ja sikaisoilla käsillään. Tuplat edestä ja vatsat&reisi -poset ovat hyvin tasaisia. En osaa yhtään ennakoida kumpi vie kisaa. Tasaista on.
Killen kunto paranee koko ajan kisan edetessä. Poseöljyt pyyhitään takana pois ja Kille saa enemmän sellaisen ”dry lookin” jalkoihinsa. Nyt ne jalat alkaa edestäkin näyttää jo jäätäviltä, mutta onko peli jo menetetty? Vaparit ovat tasaisia molemmilla. Wileniuksen line up pose on aivan käsittämätön. Miehen hartialinja on varmaan kilometrin mittainen.
Sitten tulee posedownit ja mitalien jako. Kille kakkonen ja Wilenius vie kullan. Killen kasvoista näkee pettymyksen, mutta mies ottaa pokaalin ammattimaisesti vastaan ja hymyilee jo yleisölle kun kädet nostetaan ylös. Peter kääntyy selin ja tunteet nousee pintaan. Kaksi vuotta (vähintään) on mies tehnyt raakaa duunia. On vuodatettu kyyneleitä, tunnettu kipua, särkyä ja tuskaa. On perheeseen tullut lisäystä ja treenit ovat olleet silti vähäisten yöunienkin jälkeen kovempia kuin monella ammattilaisellakaan. Omistautuminen, uhrautuminen ja kaikki se työ on nyt tuottanut tulosta ja Peter on juuri voittanut SM-kultaa raskaassa sarjassa!
81
Bodybuilding + 90 kg
1. Peter Wilenius, Team Mayor’s, Helsinki
2. Kille Kujala, Team Fitfarm, Tampere
3. Lasse Pajunoja, Team Sporttimekka, Nakkila
4. Jani Sarviluoma, Mansen Body Club, Tampere
5. Marko Heikkinen, Team Solana, Kerava
6. Rami Nieminen, Team Spes, Turku
Lopuksi vielä voittajien voittaja. Lavalle kutsutaan jokaisen sarjan voittajat, Mikko, Markus ja Peter. Miehiä pyöritetään ja pojat posettaa kuin viimeistä päivää. Markus näyttää aivan jäätävältä vaikka vieressä seisoo massiivinen Peter. Overall -mitalin saa tänä vuonna Markus Heinänen. Miehelle luovutetaan vielä moust muscular -mitali eli Markus teki sen minkä minä tein vuonna 2012, eli tyhjensi pöydän kaikista kirkkaimmista mitaleista. Jäätävää!
Onnea kaikille voittajille.
912
Tässä muutama random snapshotti messuilta:
10712839_10203789913002720_1832803234293066625_n 10702223_10201800033681976_9036244500130109300_n 10460492_10203790420615410_4095018918085152246_n 10610627_10204179774565945_3111528504607226733_n
10440687_970689622947483_2644915702669283370_n
Kisarapsaa tulossa penkkipunnerrus.fi -saitilta jossa aivan mainiota videomateriaalia. Käy tsekkaamassa linkistä videot ovat ihan kohta online!
10718077_10152543143229550_273197862_o

Kommentit (62)

Ladataan kommentteja...
Kommentteja ei voitu ladata. Yritä myöhemmin uudelleen.
{{ comment.author }} #{{ comment.id }} Vastaa

Vastaa

Kaikki kommentit tarkistetaan manuaalisesti ennen julkaisua.
Emme julkaise sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille.
Avatar noudetaan sähköpostin perusteella Gravatar-palvelusta.

Luethan täältä kuinka käsittelemme henkilötietojasi.